Vacature Implementatie Manager ICT - Utrecht (non-profit, informatievoorziening, digitalisering)

Utrecht

Korndewal
 • Korndewal Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je jouw passie voor informatiemanagement kan combineren met jouw veranderkundige- en projectmanagement vaardigheden? Weet jij de behoefte aan informatievoorziening in kaart te brengen en succesvol te implementeren? Wij komen graag in contact!

Wat ga je doen?

Als Implementatie Manager ICT maak je onderdeel van een team dat, in samenwerking met een aantal externe partners, zorgt voor veilige en gebruiksvriendelijke ICT-omgevingen waar ruim 800 in- en externe medewerkers gebruik van maken. Je komt terecht in een non-profit organisatie die momenteel een inhaalslag aan het maken is op het gebied van digitalisering en procesoptimalisatie.

Jouw uitdaging ligt in de samenwerking met de business om de informatiebehoefte te realiseren en adoptie door de eindgebruikers tot een succes te maken. Concreet regisseer je het implementatietraject, en adviseer en begeleid je het management en de medewerkers van de operatie bij het nemen van hun verantwoordelijkheid voor een succesvolle implementatie binnen de vooraf gestelde waarden.

Als Implementatie Manager ICT werk je zelfstandig in de volledige breedte van de diverse projecten die je succesvol implementeert. Je maakt onderdeel uit van het team dat onder leiding van de Manager I&A bestaat uit een Business Analist, Adoptie Manager, Servicedesk Medewerker en twee Functioneel Beheerders.

Taken en verantwoordelijkheden;
 • Je stelt de projectdoelstellingen op en zorgt voor een helder beschreven business case. Je coördineert de contractonderhandelingen bij het inschakelen van externe expertise. Je stelt het projectplan op, verzorgt de bezetting van het projectteam en coördineert de uitvoer;
 • Je voert wijzigingen in de processen en organisatie door waarbij je de interne stakeholders actief betrekt. Je verzorgt de communicatie rondom de wijzigingen, richt de beheersorganisatie in verzorgt de overdracht;
 • Je zorgt ervoor dat projecten niet alleen binnen gestelde tijd en budget opgeleverd worden maar ziet ook toe op de tastbare resultaten binnen de organisatie;
 • Je vervult een adviserende rol richting de Manager I&A en het MT over mogelijke verbeteringen in de informatiehuishouding van de organisatie, werkt actief mee aan het opstellen van het informatieplan en initieert nieuwe programma's en projecten binnen de organisatie.

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over hbo- of wo-werk- en -denkniveau;
 • Je beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring met het implementeren van meervoudige middelgrote veranderingen binnen organisaties;
 • Je beschikt over goede kennis van en ruime ervaring met veranderkundige- en projectmanagementmethoden;
 • Je staat stevig in je schoenen, bent resultaatgericht, flexibel ingesteld en een teamspeler;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.500 - € 5.320 p/m
Overige info Arbeidsvoorwaarden

Je komt terecht binnen een non-profit organisatie die een inhaalslag aan het maken is op IT-gebied en kan daarnaast reken op o.a.
 • Vaste baan voor 32-40 uur per week;
 • Een bruto salaris wat bij aanvang maximaal €5319,- bruto per maand bedraagt;
 • Vakantiegeld (8%), 25 – 37 vakantiedagen (afhankelijk aantal uren), eindejaarsuitkering (8,33%) en goede pensioenregeling;
 • Mobiele werkplek (laptop en telefoon) en een NS Business Card (1e klas) voor woon-werkverkeer en zakelijke reizen;
 • Mogelijkheid 50% van de tijd vanaf huis te werken en evt. verlofdagen bij te kopen.
Onze klant

De klant waarvoor wij een Implementatie Manager ICT werven is een non-profit organisatie gevestigd in het Centrum van Utrecht. Met een gedreven team van 6 IT collega's en een aantal strategische partners zorgen ze er dagelijks voor dat ruim 800 in- en externe medewerkers zorgeloos hun werk kunnen doen.

Vanuit de organisatie hebben verdere digitalisering en optimalisatie van de interne processen op dit moment prioriteit. De transitie raakt een vrij traditionele gebruikersorganisatie waardoor je als Implementatie Manager ICT stevig in je schoenen moet staan om de stakeholders mee te krijgen. Bij eventuele vragen of interesse kan je rechtstreeks contact opnemen via 033-4779337.

Interesse

Heeft onze vacaturetekst jouw interesse gewekt? Neem dan rechtstreeks contact op met Maykel Korndewal via 06-81288290 (ook whatsapp) of [email protected]
Maykel behandelt jouw reactie vertrouwelijk en neemt graag de tijd om jou meer te vertellen over de organisatie.

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:
 • Doornemen cv/ telefonische kennismaking;
 • Kennismakingsgesprek HR/ Manager I&A
 • Inhoudelijk gesprek MT/ Bestuurder;
 • Kennismaking team/ arbeidsvoorwaardelijk gesprek.

lees meer

Bedrijfsomschrijving De klant waarvoor wij een Implementatie Manager ICT werven is een non-profit organisatie gevestigd in het Centrum van Utrecht. Met een gedreven team van 6 IT collega's en een aantal strategische partners zorgen ze er dagelijks voor dat ruim 800 in- en externe medewerkers zorgeloos hun werk kunnen doen.

Vanuit de organisatie hebben verdere digitalisering en optimalisatie van de interne processen op dit moment prioriteit. De transitie raakt een vrij traditionele gebruikersorganisatie waardoor je als Implementatie Manager ICT stevig in je schoenen moet staan om de stakeholders mee te krijgen. Bij eventuele vragen of interesse kan je rechtstreeks contact opnemen via 033-4779337.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Implementatie Consultant in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures