Vacature Skilled Servicedeskmedewerker - Den Haag

Den Haag

PEAK-IT
  • PEAK-IT Bedrijfsprofiel
  • MBO niveau 3 of hoger
  • Junior/Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • Fulltime
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Wat ga jij doen als Skilled Servicedeskmedewerker?
Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant bij vragen of problemen. Het oplossen van incidenten doe je zelfstandig of in overleg met je collega’s. Als het nodig is escaleer je tijdig.
Je voert operationele activiteiten en changes uit, zoals releases, (OS)patching, security updates en configuratie wijzigingen; Daarnaast registreer en bewaak je de incidenten, operationele activiteiten en changes in TOPdesk Klantcontact heb je vooral telefonisch en per e-mail. Maar ook met remote-service help je de klant bij het analyseren en behandelen van soms complexe technische vragen of incidenten. Je werkt in een dynamisch team dat nauw samenwerkt en 24/7 wereldwijde service verleent. 
 
Als Skilled Helpdeskmedewerker:

Ga je 90-95% van de tickets zelf oplossen;
Goed uitvragen bij de klant, patronen zien en verbanden leggen en de klant in het hele traject meenemen; 
Handson en probleemoplossend werken, niet alleen met tickets maar ook met netwerkstoringen en patching; 
Doe je net dat stapje extra voor de eindgebruikers door proactief met hen mee te denken;
Coach je je collega’s en deel je jouw kennis en ervaring met hen.

 
Wie zoeken wij?
Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan op een IT servicedesk. Je hebt kennis van diverse operating systems en kennis van netwerken. Als je ervaring hebt met procesautomatisering is dat helemaal mooi meegenomen! 😉
 
Verder:

Een afgerond ICT opleiding
Kennis van de Engelse taal
Een rijbewijs 

Wat bieden wij jou?
Een internationale werkomgeving, waarin je jezelf op allerlei gebieden kunt ontwikkelen en heel veel mogelijkheden hebt om door te groeien naar een meer senior of specialistische functie. Je krijgt flexibele werktijden en een fijne, informele sfeer. Daarnaast hebben wij gtoede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een boel extra’s. Denk aan een personal trainer op kantoor, gezamenlijke lunches in ons Grand Café, de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, Prime Vision Academy.
Samen met een enthousiast, ambitieus team van collega’s binnen een dynamisch bedrijf met grote wereldwijde ambities en een zeer platte bedrijfscultuur gaan we er een groot succes van maken!

lees meer

Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving Wie zijn wij? PEAK-IT is ICT business partner op het gebied van support en beheer, waarbij de focus ligt op meer dan het oplossen van vraagstukken alleen. Wij willen onze klanten continuïteit bieden en meer dan goede service.

Hoe zie jij de rol van ICT? PEAK-IT ziet ICT als business enabler: ICT moet soepel lopen om de business en haar mensen van dienst te zijn.

9+ organisatie
Bij PEAK-IT werken we volgens het principe dat ‘een stapje meer doen' altijd beter is. Hieraan geven we invulling door de 9+ strategie toe te passen op alles wat we doen. Wat houdt dit concreet in?

De ervaring van onze klanten staat centraal
We denken altijd na over ideeën voor efficiency of verbetering
Pro-actief meedenken vinden wij heel normaal
We streven er continu naar om verwachtingen te overtreffen
Welke dienstverlening biedt PEAK-IT?
Onze ruim 400 ICT professionals werken door heel Nederland. Met hun passie voor ICT en hun oplossingsgerichtheid kijken ze en denken ze mee met onze klanten. Klanten kunnen bij ons terecht voor:

Detachering – dit noemen wij deta+
Co-sourcing
Outsourcing
Projecten
Consultancy
Daarnaast biedt PEAK-IT ook opleidingsmogelijkheden aan.

Your career is our priority
PEAK-IT staat voor de belofte "Your career is our priority". Dat klinkt mooi, maar wat houdt dat nou eigenlijk in? In onze ogen is de mens een cruciale factor op een ICT-afdeling. Omdat jij als ICT professional deze belangrijke rol vervult, vinden wij het essentieel om continu te investeren in jouw ontwikkeling. Zodat je het beste uit jezelf kunt halen, kunt studeren, kunt groeien. Hiervoor hebben we een Persoonlijk Ontwikkelplan: een op maat gemaakt plan dat je samen met jouw Relatiemanager afstemt en ondertekent. Zo helpen wij jou om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Servicedesk Medewerker ICT in Den Haag