Vacature Junior Projectleider NOW (Netwerk Omgevingsgericht Werken) - Utrecht

Utrecht

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Intern provinciaal netwerk

Het NOW is een intern provinciaal netwerk van experts op het gebied van omgevingskwaliteit, gebiedsgericht werken, ruimtelijk ontwerp, innovatie en samenwerking. Het netwerk ondersteunt  concrete gebieden en projecten (elders uit de organisatie) bij de uitvoering van het provinciale omgevingsbeleid. Het netwerk is daarmee actief in een zeer dynamische omgeving met een divers aantal inhoudelijke thema’s zoals o.a. natuurontwikkeling, woningbouw, infrastructuur, erfgoed, recreatie. De ondersteunde gebieden en projecten zijn voorbeeldprojecten voor het slimmer combineren van regionale opgaven. Door nieuwe samenwerkingsvormen en het beter verbinden van expertises, gebieden en projecten, draagt het netwerk maximaal bij aan regionale opgaven. Met deze werkwijze willen we de uitvoering van het provinciale omgevingsbeleid optimaliseren en als voorbeeld dienen.

Het netwerk organiseert daarnaast twee keer per jaar informatieve bijeenkomsten waarin de uitvoering van het Omgevingsbeleid centraal staat, voor zowel Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en het Centraal Management Team. In ieder geval één van deze twee is een excursie op locatie. En iedere twee jaar wordt de provinciale dag van de Utrechtse Kwaliteiten georganiseerd waarin verbetering en behoud van de Utrechtse Kwaliteiten centraal staat. 

Wat ga je doen


In het Netwerk heb je verschillende rollen. Je bent allereerst (deel) projectleider. Als (deel) projectleider ben je o.a. verantwoordelijk voor het organiseren van de Dag van de Utrechtse Kwaliteiten, in nauwe afstemming en samenwerking met het kernteam van het netwerk. Daarnaast ben je als junior projectleider inzetbaar op projecten of gebieden die ondersteunt worden door NOW, zoals bijvoorbeeld het ‘Vliegwiel van gemeenschapskracht’, waarin we maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan regionale opgaven ondersteunen. Je neemt in de aan jou toegewezen projecten eigendom en verantwoordelijkheid en blijft tegelijkertijd afstemmen en samenwerken met het kernteam van het Netwerk. Je wordt daarbij begeleid door een van de senior projectleiders/coördinatoren van het NOW. In de projecten is het van essentieel belang dat je werkt met een integrale bril op. Je brengt  vanuit het netwerk collega’s met verschillende expertises uit de hele organisatie samen. Een andere belangrijke rol is het fungeren als rechterhand van de coördinatoren van het Netwerk. Deze werkzaamheden zijn zeer divers en adhoc en zullen flexibiliteit, overzicht, creativiteit en structureringsvermogen van je vragen. Je moet daarbij denken aan: uitzoekwerk, onderzoek, het begeleiden van bijeenkomsten, analyseren van gegevens, schrijven van bestuursstukken, namens het kernteam deelnemen aan bijeenkomsten, etc. Je ontwikkelt daarmee je eigen competenties en mogelijkheden verder richting medior/senior projectleiderschap. Als junior projectleider werk je zelfstandig én in een team. Beide manieren van werken gaan jou natuurlijk af. Daarnaast werk je in de projecten ook vaak met andere partijen zoals gemeenten, waterschappen en ondernemers. Je voelt je senang in de omgang met verschillende partijen en bent je bewust van jouw rol vanuit de provincie. Je legt verantwoording af aan de coördinatoren van het Netwerk.

lees meer

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en energieke junior projectleider. Je bent flexibel en creatief en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende taken en rollen. Je taken staan niet altijd vast en je beweegt moeiteloos mee in wat de processen en projecten van je vragen. Je bent een goede gespreks- en sparringpartner voor de leden van het kernteam en werkt nauw met hen samen. Je staat stevig in je schoenen en bent niet snel uit het veld geslagen. Een soepele samenwerking met je teamgenoten vergt van jou dat je verbindend en communicatief vaardig bent. Daarnaast ben je hands- on, net als de andere teamleden. Ook ben je goed in staat om te reflecteren op je eigen handelen en op dat van het team en heb je de wens je verder te ontwikkelen.

Werken in netwerken is een relatief nieuwe manier van werken. Daar zijn een aantal verbindende personen in nodig, die processen, projecten en vooral mensen aan elkaar weten te verbinden om met elkaar tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Je werkt in een dynamische omgeving met veel verschillende belangen. De junior projectleider kan binnen het netwerk deze rol mede gaan vervullen. Daarvoor zijn wel een aantal competenties noodzakelijk: Makkelijk verbinding leggen, overzicht kunnen houden, kunnen prioriteren en stressbestendigheid. 

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 1 jaar ervaring in projectmatig werken;
 • Minimaal 1 jaar ervaring met plannen en organiseren van bijeenkomsten.
 • Verbindende en nieuwsgierige persoonlijkheid.

Functiewensen

 • Resultaat- en procesgericht;
 • Goed verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Politiek/bestuurlijk sensitief;
 • Enthousiaste, energieke vernieuwer;
 • Effectieve samenwerker met hands on mentaliteit.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info
 • Salaris­omschrijving

  Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

  We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om naar eigen vermogen te werken, flexibel op een werkplek die op jou is ingericht.

  De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

  Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

  • een salaris van maximaal €4.284,28 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaalniveau 10)
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
  • een ruime ATV-regeling;
  • de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via een persoonlijk ontwikkelbudget
 • Maand­salarisMin €2.998 – Max. €4.284 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Netwerkbeheerder in Utrecht