Vacature Java Software Engineer voor MetaCloud platform - Rotterdam

Rotterdam

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Jij wilt de volgende stap in je carrière zetten en jouw kennis en talent inzetten om misschien wel een award winnende cloud-oplossing te ontwikkelen? Waar je kunt werken met complexe materie, veel vrijheid, interessante technologie en waar een miljard transacties per dag worden verwerkt? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Jij hebt relevante werkervaring als Java Software Engineer en de ambities om jouw kennis en ervaring te delen binnen een bedrijf dat nog flink kan groeien. Het merendeel van de tijd ligt jouw focus namelijk bij het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden.

Het spreekt in je voordeel als je ervaring hebt met onder andere Java, Spring, Maven, Hadoop, Event-driven Architecture, Service Oriented Architecture en Secure Programming. Het is daarnaast en pre als je affiniteit hebt met DevOps want er wordt aan de hand van DevOps en Scrum gewerkt.

Uit je vorige werkervaringen ben je ook al bekend met high scalability en snelle data verwerking. Je zal namelijk voor deze functie ook de binnenkomende gegevens analyseren en meenemen tijdens meetings om erover te sparren met je collega’s. Het team werkt met een eigen variant van Scrum waarbij ze zich proberen te houden aan één release per maand en drie weken sprints, maar flexibiliteit vinden ze ook belangrijk.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in je carrière en wil je jouw kennis en talent inzetten om misschien wel een award winnende cloud-oplossing te ontwikkelen? Dan horen we graag van je!

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal HBO Informatica of WO Computer Science;
 • Je hebt relevante werkervaring als Java Software Engineer;
 • Je hebt onder andere ervaring met Java, Spring, Maven, Hadoop;
 • Je hebt ervaring met Scrum;
 • Je hebt affiniteit met DevOps;
 • Je bent communicatief vaardig in Nederlands en Engels;
 • Houdt van een informele, flexibele sfeer waar je veel vrijheid krijgt.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.500 p/m
Overige info
 • Een jaarsalaris tussen € 3.500 à € 5.000 afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Pensioentoelage en 25 vakantiedagen;
 • Laptop (Mac of Windows) en een telefoon van de zaak;
 • Vakantiegeld en reiskostenvergoeding;
 • Een jaarcontract bij indiensttreding, met uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, [email protected] of bellen naar 020 – 8203 666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant in Rotterdam heeft nog iets weg van een pionier, maar heeft een prijzenkast waar ze trots op mag zijn. Inmiddels heeft het bedrijf de Accenture Innovation Award, Silicon Valley Tie50 en Red Herring op zak en is ze een van de winnaars van de CeBIT-wedstrijd een aantal jaar geleden. Vorig jaar stonden ze nog op de lijst van snelst groeiende tech-bedrijven volgens Deloitte. Iets wat ze al jaren vol weten te houden en daarnaast nog een sfeer op de werkvloer probeert te creëren die veel wegheeft van een start-up.

Op het kantoor heerst dan ook een informele sfeer waarbij iedere dag iemand anders de taak als dag-DJ op zich mag nemen en de baas is over wat er via Spotify afgespeeld wordt. Daarnaast wordt er gezamenlijk geluncht in de pauze. Bij mooi weer wordt dit buiten de deur gedaan. Aangezien je in hartje Rotterdam zit, ben je met 10 minuten lopen bij bijvoorbeeld de Markthal.

Dit bedrijf is sinds 2009 verantwoordelijk voor het afnemen en bundelen van computercapaciteit die IT-bedrijven overhebben in hun datacenters. Deze wordt vervolgens aangeboden in de cloud waar klanten onder andere on-demand toegang tot hebben. Ook kunnen ze bijvoorbeeld zelf bepalen waar instances gestald worden en of deze aan de Safe Harbour of Patriot Act moet voldoen. Het bedrijf heeft dus zelf geen datacenters of infrastructuren, maar voorziet in een platform waarmee ze een eco-systeem creëren van service providers, onafhankelijke softwarepartijen en consumenten van deze services.

Het team Research & Development, dat nu uit vijf man bestaat, is op zoek naar een toevoeging voor hun clubje van nerds die net zo gepassioneerd is als zijzelf over de interessante technologieën waarmee ze werken. Lees verder en wie weet ben jij binnenkort hun nieuwe collega!

lees meer

Contactpersoon Roy Out
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Cloud Engineer in Rotterdam