Vacature Senior Functioneel Applicatiebeheerder Vermogensbeheer - Zeist

Zeist

PGGM
 • PGGM
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een

Senior Functioneel Applicatiebeheerder Vermogensbeheer
32-36 uur – Zeist

Om het pensioengeld van 4,4 miljoen Nederlanders goed te beheren, vertrouwen wij op zo’n 85 verschillende applicaties, tools en informatiesystemen. Systemen die optimaal functioneren dankzij jouw werk als senior functioneel applicatiebeheerder.

Jouw rol als functioneel applicatiebeheerder vermogensbeheer
Veelzijdig, zo kun je jouw nieuwe functie als senior functioneel applicatiebeheerder binnen de unit Vermogensbeheer bij PGGM wel noemen. Het ene moment neem je deel aan een projectoverleg met collega’s van de business unit. Het volgende moment buig jij je hoofd over een verandervraagstuk. Ook krijg je te maken met incident- en probleemmanagement, stuur je externe leveranciers aan en ben je vraagbaak voor je directe collega’s. Bijvoorbeeld op het gebied van SimCorp Dimension of Front Office Tooling. Bij dit alles bewaar je steeds het overzicht en overzie je de belangrijke processen binnen Vermogensbeheer. Processen die je vertaalt naar concrete oplossingen en verbeterinitiatieven. Ook ondersteun je collega’s proactief door de juiste informatie boven water te halen en te fungeren als schakel tussen de organisatie en IT. Op die manier heb jij een echte expertrol in het snel realiseren van passende oplossingen en draag je bij aan de continuïteit van onze dienstverlening. Succesvol pak jij de regie bij het:
 • functioneel onderhouden en optimaliseren van de applicaties, tools en SaaS-oplossingen.
 • identificeren, analyseren en oplossen van incidenten en uitvoeren van verzoeken, onder andere op het gebied van autorisatie, security en compliance.
 • samenwerken met interne klanten, collega’s en leveranciers vanuit een Agility mindset (Scrum-Kanban).
 • bijhouden van productontwikkelingen met oog voor verbeterkansen.
Jouw afdeling binnen PGGM
In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. 

Met een beheerd vermogen van 246 miljard zijn we één van ’s werelds grootse vermogensbeheerders. Dit collectieve pensioenvermogen beleggen we voor een goed financieel en maatschappelijk verantwoord rendement. Dit lukt niet zonder applicaties en informatiesystemen. Samen met zo’n 20 collega’s verdeeld over Technisch Beheer en Functioneel Beheer ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en onderhoud van het complexe applicatielandschap van de business unit Vermogensbeheer. Binnen dit team krijg je alle kansen om je zelf verder te ontwikkelen en je rol op een constructieve manier vorm te geven. Zodat jij en je collega’s elkaar versterken en jullie samen de beste resultaten behalen. 

lees meer

Functie-eisen Complexe vraagstukken ontrafel jij schijnbaar moeiteloos. Jouw kennis van vermogensbeheerprocessen komt je hierbij goed van pas. Ook handig: je bent analytisch ijzersterk, oplossingsgericht en je weet hoe je tegenstrijdige belangen met elkaar kunt verenigen in een werkbare oplossing. Jouw kracht komt bovendien het beste tot z’n recht in een omgeving waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Verder breng je mee:
 • hbo-werk- en -denkniveau, met een opleiding richting IT.
 • ervaring als functioneel applicatiebeheerder en/of systeembeheerder bij een financiële instelling.
 • ruime ervaring met SimCorp Dimension. Heb je daarnaast ook kennis van eFront, Bloomberg of SWIFT? Dan leggen wij je sollicitatie alvast bovenop de stapel.
 • kennis van beheermethodieken als ITIL, ASL en BiSL.
 • ervaring met agile werken.
 • een klantgerichte houding en een echte beheer-mindset.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. 

Jij mag rekenen op:
 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een 36-urige werkweek.
 • een bruto maandsalaris passend bij je kennis en ervaring volgens schaal 9 (senior) of 10 (expert) van onze CAO (Back en Mid office) , afhankelijk van kennis en ervaring.
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • een eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW.
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Senior functioneel applicatiebeheerder vermogensbeheer: jouw nieuwe baan bij PGGM? 
Wil jij de 85 applicaties en informatiesystemen van Vermogensbeheer optimaliseren en onderhouden? Solliciteer dan op deze vacature. 

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met senior recruiter Irma Bousardt, via 06 30 33 97 54 of [email protected]

Wij ontvangen je sollicitatie graag via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton

Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona
Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM’ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega’s op kantoor te ontmoeten. 

Aan intermediairs We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!