Vacature Consultant IT Sourcing - Zoetermeer

Zoetermeer

DeRecruiter.nl
 • DeRecruiter.nl Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie omschrijving Consultant IT Sourcing

Als consultant IT Sourcing adviseer je de klanten in de diverse fasen van een IT sourcingtraject. De doelstelling is altijd om klanten te helpen om hun IT zo in te richten dat deze een maximale bijdrage levert aan de organisatiedoelstellingen (zoals snellere innovatie, hogere kwaliteit of beheersing van kosten). Vanuit die insteek formuleer jij, samen met de klant, de sourcingstrategie van de organisatie, stel je de businesscase voor sourcing op en help je de klant met het nemen van de juiste beslissingen over het al dan niet uitbesteden. Een afwisselende functie waarbij je voor meerdere opdrachtgevers verschillende rollen tegelijkertijd kan vervullen.

Het kan zijn dat je, als consultant IT Sourcing, een klant helpt bij de outsourcing van de IT-omgeving naar de cloud of dat je de Nederlandse provincies helpt bij het aanbesteden van hun telefoniecontracten. De rode draad is dat je het leuk vindt om opdrachtgevers te helpen bij een optimale inrichting en uitvoering van IT-dienstverlening. Zowel voor klanten die uitbesteden als voor Shared Service Organisaties. Je bent goed in staat om behoeften van opdrachtgevers boven tafel te krijgen, te begrijpen wat zij willen bereiken met het IT-landschap en te adviseren over wat zij nodig hebben om daar te komen. En ze daarbij ook te helpen dat te realiseren. Of het nu gaat om het aansturen van leveranciers, het uitwerken van business cases of het opstellen van een RFI, RFP, PvE of SLA om de sourcingstrategie te realiseren; jij draait er je hand niet voor om!

Een voorbeeld van een opdracht waar jij mee aan de slag zou gaan?
De Nederlandsche Bank (DNB) vroeg VKA hen te ondersteunen bij de uitbesteding van de ICT. DNB had met de uitbesteding tot doel het vergroten van de flexibiliteit en slagkracht van de ICT-organisatie, het realiseren van een relevante digitale transformatie en een meer duurzame ondersteuning van de ICT-services. Daarnaast was het streven om de ICT efficiënter te maken.


Functie eisen Consultant IT Sourcing
Wat is vereist?
 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van informatie-, organisatie- of bedrijfskunde
 • Minimaal 4 jaar ervaring met het geven van advies over vraagstukken rondom de sourcing van IT
 • Een commerciële instelling en proactieve inzet in relatiebeheer, netwerken en offertetrajecten
Wat zoeken wij?
 • Kennis over en ervaring met opstellen van sourcingstrategieën, contractering van IT-dienstverlening en begeleiden van aanbestedingen
 • Iemand die een probleem snel kan doorgronden en dat zo eenvoudig mogelijk kan verwoorden
 • Een communicatief vaardig persoon die op verschillende niveaus weet te communiceren en adviseren

Waarom VKA?
 • Werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijk relevante vraagstukken
 • Samenwerken met collega’s waar je van kunt leren en die projecten met de nodige lef uitvoeren
 • Een inspirerende omgeving met veel ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden
 • Advisering vanuit een onafhankelijke rol, dus onafhankelijk van producten en leveranciers
 • Werken in een op leren gerichte omgeving met ervaren collega’s en trainingen over o.a. Agile, DevOps en ITIL
 • Grote vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past


lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Het is 2012 als Ramon de Meijer en Sita Keilman besluiten dat het anders kan. Of beter gezegd: anders móét. Hun visie op recruitment is namelijk net even anders dan ze tot nu toe bij verschillende bureaus hebben gezien. Ramon en Sita zien een recruitmentbureau voor zich met consultants die niet slechts hun best doen, maar het ‘gewoon regelen'. Een recruitmentbureau dat klanten én kandidaten weet te verrassen en altijd een stapje extra zet. Het liefst rennend. Een recruitmentbureau waar commitment en persoonlijke aandacht kernwoorden zijn dus. En waar een ongekende drive voor het beste resultaat de rode draad is. Uit díe ambitie is de Recruiter ontstaan.
Het verschil maken

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van werving en selectie, met een kantoor in Utrecht en Amsterdam. Vanuit deze kantoren – of op locatie – werken we dagelijks om het verschil te kunnen maken voor onze opdrachtgevers en kandidaten. Dit doen we met trots en plezier, want dat vinden wij het allerbelangrijkste. Wij hebben de mooiste functies op het gebied van ICT, HR, sales & marketing, management én meer. Ons netwerk bestaat vooral uit hoogopgeleide kandidaten. Om welk vakgebied of contractvorm het ook gaat, onze consultants gaan alleen voor de beste match. En die beste match kun je met een gerust hart aan ons toevertrouwen, want met gespecialiseerde, betrokken en ervaren consultants gaan we alleen voor het beste resultaat. Zo maken wij het verschil.

lees meer

Contactpersoon Ramon de Meijer
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Consultant in Zoetermeer