Vacature Projectmanager verkenning en planuitwerking - Utrecht

Utrecht

Rijkswaterstaat
 • Rijkswaterstaat
 • Vast contract
 • 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Heb je leidinggevende en projectmanagement ervaring? En wil jij een essentiële rol spelen in de verkenning en planuitwerking van infrastructurele projecten? Wil jij een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in deze regio? Dan ben jij de projectmanager die wij zoeken!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Als projectmanager bij Rijkswaterstaat (RWS) Midden-Nederland (MN) in de verkenning en planuitwerking, werk je toe naar een gedragen projectbelissing. Regio MN, bestaande uit Utrecht, Flevoland en het IJsselmeergebied, is het hart van onze infrastructuur. De projecten waar jij leiding aan geeft zijn complex in de samenwerking, in de opgave en/of in de politiek-bestuurlijke opgave. Jouw doel is ervoor te zorgen dat het projectteam goed functioneert, de mijlpalen worden gehaald en dat de opdrachtgevers tevreden zijn. De projecten waar jij de verantwoordelijkheid voor draagt bevinden zich in de verkenning of planuitwerkingsfase. In deze fases is het van belang dat je oog en gevoel hebt voor het bestuurlijk en maatschappelijk draagvlak.

In de planuitwerking combineer je meerdere doelen en belangen en zoek je een optimum binnen strijdige aspecten. De opdracht van je opdrachtgevers verlies je daarbij niet uit het oog. Je gaat in eerste instantie werken als projectmanager van één van de PAGW-projecten (programma aanpak grote wateren) in het IJsselmeergebied. Net zo gedreven ga jij een volgende keer aan de slag als projectmanager van een wegenproject.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

 • sturen op succesvolle besluitvorming door alle betrokken partijen;
 • met je open en brede blik weet je je project op de kaart te zetten en in een bredere context te plaatsen;
 • actief in verbinding zijn met interne en externe partijen en je opdrachtgevers;
 • oog hebben voor het planproces, de juridische onderbouwing en maatschappelijke context van het project;
 • het vormen, op orde brengen en op orde houden van het integraal projectmanagementteam (IPM);
 • je team stimuleren en sturen op het tijdige resultaat van je project;
 • bijdragen aan de ontwikkeling van je vak en de doelstelling van Rijkswaterstaat;
 • agenderen van maatschappelijke opgaves die raakvlakken hebben met je project.

Je haalt tevens voldoening uit het realiseren van projectmijlpalen en doelstellingen binnen de afgesproken randvoorwaarden, het aansturen en inspireren van medewerkers en een optimale (interbestuurlijke) samenwerking met partners in het ruimtelijke domein.

Wat wij aan jou waarderen
Je zorgt voor een goede samenwerking binnen je (multidisciplinaire) team en voor een goede afstemming tussen alle betrokken disciplines. Je bent resultaatgericht, stevig en koersvast in de lijnen die je uitzet en de afspraken die je maakt. Tegelijkertijd ben je flexibel en coöperatief in je manier van (samen)werken. Je bent een sociale en communicatief vaardige verbinder en werkt nauw samen met verschillende externe partijen, zoals ingenieursbureaus, provincies, gemeenten en waterschappen en onderhoudt deze relaties goed. Je bent stressbestendig en schakelt snel tussen verschillende niveaus, optieken en belangen. Op grond van je kennis over projectmanagement geef je graag strategische adviezen over de opzet, ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de projecten. Door je kennis van relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen ben je in staat om tegenstrijdige belangen samen te brengen.

Kom alvast kennismaken
Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Annemieke van der Slikke, afdelingshoofd Verkenning en Planuitwerking, via 06-52454255. Zij staat je graag te woord.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link

lees meer

Functie-eisen
 • je hebt een wo-diploma bijvoorbeeld bestuurskunde, ruimtelijke ordening of in een relevante richting, aangevuld met opleidingen in projectmanagement;
 • je hebt meerdere jaren aantoonbare ervaring als projectmanager en daarbij aantoonbare ervaring met leidinggeven;
 • je hebt aantoonbare kennis van en inzicht in de politiek-bestuurlijke omgeving;
 • je hebt kennis over en ervaring van (project/programmamanagement/planstudie)processen of vergelijkbaar, zowel als het gaat om het hanteren van interne processen, kaders, wettelijke procedures en beleid, alsmede om het organiseren van besluitvormingsprocessen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.281 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 13
 • Maand­salarisMin €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Project Manager in Utrecht