Vacature Senior programmamanager handelsbevordering EU - Den Haag

Den Haag

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag helpen we ondernemers om dromen en ambities werkelijkheid te maken. Bijvoorbeeld met het nieuwe, grootschalige programma Handelsbevordering binnen de EU. Daarmee ondersteunen we Nederlandse mkb’ers om naar Europese doelmarkten te internationaliseren. Jouw uitdaging als programmamanager: het programma, met een verwachte omvang van zo’n € 15 miljoen euro per jaar, in korte tijd concreet vormgeven én de regie voeren over de uitvoering.

De afdeling Internationaal Ondernemen (IO) is hét centrum binnen onze organisatie voor internationale handelsbevordering voor Nederlandse bedrijven wereldwijd. Jij focust je hier op de extra impuls die we de handel van Nederlandse bedrijven binnen de EU willen geven. Daarvoor zet je samen met het managementteam van de afdeling een klein, multidisciplinair team/programmabureau op dat je samen met een teammanager aanstuurt. Ook werk je intensief samen met diverse andere teammanagers binnen IO.

Jouw eerste doel is om in drie maanden tijd het bestaande schetsontwerp uit te werken tot een concreet plan. Dit schetsontwerp maakt deel uit van de aankomende uitwerking van de Brexit Adjustment Reserve (BAR) van de Europese Commissie Vervolgens coördineer je in samenwerking met publieke en private partners de adequate en doelgerichte uitvoering van het programma in de periode 2022-2023. Onder jouw regie komt het programma inhoudelijk tot stand, voorzien we het bestaande handelsinstrumentarium van specifieke add-ons, en breiden we bestaande teams uit met de juiste extra capaciteit.

Je werkt proactief samen met alle relevante teams van de afdeling IO. Ook zorg je ervoor dat we op het juiste moment de juiste externe partners betrekken bij de opzet en uitvoering van het programma. En je maakt slim gebruik van bestaande producten en diensten binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en onze partners. Steeds houd je rekening met relevante Europese uitvoerings-en subsidiekaders én onze eigen inkoop- en subsidiekaders.

Als programmamanager ben je ook verantwoordelijk voor een correcte inhoudelijke afstemming met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat. Je bent scherp op zaken als monitoring, effectmeting en de rapportages waarin de RVO en de betrokken ministeries verantwoording afleggen over de bestede budgetten. Hierbij houd je altijd in je achterhoofd dat het programma wordt gefinancierd uit Europese fondsen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt ruime ervaring met strategisch programmamanagement.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring (in het buitenland) met handelsbevordering voor de Nederlandse overheid.
 • Je kunt in een politiek-bestuurlijke context strategische lijnen uitzetten en effectief en in korte tijd een programma opzetten en uitvoeren.
 • Je kunt als verbindend leider gericht op samenwerking je omgeving betrekken en activeren en draagvlak creëren bij stakeholders met verschillende belangen.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels en bent een communicatief sterke gesprekspartner.
 • Je kunt goed prioriteren, makkelijk schakelen tussen inhoud en proces en ook onder tijdsdruk het overzicht en de kwaliteit bewaren.
 • Je zorgt dat je altijd op de hoogte bent van wat er in je omgeving speelt en weet welke belangen er spelen.
 • Je werkt gestructureerd met oog voor het resultaat en kunt complexe zaken inzichtelijk maken.
 • Je neemt graag het initiatief en kunt zowel goed zelfstandig als samenwerken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.281 - € 6.419 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 13
 • Maand­salarisMin €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur 2,5 jaar
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 • Je bent zo snel mogelijk, doch uiterlijk 1 november 2021, beschikbaar.
 • Gesprekken met kandidaten worden gevoerd in de week direct na sluiting van de vacature.

Na het sluiten van de vacature zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Ons advies is daarom om de tekst te downloaden en te bewaren.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Programmamanager in Den Haag