Vacature Zorganalist ICT - Medicatieoverdracht - Den Haag

Den Haag

Nictiz
 • Nictiz Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Wekelijks worden in Nederland meer dan 1.200 mensen in het ziekenhuis opgenomen door medicatie-incidenten.
Bijna de helft daarvan is vermijdbaar! We kunnen het aantal medicatiefouten en ziekenhuisopnamen verminderen door op tijd alle medicatiegegevens beschikbaar te hebben. Dit lukt alleen als zorg- en ICT-organisaties samenwerken. In het programma Medicatieovedracht werken alle partijen samen om te komen tot een goede, complete digitale uitwisseling van medicatiegegevens. Behalve de zorgsectoren doen ook Patiëntenfederatie Nederland, het ministerie van VWS en Zorgverzekeraars Nederland mee.

De zorganalist maakt deel uit van de kernteams binnen het programma Medicatieoverdracht. De kernteams vormen het inhoudelijk hart van het programma medicatieoverdracht. Deze kernteams maken afspraken tussen zorgsectoren onderling. Het betreft beleidsafspraken en afspraken over verantwoordelijkheden, zorgprocessen en transitieperiodes, eenheid van taal in terminologie en codestelsels. Ook is er aandacht voor gebruikerseisen en input voor testscenario's.

Wat ga je doen

Je bent verantwoordelijk om samen met zorgsectoren (en betrokken zorgverleners uit de verschillende sectoren) in kaart te brengen hoe zij de richtlijn Overdracht van medicatiegegevens in de keten goed kunnen inzetten en hoe bijbehorende informatiestandaarden toegepast kan worden tussen de zorgsectoren en binnen de sector.  Daarvoor:
 
 • analyseer je zorgprocessen in de medicatieketen en vertaal je deze naar afspraken tussen zorgsectoren of binnen een  sector;
 • overleg je met zorgkoepels, zorgverleners en softwareleveranciers;
 • adviseer je betrokken partijen over de te maken afspraken van het zorgproces in de medicatieketen;
 • verzorg je trainingssessies, workshops en presentaties;
 • breng je samen met de sectoren functionele eisen in kaart voor de gebruikerstesten.

lees meer

Functie-eisen
Jij hebt een afgeronde opleiding in de zorg op HBO- of WO-niveau en hebt relevante werkervaring opgedaan als voorschrijver, apotheker of toediener. Jij houdt van het in kaart brengen van zorgprocessen en zet je in om te komen tot landelijke afspraken over het zorgproces tussen voorschrijvers, apothekers, toedieners en de patiënt in de hele medicatieketen.
 
Jij werkt daarbij als vanzelfsprekend klantgericht en je zet je communicatie- en schrijfvaardig­heden met plezier in. Je weet welke onderwerpen spelen binnen zorg en ICT; ook de richtlijn Medicatieoverdracht en bijbehorende informatiestandaarden zijn voor jou bekend terrein. Tot slot ken jij vanuit je werk de zorgprocessen en onderhoud je je zorgnetwerk.
 
Herken jij je in bovenstaande beschrijving? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!
 
Ook als je niet in de directe omgeving woont, Nictiz biedt flexibiliteit aan qua werkplek en binnen het programma wordt veel met online meetings gewerkt.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Voor deze uitdagende functie biedt Nictiz jou:
 • een jaarcontract voor minimaal 16 uur, zodat je de werkzaamheden kunt blijven combineren in de zorgpraktijk, tot maximaal 32-40 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een gedreven en enthousiast en ambitieus team;
 • een fijne werksfeer en een mooi, marktconform salaris;
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrij pensioen en een eindejaarsuitkering;
 • korting op je ziektekostenverzekering en een jaarlijks persoonlijk opleidingsbudget (5% van je brutosalaris).

lees meer

Bedrijfsomschrijving Nictiz is de kennisorganisatie voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz ontwikkelt en beheert informatiestandaarden, waarin generieke bouwstenen zoals de zibs steeds meer gebruikt worden als basis. Deze standaarden zijn nodig om het uitwisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevensuitwisseling.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!