Vacature Junior Manager Integrated Logistic Support (ILS) - Utrecht

Utrecht

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Werken bij het ministerie van Defensie als burger medewerker, direct naast je militaire collega’s?
                     
Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.
Naast ruim 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Word Junior Manager Integrated Logistic Support (ILS)
Standplaats Utrecht

Werken aan schepen, vliegtuigen, hightech militaire uitrusting of wapens en dat op het snijvlak van techniek, industrie en politiek in een internationale omgeving: je moet het maar kunnen!

Ben jij die maintenance engineer die onze Junior ILS Manager wordt?
 
Wat ga je doen?
De Defensie Materieel Organisatie (DMO) is verantwoordelijk voor onder andere de aan- en verkoop van materiaal en de instandhouding daarvan voor de gehele krijgsmacht. Zo zorgen we ervoor dat onze militairen op oefening en missies kunnen werken met de modernste (wapen)systemen. Dit materieel inkopen, afstoten en onderhouden gebeurt in grootschalige projecten, waarbij naast de technische specificaties ook nadrukkelijk gekeken wordt hoe het materieel gebruikt en onderhouden kan worden gedurende de hele levensduur. Het inrichten en in kaart brengen van het gebruik en onderhoud is waar we je voor nodig hebben.

Als Manager Integrated Logistic Support (ILS) definieer en bewaak je de voortgang van de instandhoudingsvoorbereiding van een of meerdere projecten waarbij de logistieke ondersteuningseisen worden geïntegreerd in het ontwerp van het systeem. Met andere woorden: je vertaalt de eisen voor gewenste beschikbaarheid van het materieel naar plannen die je samen met de industrie en de eindgebruiker vertaalt naar een onderhouds- en gebruiksstrategie. Voor de hand liggende vraagstukken zijn: hoe gaat het onderhoud eruit zien, welke reserve onderdelen zijn er nodig, wie zijn de industriële partners, moeten er infra structurele aanpassingen komen, welke documentatie is nodig, welke trainingen en opleidingen moeten er gemaakt worden. Je kunt je voorstellen dat als je aan het begin van een ontwerpfase zit dat er veel interactie zal zijn om tot een acceptabel ontwerp of product te komen. Hiervoor neem je deel in en/of leid je overleg- en/of werkgroepen t.a.v. de instandhoudingsvoorbereiding. In deze overleggen werk je samen met vertegenwoordigers van andere projecten, technische afdelingen van de DMO en operationele commando’s.

Om wat voor een materieel gaat het dan?
Binnen de DMO worden projecten uitgevoerd voor zowel Marine, Landmacht als Luchtmacht. Of het nu gaat om complexe schepen, vliegtuigen, rollend materieel, geavanceerde wapens of de hightech uitrusting voor onze militairen. Het zijn werkvelden waaraan je zou kunnen werken.

Ook ben je in het kader van Life Cycle Costs (LCC) onder andere verantwoordelijk voor het adviseren over de LCC onderzoeksmogelijkheden, met als doel het minimaliseren van aanschafrisico’s en kosten en het optimaliseren van de LCC bij nieuw en bestaand materieel.

lees meer

Functie-eisen

Wat vragen we?
Voor de Directie Projecten zijn wij op zoek naar verschillende ILS managers. Gedurende de selectie zal samen met jou het passende niveau worden bepaald. Dit kan Manager ILS Senior, Manager ILS of Manager ILS Junior zijn. Het niveau wordt bepaald aan de hand van je ervaring, de mate van zelfstandig werken, de aansturing van complexe projecten en processen en de samenwerking met stakeholders.

Als je als Junior Manager ILS bij de Directie Projecten zelfstandig wil kunnen werken, moet je de volgende kennis en ervaring hebben:

 • Je hebt een afgeronde universitaire of HBO opleiding (technisch of bedrijfskundig) en/of (militaire) HMV/HTV;
 • PRINCE2 foundation en/of IPMA-D (theorie) gecertificeerd;
 • Je hebt 1-3 jaar ervaring binnen (inter)nationale materieelprojecten en enige ervaring met wapensysteemmanagement;
 • Je hebt affiniteit met en interesse in het materieel-logistieke domein;
 • Kennis van Life Cycle Costs;
 • Kennis van SAP M&F mbt de ILS aspecten;
 • Talenkennis: Nederlands en Engels goed en Duits redelijk.

Competenties
Naast jouw skills zijn we ook heel benieuwd naar jou als persoon. Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je!

 • Goede uitdrukkingsvaardigheden in woord en geschrift;
 • Goed kunnen samenwerken en anderen motiveren;
 • Creatief en analytisch denkvermogen;
 • Overtuigingskracht en doorzettingsvermogen;
 • Goede coördinerende en organisatorische eigenschappen;
 • Stressbestendig en flexibel.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.767 - € 4.387 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Salaris­omschrijving

  Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.

 • Maand­salarisMin €2.767 – Max. €4.387 (bruto)
 • Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract­duur Proeftijd van 2 jaar, met de intentie hierna om te zetten in een vaste aanstelling.
 • Maximaal aantal uren per week 38

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

 • Deze vacature wordt zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid, krijgen interne kandidaten de voorkeur.
 • Het is noodzakelijk dat je als burgersollicitant de Nederlandse nationaliteit hebt of beschikt over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA), tenzij je afkomstig bent uit een land van de Europese Economische Ruimte (EER) of uit Zwitserland.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je bent bereid om de eed of belofte voor burgermedewerkers van Defensie af te leggen.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Helpdesk Medewerker ICT in Utrecht