Vacature Software engineer (v/m), vacaturenummer 1686 - Utrecht

Utrecht

SRON Netherlands Institute for Space Research
 • SRON Netherlands Institute for Space Research Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De Engineering Group (EG), met ruim 55 medewerkers, levert technologische innovatie en multidisciplinaire expertise aan de sensor research- en instrumentprojecten. In de EG is ten behoeve van de ontwikkeling van space instrumentatie de functie vacant van Software engineer (v/m), vacaturenummer 1686.

De functie:
Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de instrumenten die op toekomstige satellieten komen, zodat collega's, wetenschappers in binnen- en buitenland, daar baanbrekende ontdekkingen mee kunnen doen over het heelal en over onze eigen Aarde. Jouw bijdrage bestaat uit het meedenken met wetenschappers over allerlei prototypes voor toekomstige ruimtemissies, en uit het ontwerpen en schrijven van software voor die prototypes én daadwerkelijke ruimte-instrumenten. SRON heeft een generiek testplatform dat hiervoor steeds verbeterd moet worden. Het is mede jouw taak verbeteringen aan te brengen aan dit testplatform, maar ook om project specifieke software te schrijven die een instrument aanstuurt en uitleest. Je schrijft ook software om de uitgelezen gegevens te helpen analyseren.

Je komt in een leuk team van vijf software engineers te werken. Met hen, maar zeker ook met de elektronici, mechanici en wetenschappers, maak je deel uit van projectteams. Je gaat werken aan de software voor de uitlezing van de elektronica van het XIFU-instrument dat gebouwd wordt voor de ESA ATHENA-missie. Hiertoe kan je zelf goed prioriteren en schakelen tussen de verschillende vragen uit het project.

Voor deze functie werk je graag met systemen in ontwikkeling, nieuwe hardware en meetsystemen. Je pakt direct een oscilloscoop of netwerk analyzer om een hardware-probleem op te lossen. Je hebt ook kennis van de gangbare protocollen (OSI stack, Ethernet, UDP, TCP) en snapt protocoldebuggers zoals WireShark of tcpdump. De software-ontwikkeling gebeurt op Linux met Python3 en C++11. Met Qt maken we grafische gebruikersinterfaces, afgestemd op onze applicaties en natuurlijk op basis van de wensen van de gebruikers. Onze code staat in gitlab en met behulp van Jenkins worden er automatisch releases gemaakt.
 

lees meer

Functie-eisen We zoeken mensen met een HBO of universitaire opleiding informatica of elektronica die goed zijn in mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels. Je bent natuurlijk bereid om af en toe te reizen naar andere instituten of bedrijven voor allerlei discussies en testcampagnes. Kennis en ervaring met digitale signaalverwerking is een bonus!

In het kort:
 • Software engineer voor Python 3, PyQt en C++11 op Linux
 • Affiniteit met hardware, ruimtevaart en wetenschap
 • Goede kennis en ervaring met allerlei communicatieprotocollen
 • Ervaring met testen en het bedienen van allerlei meetapparatuur of debuggers
 • Passie voor afstemmen op en samenwerken met eindgebruikers

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Engels, Nederlands
Overige info Aanbod:
Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van Software design engineer in tijdelijke dienst van NWO-I voor 2 jaar. Standplaats is Utrecht, maar vanaf zomer van 2021 wordt de standplaats Leiden. De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (maximaal € 4.052,- bruto per maand) Inschaling vindt plaats binnen de cao Onderzoeksinstellingen en op basis van opleiding en ervaring.

NWO-I kent o.a.:
 • Minimaal 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenvoorziening;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Een gunstige ouderschapsverlofregeling.
Inlichtingen en solliciteren:
Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website www.sron.nl. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Martin Grim (Manager Elektronica Engineering, [email protected]).

Solliciteren kan tot uiterlijk 27 maart 2021 via werkenbijsron.nl.

Acquisitie naar de vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving SRON Netherlands Institute for Space Research ontwerpt, ontwikkelt en gebruikt innovatieve technologie voor grensverleggend onderzoek vanuit de ruimte. Het instituut legt zich daarbij toe op sterrenkundig onderzoek, aardgericht onderzoek, planeetonderzoek en onderzoek naar nieuwe technologieën voor toekomstige ruimtemissies. De ruimte-instrumenten die SRON ontwikkelt voor satellieten van onder andere ESA en NASA hebben ervoor gezorgd dat het instituut tot de wereldtop van het ruimteonderzoek wordt gerekend.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Developer in Utrecht