Vacature Junior support netwerk engineer IoT Rotterdam 2300 - 3300/mnd

Rotterdam

MCS BV
 • MCS BV Bedrijfsprofiel
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Heb jij affiniteit met communicatie technologie en wil jij jouw carrière een vliegende start geven met een afwisselende baan bij een IoT-expert? Dan zoeken wij jou! Voor ons hoofdkantoor in Rotterdam zijn wij op zoek naar een Junior Technisch Engineer IoT. Geen dag is hetzelfde met jouw gevarieerde takenpakket: van collega’s technisch ondersteunen tot het zelfstandig testen, configureren en uitrollen van Private IoT-netwerken.  
 
Een inspirerende omgeving 
IoT (Internet of Things) zorgt ervoor dat allerlei apparaten online met elkaar worden verbonden. Hierdoor maken we het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.De toepassingen van onze klanten zijn talrijk. Slimme fietsen, intelligente verkeer- en parkeersystemen, efficiënt gebouwbeheer, slimme energiemonitoring. De mogelijkheden zijn eindeloos. 
Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. 
 
MCS faciliteert IoT 
Wij ondersteunen onze partners in het opzetten en leveren van succesvolle Managed IoT-oplossingen en Private IoT-netwerken. Wij leveren verschillende op maat gemaakte privé netwerken, zoals Private GSM (2G), Private LTE (4G en 5G) en Private LoRa/LPWAN. Daarnaast bieden wij een breed scala aan sensoren, IoT gateways en dataverwerkingsplatformen. Klanten van MCS kunnen zo totaaloplossingen bieden in remote monitoring, sensor netwerken, data-analytics en data visualisatie.  
 
De vraag naar onze innovatieve managed IoT-oplossingen groeit zo snel, dat wij ons technische  expertteam gaan uitbreiden. MCS kenmerkt zich door een sociaal team van bijna 20 ambitieuze, ondernemende medewerkers in Nederland en België. Dat zijn onze professionals die zich iedere dag inzetten voor onze klanten. Samen met hen zijn er vier cultuurwaarden opgesteld die MCS omschrijven. Betrouwbaar, betrokken, innovatief en samenwerken. Deze waarden binden ons team specialisten en zorgen ervoor dat wij duurzame relaties met onze partners opbouwen. Technische kennis, korte lijnen en gemakkelijke onderlinge communicatie zijn de sleutelwoorden tot snel reageren op de continu veranderende markt. Samen met de zich snel ontwikkelende technologie biedt dat een prachtige dynamische werkomgeving met een inspirerend toekomstperspectief. 

lees meer

Functie-eisen Jouw rol als junior technisch engineer IoT is cruciaal 
De technisch support engineer staat midden in deze dynamische wereld. Je helpt klanten via telefoon of email en eventueel on-site. Bovendien test je nieuwe technieken en producten, zodat we ze goed beheersen en support kunnen bieden voordat we ze aan onze klanten leveren. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste collega die onderdeel wil zijn van deze snel veranderende fascinerende wereld. 
 
De functie kent de volgende taakomschrijving: 
 • Technische ondersteuning van inkomende supportvragen (telefonisch/email) in generieke zin (eerste lijns). 
 • Ondersteuning van (sales)collega's in pre-sales trajecten. 
 • Configuratie, uitrollen en muteren van IoT-oplossingen en private mobiele netwerken. Dit betekent het configureren van devices met de juiste parameters, flashen van firmware, assembleren van devices en het opvoeren van devices op diverse online platformen.  
 • Testen van producten en diensten. 
 • Verwerken RMA’s (retouren en reparaties). 
 • Interne opleiding + specifieke producttrainingen van diverse fabrikanten. 
 
Voor deze positie zoeken wij een starter die past binnen ons team en waarbij met name op de volgende kenmerken wordt gelet:  
 • Ondernemend en initiatiefrijk 
 • Gezonde dosis humor 
 • Technische achtergrond en/of affiniteit, bijvoorbeeld netwerk/linux/routing 
 • Zelfstandigheid 
 • MBO+ met potentie voor HBO werk/denkniveau 
 • Doorgroeimogelijkheden voor 2e lijns support en/of specialist 
 • Vloeiend in Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 2.300 - € 3.300 p/m
Aantal uur per week 40 uur
32-40 uur
Overige info Ben je al enthousiast? 
Het kan nog leuker! Wij bieden jou een baan bij het gezelligste IoT-bedrijf van Nederland,  
een leuk salaris en nog leukere collega’s. Ook aan jouw toekomst is gedacht met onze flexibele pensioenregeling. Bovendien staat er elke week een schaal bomvol vers fruit op de lunchtafel. 
 
Maar naast harde werkers,  houden wij ook van gezelligheid. Barbecueën, karten, escaperooms en natuurlijk onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Mét een potje tafeltennis!   

 
Bel of mail 
Stuur jouw LinkedIn-profiel/CV en motivatie per mail naar [email protected] of bel eerst als je nog verdere vragen hebt. Check ook onze website mcs-nl.com om te zien welke mooie projecten we al hebben gedaan. Wij zijn bereikbaar op +31-88-437 5555.  

lees meer

Bedrijfsomschrijving MCS levert producten en diensten binnen managed IoT en managed Private Network oplossingen. Wij krijgen er energie van om complexe zaken eenvoudig te maken met impact voor onze klanten. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van hun Private netwerk of innovatieve Internet of Things-oplossingen (IoT). En maken we het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Onze klanten verzamelen data via onze LoRa- en overige IoT netwerken en gebruiken onze 4G netwerken voor bedrijfskritische communicatie. We zijn nu zelfs onderzoek aan het doen naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G applicaties. In de nabije toekomst gebruiken klanten dus ook onze Private 5G netwerken.

Check ook eens onze klantcases. Hierdoor krijg je een idee van de mooie projecten die we de afgelopen jaren al hebben gerealiseerd voor onze 800 actieve klanten. Klanten zoals Schiphol, RET en The Ocean Cleanup.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures 1e lijns IT Support Engineer in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures