Vacature Systeem- en netwerkbeheerder, fulltime, standplaats bij voorkeur Groningen - Leiden

Leiden

SRON Netherlands Institute for Space Research
 • SRON Netherlands Institute for Space Research Bedrijfsprofiel
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Wordt jij onze nieuwe collega?

Heb je de ambitie om allround systeem- en netwerkbeheerder te worden en ook al enige ervaring? Dan biedt SRON je kans op een mooie carrière. We bekijken samen hoe jouw kennis, ervaring en ambitie precies passen binnen de ICT-groep, van beheer van servers, storage en switches tot aan directe gebruikersondersteuning voor Linux, Windows en macOS. SRON biedt als wetenschappelijk instituut voor ruimteonderzoek een zeer gevarieerde werkomgeving.

Jij en SRON Netherlands Institute for Space Research

Je werkt in een NWO-instituut dat baanbrekend wetenschappelijk onderzoek verricht. Er zijn circa 250 medewerkers en gasten van vele nationaliteiten. Tezamen met je collega's van de ICT-groep verzorg je de ICT-infrastructuur voor deze medewerkers. Ze werken in de vestigingen in Leiden en Groningen, thuis of ze zijn op dienstreis. Ze vertrouwen erop dat ICT de juiste keuzes maakt zodat ze overal hun systemen/applicaties, data en documenten op een veilige manier kunnen gebruiken. Hierin speel je een essentiële rol.
Your position and team

Naast je beheerdersrol heb je soms een projectleidersrol wanneer je met je collega's een vernieuwing doorvoert. Een groot project is de verhuizing van SRON van Utrecht naar Leiden die in de afrondende fase is. De vestiging in Groningen gaat over een aantal jaren verhuizen. Je onderzoekt, adviseert, stelt plannen op en realiseert in deze rol. Je draagt zo bij aan het ontwerpen en wijzigen van de ICT-infrastructuur.

Als Systeem- en netwerkbeheerder ben je expert op diverse deelgebieden binnen de ICT-groep. De groep is klein. Ze is gemotiveerd om met een duidelijk afgesproken normenkader iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen. Je werkt nauw samen met elkaar. Security is natuurlijk een bijzonder aandachtspunt. O.a. speelt bij NWO-I de implementatie van ISO-27001/2 als norm voor informatiebeveiliging en mogelijke ondersteuning door een SOC (Security Operations Center).
 

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau
 • Je hebt werkervaring als systeembeheerder- en netwerkbeheerder
 • Je onderhoudt gemakkelijk contact met collega's
 • Je bent servicegericht
 • Je beheerst Engels goed gezien het internationale karakter van SRON

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Maximaal fulltime jaarinkomen inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering is ongeveer €57.000.
Aantal uur per week 32 - 40 uur
Mogelijkheid voor flexibele werktijden.
Overige info Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van Systeem- en netwerkbeheerder in dienst van NWO-I met uitzicht op vast dienstverband.. Maximaal fulltime jaarinkomen inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering is ongeveer €57.000. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Bij zeer goed en breed functioneren is doorgroei naar een hoger jaarinkomen mogelijk.

De standplaats van de functie is bij voorkeur Groningen, waarbij je wordt verwacht 1 dag per week in Leiden aanwezig te zijn. Je mag hybride werken, 60% op locatie (Groningen/Leiden) en 40% thuis/elders. Circa 1/4 van de SRON-medewerkers heeft Groningen als standplaats. Je werkt zeer nauw samen met je ICT-collega's in Leiden. Er is één gezamenlijke ICT-groep voor beide vestigingen.

NWO-I biedt verder o.a.:
 • 8,33% eindejaarsuitkering
 • 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
 • 8% vakantiegeld
 • Een goede pensioenvoorziening
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Mogelijkheid voor flexibele werktijden
 • Een gunstige ouderschapsverlofregeling
Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hans Bloemen, hoofd ICT SRON, via email: [email protected]

Sollicitaties met motivatiebrief en cv ontvangen we uitsluitend via onze site www.werkenbijsron.nl.

Je kunt tot uiterlijk 15 september 2021 solliciteren.
We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.
Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Waarom werken bij  SRON

Je werkt bij een gerenommeerd wetenschappelijk instituut. De missie van SRON is het bewerkstelligen van doorbraken in het internationale wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Daartoe ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten. Je ondersteunt SRON bij het bereiken van deze doorbraken. SRON bevordert ook maatschappelijke toepassingen voor ruimtetechnologie.

Over SRON
SRON Netherlands Institute for Space Research is het Nederlandse expertise-instituut voor wetenschappelijk ruimteonderzoek. Het is onderdeel van NWO-I, de instituten-organisatie van NWO (www.nwo-i.nl). Sinds de oprichting van het instituut door universitaire groepen, in het begin van de jaren zestig, heeft het instituut, vaak in een leidende rol, belangrijke bijdragen geleverd aan de instrumenten van missies van de grote ruimteagentschappen, ESA, NASA en JAXA. Deze bijdragen hebben de nationale en internationale gemeenschappen voor ruimteonderzoek in staat gesteld het universum te verkennen en de atmosfeer en het klimaat van de aarde te onderzoeken. Als landelijk expertise-instituut stimuleert SRON de samenwerking tussen de wetenschap, technologische instituten en het bedrijfsleven.

SRON heeft vier wetenschappelijke programmalijnen: Technology, Astrophysics, Earth en Exoplanets.

Meer informatie over SRON is te vinden op www.sron.nl.

 

lees meer

Bedrijfsomschrijving SRON Netherlands Institute for Space Research ontwerpt, ontwikkelt en gebruikt innovatieve technologie voor grensverleggend onderzoek vanuit de ruimte. Het instituut legt zich daarbij toe op sterrenkundig onderzoek, aardgericht onderzoek, planeetonderzoek en onderzoek naar nieuwe technologieën voor toekomstige ruimtemissies. De ruimte-instrumenten die SRON ontwikkelt voor satellieten van onder andere ESA en NASA hebben ervoor gezorgd dat het instituut tot de wereldtop van het ruimteonderzoek wordt gerekend.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Netwerkbeheerder in Leiden