Vacature Strategisch adviseur Informatiebeleid Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer

New Monday
 • New Monday Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Introductie
Wil jij een centrale, invloedrijke rol spelen bij het informatiebeleid van een gehele gemeente met ambitie?
 
Organisatie
Onze opdrachtgever is de Gemeente Zoetermeer; een leuke en boeiende werkgever waarbij jij het verschil kunt maken voor de stad Zoetermeer in deze mooie positie!
De Gemeente Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. De gemeente gaat aan de slag voor de stad, samen met hun partners, inwoners en ondernemers. Zij spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert.

Bij de afdeling Informatie & Automatisering is men continu bezig de burger en organisatie zo goed mogelijk te bedienen. De ontwikkelingen in het vakgebied gaan razendsnel en informatie is steeds meer digitaal beschikbaar. De focus ligt vooral op het neerzetten van een moderne, veilige en effectieve informatievoorziening. Het is bij de Gemeente Zoetermeer geen kwestie van ‘systemen in de lucht houden' maar ze gaan voor de beste informatievoorziening voor de burger.

Gemeente Zoetermeer heeft voor de komende jaren grote ambities, en die vragen een vertaling naar bijpassende, vernieuwende informatievoorziening (IV). Heb jij een duidelijke visie op informatiebeleid en weet jij de organisatie hierin mee te nemen? Kun jij samen met de andere adviseurs, architecten en andere stakeholder strategie bepalen, inventariseren, realiseren en daarbij koersvast blijven? Dan is deze positie echt iets voor jou!

Functie
Als Senior Strategisch Adviseur Informatiebeleid zet je de lijnen naar de toekomst uit. Dit doe je met veel aandacht voor kwaliteit, het stimuleren van innovatie en de digitalisering van de complete dienstverlening. Architectuur, nieuwe technologie, informatiebeveiliging, data-gedreven werken, privacy, informatiebeheer, gebruikerservaring, beheer, project- en portfoliomanagement: niets ontsnapt aan jouw aandacht.

Je maakt voorstellen en business cases, je treedt op als adviseur, initieert relevante projecten en bent het gezicht van de informatievoorziening voor de directie. Natuurlijk doe je dit niet alleen: je werkt nauw samen met je afdelingshoofd, je collega-adviseurs en de collega's in de verschillende domeinen.
Daarnaast vertegenwoordig je de organisatie naar buiten, door het bijwonen van of spreken op congressen en op bijeenkomsten van partners als de IMG100k+, de Haagse Hogeschool, de MRDH en de VNG.

Ook werk je aan kennisuitwisseling met andere gemeenten of binnen gemeentelijke samenwerkingsverbanden, breed en afwisselend dus!

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een HBO of academische opleiding, bij voorkeur aangevuld met een opleiding in informatie management;
 • aanvullende opleidingen en trainingen op het gebied van adviesvaardigheden en/of projectmanagement;
 • je hebt tenminste 5 jaar ervaring met strategische advisering rondom informatievoorziening;
 • je bent in staat om complexe inhoudelijke vraagstukken terug te brengen tot de essentie;
 • je bent effectief omdat je analytisch vermogen en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen combineert met een scherpe focus op inhoudelijke doelen en goede communicatieve vaardigheden;
 • je bent een bruggenbouwer en netwerker zowel binnen als buiten de organisatie;
 • je bent creatief, ondernemend en visionair ingesteld en daarmee tegelijk resultaatgericht en koersvast;
 • je beschikt over organisatiesensitiviteit en kunt op alle vlakken en niveaus goed schakelen en communiceren.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 5.000 - € 6.300 p/m
Overige info Je krijgt in de functie van senior Strategisch adviseur Informatiebeleid volop de ruimte om jouw brede en actuele kennis van informatievoorziening om te zetten in concrete en zichtbare resultaten. De gemeente Zoetermeer staat open voor jouw ideeën en zullen je op hun beurt graag ondersteunen in jouw eigen ontwikkeling. Daarnaast krijg je:
 • Een salaris van max. €6.365,- bij een fulltime werkweek van 36 uur;
 • naast je salaris ook 17,05% Individueel Keuzebudget dat je naar eigen inzicht kunt besteden, zoals aan extra verlof en opleidingen. Of je kunt deze uit laten keren;
 • prima arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioen, een tegemoetkoming in je ziektekosten, reiskostenvergoeding, deelauto's en voorzieningen om thuis te kunnen werken;
 • ruime mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past;
 • een aanstelling voor één jaar die daarna wordt omgezet in een vast dienstverband.

lees meer

Bedrijfsomschrijving New Monday brengt de beste Business & IT-professionals in contact met een groot netwerk aan bedrijven in heel Nederland. Vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht zijn wij de recruitment specialist voor Business & IT professionals in de sectoren Banking, Financial Services, Real Estate, Consultancy en Business Services.

Zowel voor vaste als voor interim posities. We onderscheiden ons door carrièrepartner te zijn voor Business & IT professionals. We zijn betrouwbaar; we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen, altijd en overal. We communiceren open en eerlijk over afspraken en we hebben een persoonlijke en betrokken werkwijze.

Recente klanten zijn CBRE Global Investors, Brand New Day, Strukton, Het Consultancyhuis, Pepperbyte, Peopletrack, NOS, Rabobank, Yardi, Cegeka, RAI Amsterdam, De Hoogstraat Revalidatie, Perfectview, Gemeente Zoetermeer en Cadran Consultancy.  

Bel naar ons kantoor in Utrecht om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen. Utrecht, +31 30 750 8948

lees meer

Contactpersoon Dhr. J. Moné
06-19122930
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!