Vacature Senior functioneel beheerder - Utrecht

Utrecht

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Wil jij als expert internet en intranet een belangrijke rol spelen bij beheer én ontwikkeling van de grootste websites van Rijkswaterstaat? Werk en denk je graag mee in andere trajecten met focus op online- communicatie en social media? Ben jij dé specialist als het op social media aankomt? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega! Lees snel verder.

Als functioneel beheerder heb je ervaring als web-adviseur of coördinator. Je gaat complexere vraagstukken niet uit de weg, sterker nog, je vindt het een uitdaging en pakt deze met beide handen aan. Natuurlijk vind je het ook leuk om gebruikers te helpen met praktische zaken. Je werkt in deze functie vanuit de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat en je vormt dé schakel tussen business en ICT. Je werkt daarbij nauw samen met communicatieadviseurs, informatiemanagers, applicatiemanagers en leveranciers.

Jouw focus ligt op het Rijkswaterstaat intranet dat door bijna 10.000 collega’s dagelijks wordt geraadpleegd. Je coördineert voor deze applicatie de uitbestede werkzaamheden en bent primair verantwoordelijk op tactisch en operationeel niveau voor gebruikersondersteuning en releasemanagement. Het intranet zal komend jaar worden vervangen door een andere applicatie; het Rijksportaal. Dit is een vrij ingrijpend verandertraject waarin zowel advies als uitvoerende bijdrage van jou wordt verwacht.

Vanuit je seniorrol werk je mee aan de ontwikkeling van de afdeling. Je bouwt een sterk netwerk op, coacht je collega’s, coördineert werkzaamheden in het team (4 collega’s) en neemt deel aan overleggen in de informatievoorzieningsketen. Je weet wat het is om projecten te leiden en hieraan uitvoering te geven. Daarnaast neem je, indien nodig, functioneel beheer waar, voor enkele andere applicaties. Het spreekt voor zich dat de wereld van social media, UX-design en bijvoorbeeld digitale toegankelijkheid, geen geheimen kent voor jou. Voor applicatie-eigenaren, stakeholders en key users ben je een volwaardige gesprekspartner, die de behoeftes en vragen vanuit de gebruikersorganisatie onderkent en vertaalt naar oplossingen. Jij bent verbindend, werkt graag samen en weet processen te overzien.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting informatievoorziening of ICT;
 • Ruime ervaring als functioneel beheerder van internet en intranet, in complexe organisaties;
 • Inhoudelijke kennis van het door Rijkswaterstaat gebruikte content managementsystemen en de webanalysetools. Daarnaast ben je bekend met andere applicaties gerelateerd aan het domein online-communicatie. Denk aan tooling voor online communities, mailmarketing en social media monitoring;
 • Je kent BiSL, Scrum en Agile, PRINCE2 en ITIL inhoudelijk.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
 • Maximaal aantal uren per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

 • Je standplaats is Utrecht, maar voorlopig werken wij vanuit huis;
 • De selectiegesprekken vinden plaats via teams;
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures