Vacature Functioneel Beheerder - Den Haag

Den Haag

Koninklijke Bibliotheek
 • Koninklijke Bibliotheek
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functioneel Beheerder
Den Haag, 40 uur per week

Waar het horrorverhaal IT van Stephen King, kilometers aan zeldzame boeken en functionaliteitenbeheer samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als functioneel beheerder de grootste Bibliotheek-app voor gebruikers in tiptop conditie houdt.

Maak jij het mogelijk?
In deze functie maak je direct maatschappelijke impact. Je voorziet in een mooi product dat honderdduizenden Nederlanders gebruiken. Je bent actief bezig hen dagelijks leesplezier te bieden en persoonlijke ontwikkeling mogelijk te maken. Daardoor werk je heel direct mee aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. En er is meer. Jij bent de functioneel beheerder die:
 • klanten ondersteunt wanneer zij problemen ervaren met de het lezen of luisteren van e-books en luisterboeken, deze problemen analyseert en zoekt naar de juiste oplossing;
 • de nieuwste software-releases van verschillende applicaties test. Jij checkt of ontwikkelaars daadwerkelijk hebben opgeleverd wat je wilde hebben;
 • zorgdraagt voor een simpel en effectief releaseproces van nieuwe software die live moet gaan.
Daar komt bij dat je veel vrijheid krijgt om je eigen werk in te delen. De product owner stelt vertrouwen in jou. Jij bent degene die contact heeft met de leverancier en met de interne organisatie, waarbij jij iedereen tevreden weet te houden. Dat betekent ook dat het druk kan worden, maar jij weet in die hectiek het hoofd koel te houden. Daarnaast leer je van en deel je kennis met de andere functioneel beheerders in jouw team. Dit maakt jouw werk elke dag anders, maar altijd heel concreet.

Een van de vele voorbeelden van onze IT-projecten is de online Bibliotheek-app. Je hebt hard gewerkt aan de livegang en je bent er trots op als je van jouw collega’s van de klantenservice de volgende berichten krijgt doorgestuurd: 'Dank je wel, ik heb je advies gevolgd en ik kan nu weer luisteren naar de voorlezer. Heel fijn, geweldige service deze online bibliotheek.' of 'Voor de app makers en de persoon/personen die de tijd en moeite nemen om een reactie te geven: mijn dikke complimenten.'

lees meer

Functie-eisen Ben jij het talent dat we zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gedreven en nieuwsgierige werkhouding? Gecombineerd met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan scoor je punten als het gaat om deze vacature functioneel beheerder. Nog meer punten in de wacht slepen?
 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Ervaring met klantenservice of ondersteuning voor IT-applicaties.
 • Ervaring met releasemanagement.
 • Bij voorkeur ervaring met/kennis van BiSL en Agile werken.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
 • Samenwerken vergroot jouw kracht.
Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:
 • een brutomaandsalaris tussen € 2.980,- en € 4.109,- (schaal 9);
 • om te starten een dienstverband voor een halfjaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een dertiende maand (8,33%);
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden;
 • 100% vergoeding voor jouw dagelijkse reiskosten;
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP;
 • deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature functioneel beheerder is een dienstverband voor 40 uur per week aan de orde.
Werkgever - Koninklijke Bibliotheek
Hoe is het om bij de KB te werken?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook een innovatieve werkgever is. Want dat zijn we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Dat mensen online toegang hebben tot de uitgebreide collectie is daarbij niet meer dan logisch.

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Functioneel Beheer, onderdeel van de afdeling Publieksdiensten. Dit team werkt aan het beheer, de uitrol en de doorontwikkeling van digitale functionaliteiten. Het team bestaat uit 16 functioneel beheerders. Hoe jouw 5 directe toekomstige collega’s van de behandelgroep Apps & Toegang zelf de sfeer omschrijven? Als ontspannen, professioneel en informeel.

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?
Wil jij bijdragen aan onze innovatieve organisatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Wil je daarnaast 2 voorbeelden geven waarmee jij kunt illustreren hoe jij de kloof tussen klanten en IT hebt weten te overbruggen? Zo kunnen we zien hoe jij in de praktijk de verbinding legt tussen 2 heel verschillende werelden.

Solliciteren kan tot en met zondag 5 september 2021 via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.980 - € 4.109 p/m
Overige info Heb je een gedreven en nieuwsgierige werkhouding, heb je ervaring met releasemanagement en wil je veel vrijheid om je eigen werk in te delen? Lees dan snel verder!
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Den Haag