Vacature Senior functioneel beheerder sociaal domein met specialisme WMO bij Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer
 • Gemeente Zoetermeer Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben jij die proactieve teamspeler die de verbindende schakel is tussen de technische afdeling en andere collega’s? Zorg jij voor een optimale informatievoorziening, waardoor niet alleen je collega’s, maar ook de burger je ontzettend dankbaar zijn. Beschik jij over de benodigde helikopterview om de regie te pakken op jouw aandachtsgebied, dan zoeken wij jou! Solliciteer direct op deze uitdagende functie.
 
Dit is de rol
Als senior functioneel beheerder ben jij de schakel tussen techniek, de leverancier en de vakafdeling. Met jouw helikopterview behandel en bewaak je de voortgang, je coördineert en bepaalt prioriteiten t.a.v. wijzigingsverzoeken en het doorvoeren van systeemupdates en –upgrades van de Suites van het Sociaal Domein. In deze functie ben jij de intermediair tussen de gebruikers van het sociaal domein, automatiseringsdeskundigen, leveranciers en interne partijen. Waar liggen de behoeftes en hoe kan je dit vertalen naar functionele specificaties. Jij pakt de regie op jouw aandachtsgebied, de WMO, adviseert gebruikers over het optimaal gebruik van de applicaties en vindt het belangrijk dat de organisatie actief wordt voorgelicht over de (verbeter)mogelijkheden van het systeem en bredere toepassing van bestaande systemen. T.a.v. deze vacature zijn we op zoeken naar een functioneel beheerder die het beheer oppakt van de Suites van het Sociaal Domein met een specialisatie op de WMO.

lees meer

Functie-eisen Dit ben jij
Je begrijpt dat het functioneel beheer werk meer is dan systemen in de lucht houden. Voor ons ben jij onmisbaar, zonder jou kunnen je collega’s niet aan de slag voor de burger. Dit betekent dat je meer doet dan simpelweg ‘op de winkel te passen’, dit vraagt om een proactieve houding waarin je op zoek gaat naar verbeteringen en innovatieve oplossingen. Je werkt klant- en oplossingsgericht en zoekt naar een optimale, soms creatieve, oplossing. Dit vraagt een flexibele instelling, politieke sensitiviteit, specifieke kennis, communicatieve kwaliteiten en ervaring in dit werkgebied. Jij weet je als professional goed te bewegen in een bestuurlijke omgeving en bent je bewust van de verschillende verhoudingen en belangen. Je stelt prioriteiten en creëert overzicht in wat er moet gebeuren. Ook weet jij de verschillende stakeholders op tijd te informeren over de behaalde resultaten en weet jij de juiste mensen te betrekken wanneer dat nodig is. Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met het team aan de stabiliteit van de ICT ondersteuning, ontwikkeling en verdere professionalisering van de afdeling. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden. Dit zien we terug in dat je het belangrijk vindt om je vakkennis bij te houden, seminars/ kennismeetings bij te wonen en bovenal het over de schutting kijken binnen je eigen vakgebied in de regio. Daarnaast toon je interesse in de sociaal domein processen binnen de gemeente en specifiek v.w.b. de WMO alsook voor aanverwante vakgebieden zoals automatisering en informatiebeheer.
 
Dit breng je mee
Naast dat je knelpunten weet te signaleren en adviseert over het aanbrengen van veranderingen in (systeem)programmatuur en infrastructurele voorzieningen, beschik je over:
 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau bijvoorbeeld Business IT & Management (Bedrijfskundige Informatica)
 • Kennis van en ervaring met de Suites voor het Sociaal Domein met de focus op WMO of minimaal 3 jaar ervaring als functioneel beheerder van andere applicaties, het liefst bij een gemeentelijke instelling
 • Het BISL raamwerk heeft voor jou geen geheimen
 • Het is een pre als je (basis)kennis hebt van databases, Cognos, SQL en/of Tmap
 
Dit zijn wij 
De afdeling I&A bestaat uit 100 medewerkers die verdeeld zijn over 4 teams:
 1. Automatisering (inclusief IT-servicedesk)
 2. Functioneel beheer ( 24 medewerkers)
 3. Advies en projecten
 4. Informatiebeheer
 
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk om de ambities die gemeente Zoetermeer heeft op het gebied van I&A te realiseren. Gezamenlijk werken aan de doelen die gesteld zijn waarbij je altijd kan rekenen op hulp van collega’s. Het team van I&A is een warm nest met een club mensen die voor elkaar inspringen als dat nodig is. Jij hebt binnen deze afdeling een sleutelpositie en zorgt voor de inhoudelijke rode draad.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Overige info Dit bieden wij
 • Een salaris in schaal 9 van max. € 4.048,- bij een fulltime werkweek van 36 uur
 • Een aanstelling voor één jaar voor 36 uur in de week, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband
 • Daarnaast ontvang je naast je salaris 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig uit laten keren. Het IKB bestaat uit: 8% Vakantietoelage, 6,75% Eindejaarsuitkering, 2,3% Levensloopbijdrage en bovenwettelijke verlofuren (14,40 uur)
 • Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioen, een tegemoetkoming in je ziektekosten, reiskostenvergoeding en voorzieningen om thuis te kunnen werken
 • Ruime mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past.
 • Veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen: wij blijven continu met je in gesprek en hebben diverse faciliteiten om je te ondersteunen
 
Enthousiast
Stuur dan jouw motivatie en CV in voor de sluitingsdatum van 30 september 2021. De gesprekken zullen in overleg worden gepland. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Applicatiebeheerder in Zoetermeer Bekijk alle soortgelijke vacatures