Vacature Concern information security officer - Veenendaal

Veenendaal

Gemeente Veenendaal
 • Gemeente Veenendaal
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Gemeente Veenendaal zoekt voor het team Control een

Concern information security officer
36 uur per week

Wij maken plaats voor een zelfstandige security professional met bestuurlijke feeling die informatiebehoeften, veiligheid en privacy met elkaar in balans brengt.

Het team
Pal onder het bestuur van de gemeente Veenendaal werken de medewerkers van team Control. Zij leveren onafhankelijke adviezen aan de organisatie. Van business control, archivering, bedrijfsvoering tot rechtmatige processen, onze focus is altijd kwaliteit. Dat geldt ook voor onze informatiebeveiliging. Naarmate de gemeentelijke dienstverlening digitaler wordt, wordt het belang daarvan steeds groter. Met deskundigheid en veel inzet geven we de keten vorm die ertoe moet leiden dat data en informatie (bijvoorbeeld de privacygevoelige gegevens van onze ruim 66.000 inwoners) bij ons in veilige handen zijn en blijven, en dat de organisatie is voorbereid op toekomstige informatie- en ICT-beveiligingsrisico’s.

Jouw werk als Concern information security officer
Als vakkundige organisatorische en aansturende spil sta jij midden in deze opdracht én midden in het team van 8 medewerkers. In een uiterst strategische rol, waarbij je expertise, teams, opgaves, richtlijnen, standaarden, methoden en technieken bij elkaar brengt in robuuste en duurzame procedures voor onze informatiebeveiliging. Uiteindelijk zorg je dat alles vast komt te liggen in een meerjarenplan op basis van Security-by-Design, een plan dat zich uitstrekt van fysieke aspecten (infrastructuur en architectuur), methoden (risicoanalyses en audits) tot regelgeving (privacy en compliance). Je organiseert de monitoring, borging en het continuïteitsmanagement. Voor bestuur en management van de organisatie ben je het gezaghebbende en vanzelfsprekende aanspreekpunt voor informatiebeveiliging en bij eventuele incidenten. Met organisatiebrede projecten werk je aan naleving van afspraken en bewustwording van risico’s bij alle medewerkers. Je ziet waar het goed gaat en waar het beter kan en handelt daarnaar. Een brede, verantwoordelijke en interessante rol bij een organisatie die beveiliging en privacy zeer serieus neemt en graag van jouw inbreng profiteert!

lees meer

Functie-eisen

Jij bent een IT security professional met een krachtige visie en de ambitie om klinkende resultaten neer te zetten. Met je overtuigingskracht en empathisch vermogen weet je die resultaten intern en extern (als je Veenendaal in regionale overleggen vertegenwoordigt) ook te ‘verkopen’. Initiatief nemen zit in jouw aard ingebakken, waarbij je de juiste afweging maakt tussen investering en opbrengst en rekening houdt met de grenzen en mogelijkheden van de organisatie.

Wat je verder meebrengt:

 • Een afgeronde relevante wo-opleiding (bijvoorbeeld Business Procesmanagement &IT);
 • aanvullende certificaten op het gebied van informatiebeveiliging (zoals bijvoorbeeld CISM, CISSP, CRISC, C|CISO);
 • minimaal vijf jaar ervaring met informatiebeveiliging, bij voorkeur bij een gemeentelijke organisatie.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 5.872 p/m
Overige info
 • Salaris­omschrijving

  Een salaris van maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.

 • Maand­salarisMin €0 – Max. €5.872 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Information Security Officer in Veenendaal Bekijk alle soortgelijke vacatures