Vacature Applicatiebeheerder LIMS (Lab Informatie Management Systeem) (32-40 uur) - Nieuwegein

Nieuwegein

 • KWR Water BV Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving KWR zoekt een Applicatiebeheerder LIMS (Lab Informatie Management Systeem)  (32-40 uur)

Jij bent
Analytisch, kunt goed luisteren en vindt slimme oplossingen voor de vragen van onze onderzoekers. Je hebt een gestructureerde manier van werken en documenteren. Je werkt graag als onderdeel van een team waarin jij de specialist bent op jouw vakgebied. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent klantgericht en kunt goed werken onder druk. Je bent nieuwsgierig, wilt je blijvend ontwikkelen op jouw vakgebied en bijdragen aan de IT ontwikkeling van de organisatie.

Wat ga je doen
Als Applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van ons LIMS en diverse andere bedrijfsapplicaties, zoals CS10/20 (OpenTexT), SharePoint en AllSolutions. Daarbij ondersteun je de gebruikers en ontwikkel en onderhoudt je de functionaliteit van de applicaties. Je houdt je bezig met de creatie, het beheer en wijzigen van de software applicaties naar aanleiding van geconstateerde fouten of veranderende technische of functionele eisen. Daarnaast ben je betrokken bij de uitvoering van testen én geef je advies ten aanzien van het ontwerp en de inrichting van de applicaties.
 
Wij zijn
Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling.  ‘Bridging science to practice' is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art' laboratoria werken onze ca. 180 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep' zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Tevens wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Het team
Onze organisatie wordt op dit moment ondersteund door een ICT coördinator, een Applicatiebeheerder en een Werkplekbeheerder. Onze Applicatiebeheerder gaat per september 2021 met pensioen en hiervoor zijn wij per direct op zoek naar vervanging. Het team valt onder de Chief Financial Officer/Manager Corporate Services van KWR.

lees meer

Functie-eisen Wat wij vragen
 • HBO werk- en denkniveau in IT-richting;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met functioneel applicatiebeheer (bij voorkeur opgedaan in een laboratoriumomgeving of vergelijkbaar);
 • Kennis van Windows besturingssystemen, SQL-databases en Oracle databases;
 • Kennis van HTML, XLM en query opbouw en in staat zijn te programmeren in Javascript, Visual Basic en VBA;
 • Kennis van en ervaring met LIMS (Labware) en/of bereidheid tot het volgen van LIMS gerelateerde trainingen;
 • Kennis en ervaring met Office365 en SharePoint;
 • Kennis van AllSolutions, OpenText en/of Linux is een pré;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, je pakt uitdagingen met beide handen aan, stelt je proactief op en kunt goed prioriteiten stellen in je werkzaamheden;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal (woord én geschrift);
 • Je bent flexibel, stressbestendig, klant- én kwaliteitsgericht, nauwkeurig;
 • Je kunt goed samenwerken en neemt initiatief.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info Wat wij bieden
 • Een zelfstandige functie binnen een professioneel en informeel compact team;
 • Een collegiale werkomgeving in een modern en duurzaam gebouw met mogelijkheid tot werken vanuit huis;
 • Een uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (cao Waterbedrijven, waaronder Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, pensioen);
 • Een laptop en iPhone;
 • Benodigde trainingen (bijvoorbeeld LIMS) en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.
Ben jij dé professionele, flexibele en creatieve Applicatiebeheerder met een hands-on mentaliteit die wij zoeken?
Stuur dan vóór 31 maart 2021 per e-mail je motivatiebrief en CV naar [email protected], onder vermelding van het vacaturenummer 1150010.

Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Anouk Bouwhuis (CFO/manager Corporate Services), telefoon 030-606 9695 of per e-mail [email protected] Voor informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout via [email protected] of telefoon 030 – 606 9536.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Bedrijfsomschrijving De kennisonderneming KWR
KWR genereert kennis om de watersector in staat te stellen water-wise te opereren in onze verstedelijkte samenleving. Bij KWR voelen we een professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van water. Onze wetenschappelijke bevindingen en de praktische innovaties die daaruit voortvloeien, dragen wereldwijd bij aan een duurzame beschikbaarheid van water in de stedelijke waterketen.

Bridging Science to Practice
Bridging Science to Practice is het motto van KWR. Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. We hebben een stevige reputatie opgebouwd als innovatieversneller en internationale netwerkbouwer van topniveau. In (inter)nationale samenwerkingsverbanden vervullen we steeds vaker een coördinerende rol.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatiebeheerder in Nieuwegein Bekijk alle soortgelijke vacatures