Vacature Functioneel Beheerder - Den Haag

Den Haag

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Beschrijving van de functie Ben jij die Functioneel Beheerder die onze afdeling naar een hoger niveau gaat tillen?

Voor onze afdeling Exploitatie zijn wij op zoek naar een functioneel beheerder met goede organiserende capaciteiten.

Het goed functioneren van informatiesystemen is cruciaal om de processen vloeiend te laten verlopen. Als functioneel beheerder ben jij degene met kennis en ervaring die continuïteit van onze verschillende systemen waarborgt en dat de functionaliteiten aansluiten op de processen die de systemen ondersteunen.

Op deze centrale ICT-positie zie jij uitdaging in het bijdragen aan een optimale ICT-voorziening, ontwikkeling, de kwaliteit hiervan en zorg je dat je kennisniveau zowel op het gebied van wat er speelt bij de klant als op het gebied van de leverancier op niveau blijft. Daarnaast denk je proactief mee over oplossingen, signaleer en realiseer je verbeteringen. Je weet verschillende thema’s en situaties bespreekbaar te maken tijdens ons overleg en neemt hierin de lead. Dit doe je door betrokkenen en belanghebbenden op een prettige, effectieve en positieve manier in ontwikkelingen mee te nemen. Je hebt dan ook echt een trekkersrol.

Als functioneel beheerder ben je een steunpilaar voor onze dagelijkse activiteiten. Je onderhoudt veel contacten, onder meer met de opdrachtgever/proceseigenaar. In deze functie ben je ook de verbindende schakel tussen de kerngebruikers, eindgebruikers en je collega’s. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de aansturing van externe leveranciers. Je zorgt voor afstemming en ondersteuning, fungeert als vraagbaak en weet gebruikersvragen op de juiste manier te (laten) beantwoorden. Je treedt op bij incidenten, lost problemen op en houdt regie op wijzingen en releases. Jij maakt dat onze systemen en processen draaien, dus blijvend voldoen aan de gestelde (beveiligings-)eisen.

Wat verwachten wij van jou als functioneel beheerder:

Als functioneel beheerder ben je in staat jouw collega’s te inspireren en de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Wij verwachten dat je uitstekend samen kunt werken met andere expertises zoals architecten, servicemanagers, contract- en leveranciersmanagement. Deze zoek je actief op en je betrekt ze op proactieve wijze bij jouw werkzaamheden.

De behoeften van de organisatie en de gebruikers weet je te vertalen naar snel toepasbare oplossingen. Uiteraard werk je klant- en resultaatgericht, ben je in staat jouw werkzaamheden goed te structureren.

Je brengt lef, durf en neemt de lead daar waar nodig is. Verder ben je in staat om helder en vlot te communiceren zowel mondeling als schriftelijk. Kortom, in deze trekkersrol ben je de spil in het veld.

lees meer

Functie-eisen
 • HBO werk- en denk niveau
 • Je hebt aantoonbare ervaring met een trekkersrol, het inspireren van collega’s en de afdeling naar een hoger niveau te tillen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het functioneel beheer van informatiesystemen.
 • Je hebt ervaring met methoden en technieken voor analyse, ontwerp, testen en documentatie van informatiesystemen.
 • Je hebt ervaring met de procesmodellen BISL, TMAP en ITIL en bij voorkeur ASL, PRINCE2 en agile.
 • In jouw motivatiebrief lezen wij graag hoe jij deze trekkersrol invulling gaat geven.

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Zelfontwikkeling
 • Omgevingsbewust

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.756 - € 4.430 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Een profielanalyse/assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn.

De sollicitatiegesprekken zullen online plaats vinden op 16 en 17 maart.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures