Vacature Ervaren VHDL/DSP engineer (v/m) - Utrecht

Utrecht

SRON Netherlands Institute for Space Research
 • SRON Netherlands Institute for Space Research Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving In de EG is ten behoeve van de ontwikkeling van ruimte-instrumentatie de functie vacant van Ervaren VHDL/DSP engineer (v/m), vacaturenummer 1692.

Je gaat deel uit maken van de elektronica-afdeling van de Engineering Group. De EG verzorgt de software, firmware, elektronische en mechanische ontwerpen en is ook verantwoordelijk voor de bouw, integratie en het testen van prototypes en van ruimte-instrumenten. Je collega's hebben allemaal een passie voor techniek, ruimtevaart en uitdagingen die een innovatieve oplossing vragen.

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de instrumenten die op toekomstige telescopen en satellieten komen, zodat collega's, wetenschappers in binnen- en buitenland, daar baanbrekende ontdekkingen mee kunnen doen over het heelal en over onze eigen Aarde. Jouw bijdrage bestaat uit het met wetenschappers over allerlei prototypes voor toekomstige ruimtemissies, en uit het ontwerpen en schrijven van software voor die prototypes én daadwerkelijke ruimte-instrumenten. Het is jouw taak om VDHL te schrijven voor het aansturen van allerlei chips (DACs, ADCs, geheugens, sensoren) én om digitale signaalverwerking te implementeren op de sensordata. Denk hierbij aan Fast Fourier Transformaties, FIR, IIR en decimatie­filters, maar ook aan de implementatie van specifieke protocollen die gebruikt worden op satellieten.

lees meer

Functie-eisen We zoeken mensen met een HBO of universitaire opleiding digitale elektronica die goed zijn in mondelinge en schriftelijke communicatie in zowel het Nederlands als het Engels. Je bent natuurlijk bereid om af en toe te reizen naar andere instituten of bedrijven voor allerlei discussies en testcampagnes. Kennis en ervaring met Python is een bonus!
In het kort:
 • Firmware engineer voor VHDL voor Xilinx en MicroSemi FPGAs
 • Affiniteit met hardware, ruimtevaart en wetenschap
 • Goede kennis en ervaring met signaal verwerking en communicatieprotocollen
 • Ervaring met testen en het bedienen van allerlei meetapparatuur of debuggers
 • Passie voor afstemmen op en samenwerken met eindgebruikers

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Engels, Nederlands
Overige info Aanbod:
Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO-I voor 2 jaar met de mogelijkheid van verlenging. Standplaats is Utrecht. SRON Utrecht verhuist in de nabije toekomst naar Leiden.
Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen.
De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (maximaal € 4052,- bruto per maand). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

NWO-I kent onder andere:
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • Minimaal 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenvoorziening;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Een gunstige ouderschapsverlofregeling.
Inlichtingen en solliciteren:
Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website www.sron.nl.
Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. W.M. Grim (Manager Elektronica Engineering, [email protected]).

Solliciteren kunt u tot uiterlijk 27 maart 2021 via werkenbijsron.nl.

Acquisitie naar de vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving SRON Netherlands Institute for Space Research ontwerpt, ontwikkelt en gebruikt innovatieve technologie voor grensverleggend onderzoek vanuit de ruimte. Het instituut legt zich daarbij toe op sterrenkundig onderzoek, aardgericht onderzoek, planeetonderzoek en onderzoek naar nieuwe technologieën voor toekomstige ruimtemissies. De ruimte-instrumenten die SRON ontwikkelt voor satellieten van onder andere ESA en NASA hebben ervoor gezorgd dat het instituut tot de wereldtop van het ruimteonderzoek wordt gerekend.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Hardware Engineer in Utrecht