Vacature Allround Systeembeheerder - Amstelveen

Amstelveen

Gemeente Amstelveen
 • Gemeente Amstelveen
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Weet jij raad met complexe problemen en houd jij de ICT-motor draaiende in een veranderende omgeving? Dan is dit jouw baan!

Gemeente Amstelveen is op zoek naar een:

Allround Systeembeheerder
(32-36 uur per week)

Wat ga je doen als Allround Systeembeheerder?
In deze functie is geen dag hetzelfde. Het ene moment werk je aan regulier beheer en incidenten of aan vernieuwing van de infrastructuur. Op het andere moment werk je aan de informatiebeveiliging of los je complexe problemen op. Daarnaast ben je veelvuldig betrokken bij verschillende innovatieve projecten binnen de organisatie.

Jouw werk bestaat uit het beheren van het serverpark (Windows, VMware en Citrix), de storageomgeving (EMC), het afhandelen van tweedelijns en derdelijns incidenten en het gecontroleerd doorvoeren van wijzigingen. Incidenten en verzoeken komen binnen via de Servicedesk (eerstelijns). Met jouw kennis, ervaring en creativiteit weet je de juiste oplossing te vinden. Indien nodig schakel je technische specialisten (leveranciers) in voor de oplossing, waarbij je zelf case-verantwoordelijk blijft. Je informeert de Servicedesk over de voortgang en gekozen oplossing.

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over Hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een (semi)overheid omgeving.
 • Bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Bij voorkeur ben je Microsoft MCSE gecertificeerd.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met virtualisatieconcepten (server-, werkplek en applicatie-virtualisatie).
 • Je hebt aantoonbare inhoudelijke kennis van automatiseringssysteem waaronder producten van Microsoft.
 • Je hebt kennis en ervaring met Powershell 4.0 en 5.0, VMware vSphere 6.7, Citrix XenDesktop 7.15, Citrix MDM / Netscaler en EMC systemen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met netwerken, Microsoft Active Directory, Microsoft Exchange 2016, Microsoft SQL Server 2016, Ivanti Workspace en Microsoft Azure Cloud.
 • Bij voorkeur heb je kennis van security.
 • Je bent bereid om verdere training dan wel opleiding te volgen om bij te blijven in je vakgebied.
De ideale kandidaat is resultaatgericht, doortastend, proactief en creëert oplossingen. Je bent een teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je durft je hoofd boven het maaiveld uit te steken en onderzoekt nieuwe mogelijkheden om te vernieuwen en te verbeteren.

De complexe ICT-omgeving waarin je komt te werken is zeer dynamisch en kent veel ad-hoc optredens, daarom ben jij iemand die tegen een stootje kan en zich flexibel kan opstellen wanneer de situatie daarnaar vraagt. Weekend- of avondwerk vanwege onderhoud of andere oorzaken is onderdeel van het werk, maar zeker niet structureel. Je kan zowel met technisch specialisten als eindgebruikers communiceren en je zorgt samen met je collega-specialisten dat verstoringen binnen de vastgestelde afspraken worden opgelost en wordt beschreven. Het maakt daarbij niet uit hoe bijzonder de oplossing is, als het maar de beste is!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info
 • Een dynamische functie in een professioneel, ambitieus en betrokken team.
 • Collega's met humor en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een functie met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 63.000,- bruto per jaar (CAO gemeenten schaal 10) Inschaling is op basis van kennis en ervaring.
 • Een mobiele werkplek.
 • Een hypermodern pand, waarbij flexibel werken de toekomst wordt.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • Collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeraars.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.
Wie zijn wij?
De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Aalsmeer en Amstelveen. Twee gemeentebesturen, bediend door één ambtelijke organisatie. Onze afdeling Automatisering en Informatiemanagement (A&I) bestaat uit de teams Advies & Projecten, Infrastructuur & Servicedesk, Applicaties, Informatievoorziening en Basisinformatie. De afdeling is verantwoordelijk voor ICT beheer en onderhoud, de geo- en basisregistraties, de documentaire informatievoorziening, proces- en projectmanagement en advies. Onze architectuur ontwikkelt zich van een on-premise infrastructuur naar een hybride cloud-architectuur, waarbinnen SaaS-oplossingen en een public PaaS een steeds belangrijkere rol krijgen. Om aan deze beheertaken en ontwikkelingen te blijven voldoen is het belangrijk om te blijven veranderen. Dan gaat het bijvoorbeeld om:
 • de doorontwikkeling van de (digitale) informatievoorziening;
 • de ontwikkeling van beleid en visie;
 • het vertalen van de (informatie)vraag van de organisatie naar gewenste oplossingen.
Het team Infrastructuur en Servicedesk ICT
Wij zijn een gemêleerd team met verschillende achtergronden, interesses en ervaringen. We zijn dienstverlenend aan de gemeente Aalsmeer en Amstelveen. Onze stip op de horizon is om onze afdeling A&I laten groeien tot een volwaardige dienstverlener op het gebied van informatisering en automatisering. Deze verandering heeft veel invloed op onze manier van werken en zorgt er voor dat we een meer regie rol gaan invullen. Onze dienstverlening wordt digitaal en wij zijn inmiddels al zo ver dat wij flexibel, plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken. Dit brengt ook nieuwe ontwikkelingen met zich mee, andere behoefte van gebruikers. Daar willen wij met onze kennis en expertise in kunnen adviseren en ondersteunen.

Het team ICT Infrastructuur (7 fte) en Servicedesk (7 fte) bevindt zich in het vakgebied van zowel automatisering als informatiemanagement. Samen met de afdeling wil het team inzetten op verdere professionalisering van de werkprocessen door meer te documenteren en structureren en het verder verhogen van de continuïteit en beschikbaarheid ICT infrastructuur en monitoring daarvan. Het team systeem- en netwerkbeheer ondersteunt de organisatie in:
 • 2e en 3e lijns meldingen en zorgt er voor dat er zo adequaat mogelijk wordt gehandeld als er verstoringen zijn;
 • het team is de grote spin in het web als het gaat om de ondersteuning van de infrastructuur en de beschikbaarheid daarvan;
 • het team neemt deel aan verschillende complexe projecten voor technische ondersteuning, afhankelijk van je taakgebied;
 • het team werkt volgens het ITIL proces;
 • het team zorgt voor kennisdeling binnen de gemeente via de kennisportal.
Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Christine Halbersma (Teamleider Infrastructuur en Servicedesk).

Vragen over de procedure kun je stellen aan Rick de Bruijn (Corporate Recruiter). Zij zijn bereikbaar via 020-540 49 11. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 10 14 75 63 (alleen WhatsApp).

Solliciteren op de functie van Allround Systeembeheerder?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om vóór woensdag 5 mei 2021 te reageren. Laat je cv en motivatiebrief achter op onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

Gesprekken worden gevoerd op woensdag 12 mei 2021 op het raadhuis volgens richtlijnen van het RIVM .

Wat verder goed is om te weten
 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.
 • Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.
 • Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.
De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega's in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Systeembeheerder, ICT, Informatiebeveiliging, Automatisering, Informatiemanagement, ICT’er, Gemeente, Overheid, Microsoft MCSE, IT, ICT-specialist, Netwerkbeheerder, ICT- professional

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Allround ICT'er in Amstelveen Bekijk alle soortgelijke vacatures