Vacature Service Manager IT - Zeist

Zeist

PGGM
 • PGGM
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een

Service Manager IT
32-36 uur - Zeist

De veiligheid en continuïteit van onze IT diensten zijn cruciaal voor onze bedrijfsvoering, het beheren van de pensioenen van en beleggen voor 4,4 miljoenen pensioendeelnemers. Ga jij er voor zorgen dat de IT diensten volgens afspraak worden geleverd?

Jouw rol
Als Service Manager IT Operations ben jij het aanspreekpunt voor IT diensten op tactisch niveau voor zowel interne business units en klanten (demand) als voor de leverende partijen (supply). Jij bent de persoon die de regie houdt op alle afspraken met interne en externe partijen die nodig zijn om de afgesproken IT diensten te leveren.

Jouw doel als Service Manager is ervoor te zorgen dat de geleverde IT diensten, die onder jouw verantwoordelijkheid vallen, in lijn zijn met de met de business units gemaakte afspraken. Je brengt de veranderende behoeftes in kaart en bespreekt deze met de interne en externe leveranciers om deze vervolgens vast te leggen in een service level agreement, SLA.

Veiligheid en continuïteit van de IT diensten zijn cruciaal voor het beheren van de pensioenen en beleggingen van miljoenen pensioenfondsdeelnemers door PGGM. Jij gaat impact maken door ervoor te zorgen dat de IT diensten waarvoor je verantwoordelijk bent conform de PGGM beleidskaders, IT-control Framework en security en wet- en regelgeving worden geleverd.

Je belangrijkste taken in deze functie zijn:
 • Het vaststellen van de behoeften van de business en klanten (PFZW) t.b.v. IT-infrastructuurdienstverlening, zoals serviceniveaus voor beschikbaarheid of wijzigingen in de dienstverlening en je bespreekt de servicemogelijkheden van interne en externe leveranciers. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de business voor verbetering van de dienstverlening (tactisch, niet operationeel).
 • Het op tactische niveau (bij)sturen van serviceproviders (leveranciers) en de benodigde doorvertaling naar dienstbeschrijvingen, serviceafspraken, contracten, SLA's en DAP's. Je zorgt voor de inrichting van de benodigde overlegstructuren en rapportages en voor de verbinding tussen de operationele, tactische en strategische sturing.
 • Het signaleren van en laten informeren over ontwikkelingen en mogelijkheden tot verbetering/innovatie. Je zorgt voor continue afstemming en herijking van de dienstverlening op de klantbehoeften met inachtneming van innovaties en ontwikkelingen.
 • Evalueren en monitoren van de tijdigheid en kwaliteit van de geleverde dienstverlening voor de business en de voortgang van projecten, changes en incidenten op het gebied van IT-infrastructuur.
Service Manager bij PGGM: hands-on aan het werk én de vrijheid om de afdeling vorm te geven.

Wil je meer lezen over de functie van Service Manager IT binnen PGGM? Lees dan het interview met Aad en Nancy op onze website. 

Jouw afdeling binnen PGGM
Je wordt Service Manager in het regieteam voor de diensten van IT Operations. IT Operations levert het Infrastructuurplatform (datacenter, netwerk, Storage, Backup & Archiving, technisch applicatiebeheer en databasebeheer), standaard werkplekken, eerste lijn support (servicepoint) en functioneel applicatiebeheer van generieke bedrijfstoepassingen. Voor het leveren van deze diensten maakt IT Operations gebruik van managed services bij leveranciers zoals KPN (datacenter, storage, werkplek) en Microsoft (Office365).

Ons regieteam IT Operations werkt vanuit een solide basis van twee recent gestarte Service Managers en is nog in opbouw. We zoeken versterking in een Service Manager die met name ervaring heeft op het gebied van leveranciersmanagement. Daarbij gaat het ook om ervaring met de beheersing van uitbestede diensten. 

Het regieteam rapporteert rechtstreeks aan de Directeur IT Operations.
 

lees meer

Functie-eisen Ter aanvulling op ons team hebben wij behoefte aan een ervaren dienstverlenende en verbindende Service Manager IT. Je beschikt over een helicopterview en je bent gericht op de midden-lange termijn doelen en vertaalt deze door naar de geleverde of te leveren diensten. Je bent meedenkend en in staat om businessbehoeften en eisen op het gebied van beheersing om te zetten naar concrete resultaten. Je beweegt je gemakkelijk op de verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie en voelt je thuis in stakeholder management. Onderhandelen doe op een stevige maar verbindende manier zowel met leveranciers als met de business over de kwaliteit van de geleverde diensten.

Verder breng je mee:
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring als IT servicemanager binnen een financiële omgeving, en bekend met IT Control Frameworks en ISAE verklaringen
 • Kennis van en ervaring met regie op interne en uitbestede IT-infrastructuurdiensten.
 • Ruime ervaring met leveranciers/suppliers van managed services op IT infrastructuur en werkplek services bestaande uit het communiceren en onderhandelen over de inhoud van diensten, het maken van afspraken over passende diensten en deze bijsturen indien nodig.
 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf.

Jij mag rekenen op:
 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris tussen € 4.800 en € 5.800 o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring. 
 • een 32 tot 36-urige werkweek met flexibele werktijden met de mogelijkheid om (na Corona) werken vanuit huis en op kantoor te combineren.
 • een vergoeding van max EUR 900,- inc btw per 5 jaar om je thuiswerkplek arbo-proof in te richten.
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer).
 • een waar je werkt-budget waarbij je een flexibele vergoeding ontvangt afhankelijk van je werklocatie en waarbij OV 2e klasse 100% wordt vergoed.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op onze website.

Service Manager: jouw nieuwe baan bij PGGM?
Wil jij als Service Manager de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je meer te weten komen tijdens een virtuele kop koffie? Neem dan contact op met recruiter Wendy Ship, via 06 20311852.

Wij ontvangen je sollicitatie graag via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton.

Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona
Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM'ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega's op kantoor te ontmoeten. 

Aan intermediairs
We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega's zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.
 

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!