Vacature RAD / Scrummaster - Rotterdam

Rotterdam

Hurrey Detachering B.V.
 • Hurrey Detachering B.V. Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving
 • Vacaturenummer: Hurrey-0458
 • Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
 • Locatie: Rotterdam
 • Aanbod: Tarief € 85 of € 6.500 - € 7.000 (o.b.v. 40 uur) per maand
 • Opleiding: HBO
 • Duur: 2 oktober 2021 - 29 maart 2022, 6 maanden
 • Aantal uur: Part-time, 32 uur
Wie zijn wij?

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Gemeente Rotterdam ontwikkelt van oudsher maatwerksoftware in JAVA, maar is in januari 2018 ook met Rapid Application Development gestart. Het RAD/Mendix platform is relatief nieuw voor Rotterdam en vanaf 2020 onderdeel van het team Softwareontwikkeling van IIFO (Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek). Werkzaamheden binnen het team Softwareontwikkeling worden agile/scrum uitgevoerd. Hiervoor worden verschillende disciplines in het team samengebracht, zodat de volledige ontwikkeling en ondersteuning van de applicaties als een dienst aan de klanten wordt aangeboden. Dit garandeert snelle levering en hogere klantbetrokkenheid en -tevredenheid. Inmiddels hebben we tientallen applicaties in productie en werken we met de clusters (business units) aan nog eens tientallen applicaties. De vaste bezetting van het team Softwareontwikkeling bestaat nu nog uit 20 interne collega’s en ca. 35 ingehuurde collega’s, maar dat interne aantal moet de komende jaren meegroeien met het agile/scrum werken binnen Rotterdam.


Opdrachtomschrijving

De RAD (Rapid Application Development) dienstverlening heeft binnen de Gemeente Rotterdam een vliegende start gemaakt. In meerdere agile/scrum BizzDevOps teams werken RAD/Mendix Business Engineers aan het modelleren van (primaire) processen en de daarbij behorende applicaties en native apps. De RAD dienstverlening wordt geleverd vanuit het RAD Expert-team, dat bestaat uit de coördinator/RTE, de Solution Architect, de Lead-Developer, het DQT (Digital Quality Team), de Scrum Masters, de Business Engineers in dienst van Rotterdam en de van verschillende Mendix partners ingehuurde Business Engineers. Om aan de grote vraag uit de organisatie naar agile/scrum ontwikkelde applicaties te kunnen voldoen, zijn we het huidige RAD Expert-team snel aan het opschalen. Een van de beoogde doelen hierbij is meer agile en Scrum Master ervaring in de projecten te brengen, zodat deze meer uitgevoerd worden volgens de agile uitgangspunten. 

Het scrum team helpen groeien in agile en scrum waarbij de waterval werkwijze van de business de voortgang en resultaten beïnvloedt. De communicatie en afstemming met en binnen het programma- en ontwikkelteam verbeteren. De scope en structuur van de agile werkwijze verbeteren en bewaken. 

Agile en scrum zijn op zichzelf eenvoudig. Alleen de toepassing binnen een van origine waterval organisatie is zeer complex. We verwachten van jou als RAD/Scrum Master dat je zelfstandig meerdere multidisciplinaire scrum teams begeleidt bij het op de juiste manier interpreteren en toepassen van de mogelijkheden die het scrum raamwerk biedt om de doelen te bereiken. Je faciliteert de teams bij het wegnemen van blokkades en bewaakt een goede teamdynamiek. Je bent verantwoordelijk voor product backlog management, het prioriteren van de product backlog tickets en regelmatige refinement van Gitlab tickets met de ontwikkelaars. Naast deze werkzaamheden vervul je de rol van scrummaster binnen een aantal programma’s binnen het sociaal domein: Zeker en Adidas. Binnen deze programma’s ben je verantwoordelijk voor de oplevering van Thomas, Werkpremie en Mens & Arbeidsontwikkeling. De einddatum van deze opleveringen is per einde Q1 2022. De opleverdatum van de volgende fase is in Q3. De scrummaster wordt voor beide fase ingezet.


Dit ben jij?

Je bent een talent op het gebied van dienend leiderschap. Je kan anderen enthousiasmeren en de boodschap duidelijk en helder overbrengen. Je bent resultaatgericht en verliest de doelstellingen niet uit het oog. Je hebt een hands-on mentaliteit en bent ondernemend. Ook kan je makkelijk schakelen met verschillende stakeholders. Zowel schriftelijk als mondeling ben je communicatief vaardig en heb je gevoel voor het politieke speelveld. Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal. Ook kun je goed je eigen werkzaamheden zelfstandig uitvoeren, plannen en prioriteren. Door jouw integere houding ben je de stabiele factor waar eenieder op kan bouwen en blind op durft te varen. 

We zien graag dat je minimaal de volgende kennis en ervaring meebrengt: 

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je bent een ervaren Scrum Master van minimaal twee multidisciplinaire teams tegelijk en hebt dit toegepast in de laatste 3 jaar;
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met Lean en Kanban als aanpak om processen te stroomlijnen;
 • Je bent PSM 2 en SAFe gecertificeerd.

Wensen

 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie binnen een overheidsorganisaties met > 10.000 medewerkers;
 • Je hebt ervaring in een soortgelijk functie, opgedaan binnen een gemeentelijke instelling;
 • Je bent PSPO en Agile Coach gecertificeerd;
 • Je bent in bezit van een Kanban certificaat;
 • Je hebt ervaring met Gitab.
Overige
 • De gesprekken vinden plaats via MS Teams in week 37.
Dit zijn wij

Hurrey is een bemiddelingsbureau voor hoogopgeleide professionals in IT. Vanuit ons kantoor in Hoorn ondersteunen wij organisaties in heel Nederland die tijdelijk meer capaciteit en kennis nodig hebben. Onze snelheid is onze kracht. Met een up-to-date netwerk van professionals helpen wij organisaties snel hun capaciteitsprobleem op te lossen. Hierdoor zien opdrachtgevers en kandidaten ons als een energieke, betrokken en proactieve partner.


Laten we kennismaken

Krijg je energie van deze functieomschrijving en pas je in het profiel? Dan komen we graag met jou in contact. Je hoeft niet te reizen. We spreken af bij een Van der Valk hotel bij jou in de buurt. De koffie is voor onze rekening. Maak vandaag nog een afspraak met Sabine Boom via telefoonnummer 085 06 00 587 of mail naar [email protected]

Je kunt reageren op deze opdracht tot en met zondag 12 december 2021.


lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 6.500 - € 7.000 p/m
Bedrijfsomschrijving Hurrey is een detacheringsbureau voor hoogopgeleide professionals in IT, Human Resources en Finance. Vanuit ons kantoor in Hoorn ondersteunen wij organisaties in heel Nederland die tijdelijk meer capaciteit en kennis nodig hebben. Onze snelheid is onze kracht. Met een up-to-date netwerk van professionals helpen wij organisaties snel hun capaciteitsprobleem op te lossen. Hierdoor zien opdrachtgevers en kandidaten ons als een energieke, betrokken en proactieve partner.

lees meer

Contactpersoon Hurrey Detachering B.V.
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Scrum Master in Rotterdam