Vacature Java Software Engineer ontwikkelingsgerichte organisatie - s-Gravenhage - Den Haag

Den Haag

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Je hecht veel waarde aan kennisdeling, innovatieve technieken, maatschappelijk betrokken projecten en ruimte voor creativiteit. Daarbij ben je bewust bezig met je persoonlijke ontwikkeling en hoeveel ervaring je ook hebt, je vind het belangrijk om je continu door te ontwikkelen. Je houdt graag je leercurve steil en hebt een passie voor technologie.

Jouw gedrevenheid voor software ontwikkeling komt van binnenuit en je vind het belangrijk met collega’s te werken die hier hetzelfde over denken. Herkbenbaar? Lees dan vooral verder.

We zijn voor de nieuwe vestiging in Den Haag op zoek naar Software Engineers van alle niveaus. Komend jaar willen ze graag het team uitbreiden met zo’n 10 nieuwe collega’s.. Ze zijn op zoek naar de beste mensen binnen het software vakgebied die op een hoog niveau bezig willen zijn met veel verschillende technieken. Het is daarom belangrijk dat je ervaring hebt met nieuwe technologieën en het uitdagend vind deze kennis op te doen, te delen en te gebruiken.

Kenmerkend binnen alle drie de vestigingen is dat overal de focus ligt op kwaliteit en kennis. Dit wordt gecombineerd met een sterk eigen visie en betrokkenheid vanuit het bedrijf. Totaal werken er nu zo’n 115 medewerkers vanuit de 3 vestigingen. De expertises zijn Java, .NET, Mobile Development en Agile Analyses. Er wordt gewerkt in teams, met de beste mensen. De sfeer is transparant, soms wat eigenwijs en er wordt gewerkt met de allerbeste tools. Alles is uiteraard gebaseerd op Scrum en een Agile denkwijze.

Zowel voor ervaren Software Engineers als Junioren is de uitdaging en lerende omgeving die ze bieden erg interessant. Zo is het met name voor schoolverlaters en junioren interessant dat ze een Masterclass bieden en een Young Professional traject hebben opgezet maar met name ook ervaren Software Engineers zeer interessante opleidingsmogelijkheden kunnen bieden.

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal 0-6 jaar werkervaring met Java en/of JEE;
 • Kennis van frameworks als Spring, RESTful, JSON, JPA/Hibernate, Akka en Angular JS ;
 • Ervaring met webservices (REST/SOAP) en specificaties (JMS, JAXB en JAX-WS);
 • Affiniteit met mobile development is een pré;
 • Ervaring met Design Patterns en Enterprise Integration Patterns;
 • Passie voor het ontwikkelen van software, communicatief vaardig, gedreven, innovatief en leergierig karakter.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info
 • Marktconform salaris, pensioenregeling, jaarlijkse bonus, afhankelijk van het bedrijfsresultaat;
 • Laptop van de zaak en mobiliteitsbudget of leaseauto;
 • Zeer prettige werkomgeving, collega’s die hun passie voor techniek willen delen en uiterst innovatieve projecten;
 • Kennisdelende omgeving waar techniek centraal staat met een eigen Academy;
 • Enorm veel opleidingsmogelijkheden en volop doorgroeimogelijkheden;
 • Werken binnen een team met de beste mensen uit het vak;
 • Jaarcontract bij indiensttreding om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd!

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, [email protected] of bellen naar 020 – 8203 666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant is een hele hechte, gezellig maar ook zeer gedreven club bomvol gedreven Software Engineers. Het technisch kader waarbinnen zij werken richten zich op Java, .NET en Mobile vraagstukken. Alles gaat hier om techniek en technologie staat centraal. Er wordt gewerkt aan projecten waar in geloofd wordt en die maatschappelijk betrokken componenten hebben. Het gedachtegoed van Scrum werkt door in het gehele bedrijf en verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk in de organisatie gelegd.

Er wordt met name gewerkt aan projecten voor verschillende opdrachtgevers. Dit gebeurt op de kantoren in Groningen, Amersfoort en sinds het najaar ook op de nieuwe locatie in Den Haag. Daarnaast wordt er ook gewerkt op klantlocatie. Klanten waarvoor jij aan de slag gaat zijn gevestigd in Gouda, Zoetermeer, Rotterdam en uiteraard Den Haag zelf. Je werkt aan projecten in teamverband en in een multidisciplinair Scrum teamverband.

Qua lifecycle wordt er gewerkt van A-Z, waarbij alles vanaf begin tot eind ontworpen en ontwikkelt wordt. Zowel als het gaat om uiteenlopende uitdagende software maar ook mobile app projecten. De 4 pijlers om wat voor soort projecten het gaat, richten zich vooral op het heropbouwen van software en systemen als het gaat om legacy, schaalbaarheid, mobile projecten en big data vraagstukken die bijvoorbeeld bestaat uit combinaties van Scala, Artificial Intelligence, Machine Learning en dergelijke. Het zijn met name nieuwbouwprojecten voor klanten die hen echt helpen hun bedrijfsprocessen beter te organiseren of van invloed zijn op hun bedrijfsresultaat.

Het meest belangrijke binnen dit bedrijf is daarnaast je continu bewust zijn van je eigen ontwikkeling. Voor Junioren maar met name ook voor ervaren Software Engineers, weten ze hier een zeer technische uitdagend groeipad te bieden. Hier zijn ze van mening dat je vaak ziet dat ervaren Software Engineers qua leercurve na een aantal jaren op een gelijk niveau terechtkomen. Dit terwijl het juist belangrijk is je als ervaren Engineer je door blijft ontwikkelen en je leercurve steil houdt.

Met behulp van hun eigen academy en opleidingsprogramma’s voor Software Engineering, Software Architecture en Informatie Analyse bieden ze uitdagende en goed opgezette trajecten om hierin te voorzien. Daar komt bij dat er veel interessante kennisdelingssessies georganiseerd worden die zeer populair zijn.

Buiten de werkzaamheden om wordt er van alles georganiseerd. Zo hebben ze hebben naast vrijdagmiddagborrels ook andere verschillende uitjes zoals BBQ’s, wintersport en worden er verschillende conferenties bezocht zoals Devoxx en NLJUG. En alsof dat nog niet genoeg is hebben ze jaarlijks een zomerkamp in Zuid-Frankrijk op een boerderijvilla (met zwembad!) waar je samen met je collega’s experimenteert met nieuwe (Agile) technieken en technologieën. Hier werk je alleen maar aan dingen die je leuk vind, geen werk!

lees meer

Contactpersoon Roy Out
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures