Vacature Informatie Analist bij Nederlandse Loterij - Rijswijk (ZH)

Rijswijk (ZH)

Nederlandse loterij
 • Nederlandse loterij
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Als Informatie Analist bij Nederlandse Loterij ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van informatieverzoeken vanuit de organisatie. Je weet precies waar data te vinden is en hoe je dit vervolgens het beste kunt aanbieden aan de eindgebruiker(s).

Je analyseert welke data nodig is en zoekt uit hoe je dit uit verschillende bronsystemen kunt halen. Vervolgens maak je een ontwerp, bijvoorbeeld een datamap of datamodel: een overzicht van waar en hoe de eindgebruiker informatie kan vinden. Hierbij houd je altijd rekening met datakwaliteit (en de verbetering hiervan), bijvoorbeeld door de juiste naamconventies aan te houden. Daarna overleg je met een ontwikkelaar over de technische uitwerking van de oplossing, wat diegene verder oppakt. Als je de oplossing weer terugkrijgt, leg jij deze uit aan de eindgebruiker(s). Als het om een veelvoorkomend informatieverzoek gaat - wat steeds vaker zo is - dan plaats je je ontwerp in het datawarehouse. 

Het is belangrijk dat je weet hoe bedrijfsprocessen werken, zodat je erachter komt waar je data kunt vinden en hoe je dit het beste uit de verschillende systemen kunt halen. Bovendien kun je dan beter inschatten in hoeverre informatieverzoeken technisch haalbaar zijn voor de ontwikkelaar, en kun je de oplossing goed uitleggen aan de eindgebruiker(s). 

Je bent onderdeel van de afdeling Data Management, waar meerdere informatieanalisten, data-engineers, ontwikkelaars, een devops lead en een manager werken. Je werkt in projectteams en volgens een sprintplanning, zowel aan grote strategische projecten als aan kleinere projecten.

"Als je het leuk vindt om je te verdiepen in bedrijfsprocessen en data, en je het niet erg vindt soms snel van focus te moeten wisselen, dan is dit een baan voor jou." 

Voorbeeld uit de praktijk
" Een collega zoekt data om te bepalen of de conversie van nieuwe klanten die de nieuwsbrief ontvangen, hoger is dan die van klanten die de nieuwsbrief niet ontvangen. Hoe pak je dit aan?" 

Je gaat in gesprek met de collega en zo kom je erachter welk inzicht diegene precies wil krijgen. Jullie bepalen samen welke data-elementen (structureel) nodig zijn voor dit inzicht. Met deze kennis begin je vervolgens aan de informatieanalyse in het datalandschap, waarbij je kritisch bent op datakwaliteit.

Daarna maak je een voorstel waarin je beschrijft hoe en waar (nog) niet beschikbare data in het datawarehouse geladen kunnen worden. Dit voorstel bespreek je met een ontwikkelaar, die hier vervolgens mee aan de slag gaat. Als de ontwikkelaar zijn of haar werk heeft gedaan, valideer je de data voordat je deze aanbiedt aan de collega die erom vroeg. Na de overdracht houd je contact: je controleert of het verkregen inzicht heeft geleid tot een succesvolle actie, of dat er aanscherping nodig is.

Groeipad
Er zijn voldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling bij Nederlandse Loterij. Niet alleen binnen de huidige functie, maar ook elders binnen de organisatie. Daarnaast krijgt iedereen een jaarlijks opleidingsbudget: dit kan besteed worden aan een opleiding of cursus die gerelateerd is aan je huidige functie. Op het gebied van Technology zijn er ook tal van doorgroeimogelijkheden, zowel in de breedte als richting management.

lees meer

Functie-eisen
 • Een afgeronde bachelor of master, bijvoorbeeld in de richting van Informatica
 • 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Kennis van / ervaring met SQL
 • Kennis van / ervaring met datawarehousing en modelleren

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.049 - € 5.872 p/m
Aantal uur per week 40 uur p/w
3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
Overige info Wat krijg je?
 • €4.049 - €5.872 bruto p/m (bij een fulltime dienstverband)
 • Bonusregeling
 • 40-urige werkweek
 • 27,5 vakantiedagen + 13 adv-dagen (bij een fulltime dienstverband)
 • Jaarlijks opleidingsbudget van €2.000,-
 • Onbeperkt gebruik van onze inhouse sportschool, inclusief personal trainer

lees meer

Bedrijfsomschrijving We willen Nederland gelukkig, gezond en sportief maken. Hoe? De volledige opbrengst van onze kansspelen investeren we in de top-, breedte- en gehandicaptensport, achttien goede doelen en de Nederlandse samenleving. We geloven in het brede maatschappelijke effect van sport en bewegen. Dat maakt Nederlandse Loterij een bijzondere organisatie, namelijk een sportieve kansspelorganisatie. Wil jij een bijdrage leveren aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Kom dan bij ons werken. Samen maken wij Nederlandse Loterij.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Analist in Rijswijk (ZH) Bekijk alle soortgelijke vacatures