Vacature Business Development Manager Machine & Device Engineering - Barendrecht

Barendrecht

ICT Group
 • ICT Group Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • Fulltime
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

ICT Group biedt sinds jaar en dag slimme software oplossingen binnen de wereld van technische automatisering. Wij werken uitsluitend binnen de machine & apparatenbouw, waarbinnen we domeinen bedienen zoals healthcare, energy, agri en material handling.

We bevinden ons in de vierde industriële revolutie, ook wel Industry 4.0. Waar de kern van de vorige revolutie de automatisering van productieprocessen was, draait het nu om het end-to-end digitaliseren van processen. Daarbij spelen technologieën als industrial IoT (IIoT) en machine-to-machine communication (M2M) een cruciale rol, alsmede cybersecurity en cognitieve computing.

Voor het vermarkten van onze slimme software oplossingen op het gebied van OT en IT zijn wij op zoek naar een senior business development manager, die als vertegenwoordiger van ICT Group, met de klant kan meedenken over uitdagingen en dit weet te vertalen naar passende oplossingen die liggen binnen onze expertisegebied.

We geven de voorkeur aan iemand die in heel Nederland actief kan zijn en het tevens als uitdaging ziet om in aangrenzende landen zoals Duitsland en België actief te zijn.

Voor ons team zijn we op zoek naar een zelfstandige Business Development Manager.
Het doel van deze functie is het ontwikkelen van new business binnen het machine & device engineering domein. Binnen de machine- en apparaten markt heb je kennis van de betreffende technologie en begrijp je de uitdagingen van klanten om hen te ontzorgen met onze dienstverlening en oplossingen.

Op basis hiervan werk je aan het verder uitbouwen van kansen hieruit voortkomend binnen deze markt. 

Wie ben jij?
Een actieve persoonlijkheid, gedreven, pragmatisch, open, commerciële ervaring, eager, initiatiefrijk, flexibel en een teamspeler. Je begeeft je binnen de technische software ontwikkeling en neemt een aantoonbaar netwerk in de machine & device engineering markt mee.
Wat ga je doen

 • Je bent in staat om opdrachten te verwerven bij bestaande en nieuwe klanten binnen onze markt. Je bent daarbij in staat om mee te denken met onze klant en daarin te mogelijkheden te herkennen;
 • Je begrijpt de tooling en pakketten die door onze klanten gebruikt worden om hun machines en apparaten te ontwikkelen;
 • Je geniet van netwerken en bouwt en onderhoudt relaties en je hebt oprechte interesse in mensen en business. Je gaat daarbij comfortabel het inhoudelijke gesprek aan op zowel directieniveau als op technisch operationeel niveau;
 • Je volgt trends en ontwikkelingen en je bent in staat om de kansen die daaruit voortvloeien te benutten. Je bent in staat je propositie te vertalen naar oplossingen op meerdere niveaus richting klanten en collega’s;
 • Je werkt binnen ICT Group samen om de juiste expertise vanuit de verschillende bedrijfsonderdelen samen te brengen. Je denkt daarbij in oplossingen en maakt waar nodige gebruik van bestaande en nieuwe partners.

lees meer

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Aantoonbare ervaring als business development manager (het ontwikkelen van new business) en een netwerk binnen de machine en apparatenbouw is een must;
 • Gedegen kennis over de technische oplossingen van onze klanten;
 • Je bent in staat om mee te denken met onze klanten en in staat om hieruit kansen te destilleren;
 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in een technische richting;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in sales en/of new business development;
 • Je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en kunt op verschillende niveaus communiceren;
 • Je bent doel- en resultaatgericht en krijgt een kick van het genereren van new business.

lees meer

Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info

Wat bieden wij jou
Collega worden binnen een enthousiast en gezellig managementteam van Machine & Systems.
Verder:

 • Goed salaris: je ontvangt een goed marktconform salaris
 • Variabele bonus: een variabele bonus op basis van doelstellingen
 • 29 vakantiedagen: met de vrijheid om dagen bij of te verkopen
 • Pensioenregeling: een goede regeling voor je oude dag
 • Leaseauto: of een vergoeding voor je eigen auto
 • Onkostenvergoeding: een netto bijdrage in werk gerelateerde kosten
 • Opleidingen: houd je kennis op peil in onze ICT Academy
 • Boekenbudget: koop een boek of hard- of software voor jezelf

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over ICT Group
In 1978 werd ICT Group N.V. opgericht als specialist in de ontwikkeling van embedded oplossingen voor industriële toepassingen. In 2002 kreeg de naamloze vennootschap twee verschillende werkmaatschappijen: ICT Embedded en ICT Solutions. Deze werden in 2009 omgedoopt naar HUMIQ om vervolgens in 2012 verder te gaan onder de naam ICT Automatisering Nederland. ICT Group heeft de missie om herkend te worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke en brancheoverschrijdende oplossingen en richt zich dan ook op het realiseren van efficiënte, flexibele en eenvoudige processen. Deze uitdaging gaat ICT Group voornamelijk aan binnen de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Werken bij ICT Group
De mensen van ICT Group staan dagelijks weer voor de uitdaging om complexe processen tot een werkend systeem te maken. Vervolgens is het de uitdaging om bestaande ICT oplossingen sneller, simpeler, duurzamer en effectiever te maken om het rendement te verbeteren. ICT Group gaat deze uitdaging graag aan met circa 1.400 medewerkers. Hoe ingewikkelder de projecten, hoe enthousiaster wij worden, en hoe ambitieuzer de doelstellingen, hoe hoger wij onze lat moeten leggen. Op deze manier is ICT Group erin geslaagd om al langer dan 40 jaar succesvol te zijn in de ICT en op industrieel gebied. Werken bij ICT Group betekent dat je gaat werken aan producten en projecten met slimme, innovatieve en integrale ICT oplossingen die jou persoonlijk uitdagen.

Vacatures ICT Group
Onder de vacatures van ICT Group vallen kansen in de categorieën Microsoft, Java, Embedded, PLC / SCADA / DCS & MES, Outsourced services, Staff, Testing / Agile en Project managers / Consultants. In onder meer Barendrecht, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Breda, Nieuwegein, Maastricht en Groningen worden uitdagingen aangeboden bij ICT Group. Bij ons bedrijf bestaan regelmatig nieuwe mogelijkheden voor onder meer .NET software developers, Angular ontwikkelaars, business consultants, software testers, solution architecten, Azure engineers en Java programmeurs. Er worden zowel young professionals als ervaren professionals gezocht, met name voor een fulltime dienstverband.

lees meer

Contactpersoon Hans Rademakers
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Developer in Barendrecht