Vacature Business Intelligence Specialist - Nieuwegein

Nieuwegein

ICT Group
  • ICT Group Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Werken aan innovatieve oplossingen die onmisbaar zijn voor iedereen en dus ook voor jou als reiziger? Als Business Intelligence (BI) Specialist bij InTraffic lever jij een waardevolle bijdrage.

Hoe? Door onze klanten binnen het domein openbaar vervoer en mobiliteit te helpen hun dienstverlening te optimaliseren door mee te werken aan datavraagstukken.                                   
Waarom? Om in snel tempo te transformeren naar datagedreven vervoersorganisaties.
Waar? Bij InTraffic in Nieuwegein en op locatie bij onze klanten zoals ProRail, NS en GVB.  
Met wie? Architecten, Data Specialisten en Project Managers.

Jouw rol als Business Intelligence (BI) Specialist 
Ben jij gepassioneerd door data en de mogelijkheden die het creëert in openbaar vervoer en mobiliteit? Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een BI specialist.
In de mobiliteitswereld hebben onze klanten de ambitie uitgesproken om in snel tempo digitaal te transformeren naar data gedreven vervoersorganisaties. Als BI specialist krijg je de mogelijkheid om hen vooruit te helpen door mee te werken aan diverse (complexe) datavraagstukken.

Jouw verantwoordelijkheden 
•    Je zoekt naar mogelijkheden om data beter te benutten. Waarde te halen uit complexe, soms incomplete en versnipperde, data;
•    Je analyseert, ontwerpt en realiseert samen met de klant rapportages en dashboards;
•    Jouw kennis en ervaring deel je met je teamleden en je neemt junioren mee in begeleiding en verdere ontwikkeling. 

lees meer

Functie-eisen

Wat breng je mee?
Samen met onze Architecten, Data Specialisten en Project Managers werk je aan het oplossen van klantvraagstukken. Je bent onderzoekend, ziet snel verbanden en door je creatieve inslag weet je jouw kennis van data te koppelen aan de mobiliteitsvraag van de klant. 

•    Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting Bedrijfskundige Informatica, Informatiekunde of Business Intelligence (of vergelijkbaar);
•    Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een rol als BI/dataspecialist;
•    Je hebt hands on ervaring met een breed scala aan data analyses, testen, visualisatie en optimalisatie;
•    Je hebt ervaring met werken in projecten en je bent in staat om junior BI specialisten te begeleiden en ontwikkelen;
•    Je weet hoe je informatie uit grote datasets kan halen en je kan de domeinvragen vertalen naar inzichten op een dashboard;
•    Je bent analytisch, onderzoekend en communicatief sterk;
•    Je hebt goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

In deze rol krijg je te maken met onderstaande tools en vaardigheden:
•    Business Intelligence en Advanced Analytics processen;
•    ETL processen en DWHs;
•    Data modellering, met tools als DataVault;
•    Datapresentatie, met tools als Power BI of Tableau;

Bij voorkeur heb je kennis van:
o    Azure EventHub, ADLS of Azure Synapse
o    Apache Spark, Glow of NiFi

Note: full proficiency in Dutch is mandatory

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info

Wij vragen veel en daar staat ook veel tegenover
Binnen een groeiend bedrijf met inspirerende opdrachten en een hele prettige werksfeer bieden we je de volgende arbeidsvoorwaarden:
•    Een jaarcontract, maar altijd met de intentie tot een vast dienstverband;
•    Marktconform salaris met een vaste 13e maand;
•    Een gunstige pensioenregeling;
•    30 vakantiedagen;
•    Een persoonlijk ontwikkel- en boekenbudget;
•    Flexibel mobiliteitsbudget op maat;
•    Laptop;
•    Hybride werken bij een flexibele werkgever.

Werken @ InTraffic: Jouw ontwikkeling centraal
Wij stimuleren onze mensen om zichzelf te blijven ontwikkelen, daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om intern door te groeien. Naast boeken- en opleidingsbudget krijg je ook de beschikking over een coach. Je kunt deelnemen aan een van onze vakgroepen en je krijgt de mogelijkheid je kennis te verbreden door het bezoeken van vak gerelateerde evenementen. Er is voldoende ruimte om met je collega’s te sparren over het vakgebied of je ervaringen te delen over bijvoorbeeld een nieuwe game die je hebt ontdekt. Wij vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé zodat jij het meest succesvol kan zijn in je rol. We werken nu volledig vanuit huis en in de toekomst gaan we over naar een hybride vorm. Alle faciliteiten die hiervoor nodig zijn, regelen wij. 

