Vacature Systems Engineer - Rotterdam

Rotterdam

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving
Het ingenieursbureau, bestaande uit zo'n 500 medewerkers, is de plek om mee te werken aan de ontwikkeling van Rotterdam. Wij zijn de engineers achter de realisatie en begeleiding van stedelijke infrastructurele projecten vanaf het aanleggen en reconstrueren van bruggen, tunnels, wegen en waterwegen tot riolering en groen.

De teams hebben een wisselende omvang van het werkpakket, afhankelijk van het aanbod van projecten. Om deze schommelingen te ondervangen hebben de teams behoefte aan een flexibele schil die gevuld wordt door het inlenen van personeel en het uitbesteden van werkzaamheden.

Met geavanceerde technieken, ervaren collega's en enthousiaste trainees kan jij de uitdaging aangaan om jouw bijdrage te leveren aan de stad Rotterdam. Heeft dit jouw interesse en werk jij graag mee aan de uitbreiding van de haven, de bouw van een nieuw stadion of de ontwikkeling van een modern stadscentrum? Dan is het Ingenieursbureau van gemeente Rotterdam de plek voor jou!

Informatie
Wil jij werken aan complexe multidisciplinaire infra-projecten in een wereldstad? Zorg jij samen met collega's voor grip en transparantie in projecten van initiatief tot realisatie? Heb jij de ambitie om Systems-Engineering (SE) in de organisatie naar een hoger level te brengen? Kom dan werken bij het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam.

Als System Engineer ondersteun jij vanaf initiatief tot realisatie in het transparant en efficiënt verlopen van realisatie- en ontwerpprocessen. Jij bent in staat om de context van een opgave te analyseren en stakeholders in beeld te brengen. Jij kunt de wensen van interne en externe stakeholders op een goede wijze formuleren, analyseren en vertalen naar eisspecificatie en proces- en systeemontwerp op het juiste detailniveau. Dit doe jij aan de hand van het risico-dossier. Jij kunt verificatie- en validatie-strategieën opstellen en uitvoeren en opgaves vertalen in vraagspecificaties.

Jij werkt in één of meer projecten en teams. Hierin ondersteun en adviseer jij bij het organiseren en structureren van informatie die aansluit op de SE-werkwijze. Op deze manier is informatie van complexe projecten gestructureerd en overzichtelijk. Nieuwe ontwikkelingen in Systems Engineering weet jij te introduceren en implementeren in projecten en de organisatie. Als ervaren System Engineer weet je de werkwijze te koppelen aan samenwerkende partijen als assetmanagement en aan ontwikkelingen als BIM en VISI. Dit alles vraagt om een gedreven System Engineer die graag het verschil wil maken.

lees meer

Functie-eisen
Je werkt voor de Gemeente Rotterdam, dus met jouw proactieve en ondernemende instelling \it het wel goed. Bovendien ben je analytisch en systematisch. Dit past bij de dynamiek en cultuur van de afdeling. Je bent resultaatgericht, ondernemend, je weet te verbinden en samen te werken in een complex krachtenveld. Uiteraard weet je om te gaan met belangentegenstellingen en onverwachte situatie. Je bent creatief en hebt probleemoplossend vermogen.

Bij voorkeur beschik je over:
 • Afgeronde HBO of WO opleiding (voorkeur: civiele techniek, bouwkunde of IT);
 • Meer dan 2 jaar relevante ervaring;
 • Kennis van en ervaring met infra;
 • Kennis van BIM en VISI;
 • Je bent in staat processen te bedenken/uit te werken;
 • Kennis van contractmanagement (UAV, UAV-gc en SCB).

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.756 p/m
Overige info
 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.494 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Systeembeheerder in Rotterdam