Vacature IT-architect - Veenendaal

Veenendaal

Gemeente Veenendaal
 • Gemeente Veenendaal
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Gemeente Veenendaal zoekt voor team Informatisering & Automatisering een nieuwe collega voor de functie van

IT-architect
36 uur

Wij maken plaats voor een IT-architect die een heldere visie en aanstekelijke energie koppelt aan een grote nieuwsgierigheid naar technische ontwikkelingen en initiatief.

Het team
Het ontbreekt ons bij de gemeente Veenendaal niet aan ambitieuze doelen op IT-gebied. Denk aan de vervanging of migratie van vak- en standaardapplicaties, het implementeren van een compleet nieuw documentair informatiesysteem en niet te vergeten onze eigen ontwikkeling tot deskundige, proactieve ICT-organisatie waar gebruikers centraal staan. De basis voor al deze doelen ligt in de efficiënte inrichting en beheer van onze ICT-omgeving. Met de vastlegging van de architectuur in Blue Dolphin is het begin gemaakt. De volgende stap is het ontwikkelen van een goede, toekomstgerichte en breed gedragen strategie voor de ICT-organisatie, onze processen en het inbedden van werken onder architectuur.

Jouw werk
Veranderingen vragen om scherp inzicht in lange termijn ICT-ontwikkelingen en de juiste vertaling ervan naar een IT-visie voor de hele organisatie. Jij hebt daarin een sleutelpositie. Dat begint bij het beheer en onderhoud van de huidige ICT-architectuur. Vanaf daar ga je sturing geven aan alle wijzigingen die leiden tot een duurzame nieuwe architectuur. Van richtlijnen, kaders, beleid en technische oplossingen tot gedegen adviezen aan de teamleider en het management over te maken keuzes: met jouw inbreng komt ons nieuwe landschap tot stand. Je maakt project start architecturen, bewaakt de architectuur binnen change management en bij projectvoorstellen en geeft inhoudelijke sturing aan het werk van de collega's van systeem-, netwerk- en technisch applicatiebeheer en aan de DBA's. Een verantwoordelijke, bepalende rol bij de inrichting van de toekomstige ICT-omgeving van de gemeente Veenendaal!

lees meer

Functie-eisen Bij jou vloeien kennis van complexe (met name Microsoft) infrastructuren, virtuele omgevingen, werkplekconcepten en netwerkstructuren samen met ontwikkelingen als de cloud, IoT, AI en data analytics. De architectuur leg je vast in een op ArchiMate gebaseerde tool, waarmee je overzicht houdt over het applicatielandschap van de gemeente. Je ontwikkelt een aansprekende visie die je helder beschrijft en die je met je goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht uitstekend aan de organisatie kunt uitleggen. Ook samenwerken met externe partners en leveranciers gaat je gemakkelijk af.

Wat je verder meebrengt:
 • een passende opleiding op minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld informatica;
 • minstens 5 jaar ervaring als IT of solution architect;
 • kennis van overheids- en gemeentelijke architecturen en ontwikkelingen (NORA, GEMMA, Common ground) en van eisen en richtlijnen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (BIO, AVG);
 • van een TOGAF certificaat en kennis van ArchiMate en BlueDolphin ga je veel plezier hebben.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info Wij geven je de middelen en de ruimte om een bepalende bijdrage te leveren aan de IT-strategie van de gemeente Veenendaal voor de komende jaren. Jouw werk vormt de basis van onze toekomstige architectuur en wij staan open voor al je goede ideeën, terechte waarschuwingen en niet te vergeten jouw daadkracht.

Daarnaast bieden wij:
 • een salaris van maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • een functie voor 36 uur;
 • een contract voor een jaar, dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband;
 • een Individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen;
 • pensioenopbouw bij het ABP;
 • de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering;
 • een organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling en beschikbaarheid over een online bibliotheek met ruim 150 trainingen;
 • een informele sfeer;
 • ruimte om plaats- en tijd onafhankelijk te werken, thuiswerken en kantoortijden tussen
 • 07.00 uur en 22.00 uur.
 
Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Ton Hazelhoff van het team P&O. Hij kan je meer vertellen over de functie, het team en het sollicitatieproces.  Bel of app met 06 43 49 33 64.

Solliciteren
Past deze baan bij je en herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw motivatie en cv via ons online sollicitatieformulier door te klikken op de solliciteerbutton (sollicitaties via andere kanalen kunnen we helaas niet in behandeling nemen).

Overige informatie
Indien een geschikte kandidaat zich aanmeldt, wordt er direct een gesprek ingepland.

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus werken de medewerkers van de gemeente Veenendaal momenteel zoveel mogelijk thuis. Door deze maatregelen worden de sollicitatiegesprekken waarschijnlijk online gevoerd. Als wij nader kennis met jou willen maken, dan laten wij jou dit zo snel mogelijk telefonisch weten op welke manier we dit willen doen.

Voor (nieuwe) medewerkers is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!