Meester in mobiliteit
Met 160 medewerkers verbeteren we de bereikbaarheid door met passie te werken aan duurzame, innovatieve IT-oplossingen voor mobiliteit. Dit doen we al meer dan vijftien jaar met trots! InTraffic is sinds 2018 een volledige dochter van ICT Group. Dit versterkt onze innovatiekracht en geeft ons een unieke positie door onze kennis van verschillende markten te vertalen naar slimme IT-oplossingen voor klanten.
Onze uitdaging ligt op het zo goed mogelijk laten functioneren van de huidige mobiliteit. Onze procesleidingsystemen en applicaties voor verkeersleiding zorgen ervoor dat miljoenen reizigers elke minuut van de dag doorstromen naar hun bestemming. Dit doen we door bijvoorbeeld duizenden seinen op het spoor aan te sturen en te zorgen dat dit veilig en vlekkeloos gebeurt. We voorspellen met inframonitoringssoftware wanneer preventief onderhoud nodig is en houden reizigers op de hoogte met real-time informatie. We testen en onderhouden onze systemen vaak zelf, met onze 24/7 support zorgen we ervoor dat alles goed blijft werken.
Daarnaast werken we ook hard aan de mobiliteit van de toekomst, denk bijvoorbeeld aan een nieuw concept zoals Mobility as a Service.

Ben jij onze nieuwe Business Intelligence Specialist? We hebben nog veel meer te vertellen. Wil je erachter komen of deze rol en onze organisatie bij jou passen? Solliciteer direct of neem contact op met Melanie Vink, Corporate Recruiter, op 088 345 5000 of via [email protected]
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over ICT Group
In 1978 werd ICT Group N.V. opgericht als specialist in de ontwikkeling van embedded oplossingen voor industriële toepassingen. In 2002 kreeg de naamloze vennootschap twee verschillende werkmaatschappijen: ICT Embedded en ICT Solutions. Deze werden in 2009 omgedoopt naar HUMIQ om vervolgens in 2012 verder te gaan onder de naam ICT Automatisering Nederland. ICT Group heeft de missie om herkend te worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke en brancheoverschrijdende oplossingen en richt zich dan ook op het realiseren van efficiënte, flexibele en eenvoudige processen. Deze uitdaging gaat ICT Group voornamelijk aan binnen de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Werken bij ICT Group
De mensen van ICT Group staan dagelijks weer voor de uitdaging om complexe processen tot een werkend systeem te maken. Vervolgens is het de uitdaging om bestaande ICT oplossingen sneller, simpeler, duurzamer en effectiever te maken om het rendement te verbeteren. ICT Group gaat deze uitdaging graag aan met circa 1.400 medewerkers. Hoe ingewikkelder de projecten, hoe enthousiaster wij worden, en hoe ambitieuzer de doelstellingen, hoe hoger wij onze lat moeten leggen. Op deze manier is ICT Group erin geslaagd om al langer dan 40 jaar succesvol te zijn in de ICT en op industrieel gebied. Werken bij ICT Group betekent dat je gaat werken aan producten en projecten met slimme, innovatieve en integrale ICT oplossingen die jou persoonlijk uitdagen.

Vacatures ICT Group
Onder de vacatures van ICT Group vallen kansen in de categorieën Microsoft, Java, Embedded, PLC / SCADA / DCS & MES, Outsourced services, Staff, Testing / Agile en Project managers / Consultants. In onder meer Barendrecht, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Breda, Nieuwegein, Maastricht en Groningen worden uitdagingen aangeboden bij ICT Group. Bij ons bedrijf bestaan regelmatig nieuwe mogelijkheden voor onder meer .NET software developers, Angular ontwikkelaars, business consultants, software testers, solution architecten, Azure engineers en Java programmeurs. Er worden zowel young professionals als ervaren professionals gezocht, met name voor een fulltime dienstverband.

lees meer

Contactpersoon Melanie Vink
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Intelligence Specialist in Nieuwegein