Vacature Functioneel Beheerder BI-tooling - Utrecht

Utrecht

Gemeente Utrecht
 • Gemeente Utrecht
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 9 - 32 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Voor de Voorziening Data van DomstadIT zoeken we een Functioneel Beheerder BI-tooling. Bij Data werken we aan datadistributie, datatransformatie, data-analyse en datavisualisatie voor de gemeente Utrecht. Met jouw inzet lever jij daar een belangrijke bijdrage aan. Je maakt deel uit van het team dat de business intelligence oplossingen realiseert, die op dat moment de meeste waarde toevoegen voor de organisatie.

Binnen DomstadIT dragen we de Agile realisatie principes een warm hart toe. We balanceren dagelijks tussen continuïteit en verandering. Enerzijds verwacht de business een constant niveau van de voorzieningen, anderzijds zijn innovatie en verandering essentieel om de veranderende wensen van diezelfde business te kunnen ondersteunen. Hier een weg in vinden, is onze uitdaging.

Dit is je werk

Als Functioneel Beheerder BI-tooling zet je je elke dag in om het gebruik van de BI-tools Cognos en Tableau binnen de gemeente Utrecht te ondersteunen. Deze tools worden gebruikt om in vele processen en projecten van de gemeente overzicht en inzicht te krijgen. Samen met de ontwikkelaars, gebruikers van de rapportages en beheerders van de dataleveringen neem je verantwoordelijkheid voor actuele en goed werkende tools. Dit op een manier dat ontwikkelaars en gebruikers weten hoe ze het meeste uit de tooling kunnen halen.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Gebruikersondersteuning van dashboardontwikkelaars en eindgebruikers van de verschillende componenten van Cognos Analytics en Tableau (Server).
 • Autorisatiebeheer en inrichting van Cognos en Tableau en beheer van de connecties van databronnen naar Cognos en Tableau.
 • Versiebeheer en het begeleiden van upgradetrajecten in samenwerking met technisch applicatiebeheer.
 • Het promoten van en delen van kennis over Cognos en Tableau in de organisatie.

Je komt te werken in een dynamische voorziening met een prettige werksfeer. We werken in een agile cadans en werken gedeeltelijk vanuit huis en gedeeltelijk vanuit het stadskantoor. 

Dit bieden we je

Werken in een technisch innovatieve, Agile en dynamische werkomgeving. En collega’s die openstaan voor kennisdeling over de laatste trends en technologieën waar jij interesse in hebt. Samen met jou zorgen we dat alle inwoners van Utrecht digitaal veilig, prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. 

Onderstaand vind je ons aanbod:

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2.973 en € 4.494 op basis van 36 uur (schaal 10). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen of uitbetaling als vakantiegeld/eindejaarsuitkering. Of alles eens per jaar laten uitbetalen.
 • Flexibiliteit in keuze van werkplek (thuiswerken) en werktijden. De mogelijkheid om 4x9 of 32 uur te werken is bespreekbaar.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, diverse cursussen en trainingen.
 • Vele andere voordelen: zoals (online) sporten met collega’s, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.

Dit vragen we van je

Met jouw ervaring met Cognos en Tableau lever je direct een concrete bijdrage aan het team. Je bent communicatief, gericht op samenwerken, proactief, stressbestendig, een doorzetter en je gaat voor kwaliteit en resultaat. Daarbij heb je oog voor de belangen van de verschillende gebruikers in de organisatie.

Onderstaand vind je een overzicht van onze belangrijke eisen waarop we toetsen:

 • Ervaring als Functioneel Beheerder in een BI omgeving.
 • Kennis van en ervaring met Cognos Analytics 11, inclusief Cognos Framework Manager.
 • Kennis van en ervaring met Tableau, inclusief Tableau Server.
 • Ervaring met het werken volgens het BiSL framework. • Beheersing van Nederlandse taal minimaal op C1-niveau.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als Functioneel Beheerder BI-tooling aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct. Heb je vragen neem dan contact op met Cornelieke Röell, Product Owner Data, 06 189 728 80. Of neem contact op met Gitta Dalenberg, Recruiter via 06 481 921 45.

De sollicitaties worden voortdurend beoordeeld en zodra we een passende kandidaat hebben gevonden wordt deze vacature gesloten. Sollicitaties ontvangen we graag uiterlijk 14 november.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis , diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.973 - € 4.494 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Utrecht