Vacature Java Software Engineer gezocht - s-Gravenhage - Den Haag

Den Haag

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Ben jij een Java Software Engineer en opzoek naar een baan in de omgeving Den Haag?Heb je affiniteit met luchtvaart en lijkt het je tof om te werken voor een bedrijf waar je in diverse lagen van code kunt programmeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Java Software Engineer kom je terecht in een gevarieerd team van professionals waaronder developers, architects en testers. Samen onderzoeken jullie de software en ontwikkelen jullie specificaties om deze te verbeteren. Dit komt neer op verschillende taken als design, development, coding, testing ect. Geen dag is dus hetzelfde! Entertainment in vliegtuigen wordt door 100 miljoen mensen wereldwijd gebruikt dus het uitwerken hiervan vereist een goed denkniveau op conceptueel gebied. 

Naast goede technische kennis zijn communicatieve skills nog belangrijker voor deze rol.  Je werkt samen met collega’s met verschillende nationaliteiten die soms net even op een andere manier denken. Hierom is het van belang dat je de Engelse taal vaardig bent. Ook is het hebben van ervaring met het werken in een off-shore team een grote pre. Daarnaast heerst er een ware start-up cultuur, waarin het belangrijk is om een hands-on mentaliteit te hebben. Daarnaast heb je een ondernemende geest en vind je het leuk om met innovatieve ideeën te komen.

De technische stack bestaat uit Java/Grails en voornamelijk Spring (Boot) en Hibernate. De voorkeur gaat uit naar een persoon met ook enige frontend kennis, maar dit is geen eis. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van NodeJS, NoSQL, GitHub. Ook wordt er verwacht dat je bekwaam bent met data structuren en algoritmes.

De enige regel met betrekking tot werktijden is dat je in ieder geval 3 dagen per week op kantoor bent. Verder mag je helemaal zelf weten hoe jij je week invult. De flexibiliteit is ook terug te zien in de breedte van de inlooptijden. Je stemt samen met jouw team af hoe jullie deze tijden indelen. Wil je bijvoorbeeld na de files beginnen of een dagje in het weekend werken, dan kan dat! Deze flexibele en uitdagende rol biedt dus veel vrijheid. Je zal een goed salaris ontvangen, afhankelijk van jouw kennis en werkervaring. Daarnaast is jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk voor het bedrijf en wordt hier daarom ook in geïnvesteerd!

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde hbo bèta studie (voorkeur voor Informatica ofAI);
 • Zeer goede kennis van Java/Grail (kennis van Frontend frameworks iseen pre);
 • Vaardig met databases, data structuren en algoritmes (NoSQL);
 • Affiniteit met de luchtvaartis een grote pre;
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van diverse lagen binnen het programmeren, van firmware tot UIis een pre;
 • Design en develop kennis van (beveilkigde) API's;
 • Ervaring met NodeJS, Apache camel, Heroku, IBM Bluemix en/of AWS iseen pre.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Overige info
 • Goed salaris dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen, inclusief vakantiegeld;
 • Een baan vanaf 24 uur per week (op kantoor);
 • Laptop van de zaak;
 • Goede reiskostendekking;
 • Opleidingsbudget;
 • Zeer flexibele werkgever;
 • Startend met een jaarcontract met uitzicht op vast.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via [email protected] of bellen naar 020-8203666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Dit bedrijf is in 2011 opgericht met als doel om media en informatie (Inflight Entertainment) in vliegtuigen te distribueren op verschillende devices. Eerst hielden ze zich vooral bezig met het vinden van een oplossing voor het onderling verbinden van de devices van het vliegtuigpersoneel. Nu houden ze zich bezig met het distribueren van media waarvan de passagiers gebruikmaken. Hierbij kun je denken aan de films, series, muziek en magazines die je tegenwoordig op iedere (lange) vlucht terugvindt. Inmiddels is dit bedrijf een marktleider op het gebied van on-board entertainment en de betalingssoftware voor on-board aankopen. Dit alles verloopt via hardware dat zelf een wifi-netwerk aan boord genereert, waarmee de devices gekoppeld worden. Naast vliegtuigen worden deze oplossingen ook toegepast in treinen en bussen.  

De afgelopen 2,5 jaar is de klantenkring explosief gegroeid tot meer dan 60 klanten wereldwijd. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal groeien. Dit bedrijf houdt zich namelijk continu bezig met  innoveren, waardoor er steeds nieuwe producten worden ontwikkeld. Uiteindelijk is het doel om middels slimme oplossingen ook internet mogelijk maken op iedere vlucht.

Het bedrijf bestaat momenteel uit 75 man waarvan 50 man vanuit India en andere internationale locaties (Sidney, Jakarta, Singapore, Tallin, Londen en Madrid) werkt. Vanuit het kantoor in Nederland worden alle innovaties gedaan en wordt de architectuur bepaald. Vervolgens wordt dit in India gebouwd. Als developer zul je voornamelijk samenwerken met je collega’s in Nederland. Je hebt daarom niet op dagelijkse basis contact met je collega’s in India. Vanuit een mooi kantoor in Den Haag bouw jij samen met je collega’s aan de moderne entertainment- en betalingssoftware voor vliegtuigen. Jij houdt je bezig met diverse lagen van de software, letterlijk vanaf de firmware tot en met de UI.

Binnen het kantoorin Nederland heerst er een prettige en laagdrempelige werksfeer. Je krijgt ontzettendveel vrijheid en daardoor ook veel verantwoordelijkheid. Je bepaalt wat datbetreft samen met je team wat er moet gebeuren. Je werkt in een multicultureelteam dat bestaat uit zo’n 15 verschillende nationaliteiten. Het is daarombelangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst in zowel spraak als geschrift.

Ben jij op zoeknaar een baan in de omgeving van Den Haag waar je in diverse lagen van de codekunt programmeren? Ben jij een echte developer en heb je affiniteit met deluchtvaart? Dan zijn we op zoek naar jou!

lees meer

Contactpersoon Romy Wemer
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures