Vacature Software Architect - Nieuwegein

Nieuwegein

ICT Group
 • ICT Group Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Werken aan innovatieve oplossingen die onmisbaar zijn voor iedereen en dus ook voor jou als reiziger? Als Software Architect bij InTraffic lever jij een waardevolle bijdrage aan de reizigerservaring!

Hoe? Door voor meerdere projecten de architectuur te ontwerpen, waarbij je de hoofdlijnen bepaald en de details uitwerkt.
Waarom? Om een beter en veiliger OV in Nederland te creëren en je draagt hiermee bij aan de mobiliteit van nu en ook die van de toekomst. 
Waar? Bij InTraffic, de IT-specialist op het gebied van mobiliteit. Je werkt voornamelijk vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwegein.
Met wie? Je werkt samen met scrumteams en opdrachtgevers.

Binnen onze complexe IT-omgeving spelen interessante Java projecten. Ter uitbreiding van ons team verwelkomen we graag een software architect. In deze rol bepaal je voor meerdere projecten de hoofdlijnen en werk je de details uit. Dit geldt van strategie tot aanpak.

Jouw taken en verantwoordelijkheden
Als software architect word je betrokken bij meerdere projecten en krijg je te maken met meerdere scrumteams. Je bent het aanspreekpunt richting onze klanten en weet de verbinding te leggen tussen business en IT. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • het ontwerpen van de architectuur;
 • het verder ontwikkelen van onze software ontwikkelprocessen;
 • het technisch aansturen van projectteams;
 • het vertalen van requirements naar functionele oplossingen;
 • technische oplosrichtingen bepalen;
 • technische projectwerkzaamheden inschatten;
 • rapporteren over voortgang aan de projectmanager.

lees meer

Functie-eisen

Wat breng je mee?
Jij bent deskundig, duikt graag diep de materie in en ontdekt vrij snel hoe systemen met elkaar samenwerken. Door je vakkennis en enthousiasme inspireer je jouw collega’s en neemt hen mee in jouw visie. Je creëert draagvlak en bent in staat om, waar nodig, een adviserende rol in te nemen. Ook ben je flexibel en sta je open voor input van (technische) collega’s en spart graag met de andere architecten. Daarnaast herken je jezelf in de volgende criteria:

 • Relevante afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het ontwerpen en onderhouden van architectuur; ;
 • Ervaring met door ontwikkelen van software ontwikkelprocessen;
 • Kennis van ontwikkelmethodieken;
 • Ervaring in het technisch sturen van (scrum)teams;
 • Ervaring in technische projectomgevingen;
 • Ervaring in Java;
 • Communicatief en analytisch.

lees meer

Overige info

Wij vragen veel en daar staat ook veel tegenover
Binnen een groeiend bedrijf met inspirerende opdrachten en een hele prettige werksfeer bieden we je de volgende arbeidsvoorwaarden:
•    Een jaarcontract, maar altijd met de intentie tot een vast dienstverband;
•    Marktconform salaris met een vaste 13e maand;
•    Een gunstige pensioenregeling;
•    30 vakantiedagen;
•    Een persoonlijk ontwikkel- en boekenbudget;
•    Flexibel mobiliteitsbudget op maat;
•    Laptop;
•    Hybride werken bij een flexibele werkgever.

Werken @ InTraffic: Jouw ontwikkeling centraal
Wij stimuleren onze mensen om zichzelf te blijven ontwikkelen, daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om intern door te groeien. Naast boeken- en opleidingsbudget krijg je ook de beschikking over een coach. Je kunt deelnemen aan een van onze vakgroepen en je krijgt de mogelijkheid je kennis te verbreden door het bezoeken van vak gerelateerde evenementen. Er is voldoende ruimte om met je collega’s te sparren over het vakgebied of je ervaringen te delen over bijvoorbeeld een nieuwe game die je hebt ontdekt. Wij vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé zodat jij het meest succesvol kan zijn in je rol. We werken nu volledig vanuit huis en in de toekomst gaan we over naar een hybride vorm. Alle faciliteiten die hiervoor nodig zijn, regelen wij. 

Meester in mobiliteit
Met 160 medewerkers verbeteren we de bereikbaarheid door met passie te werken aan duurzame, innovatieve IT-oplossingen voor mobiliteit. Dit doen we al meer dan vijftien jaar met trots! InTraffic is sinds 2018 een volledige dochter van ICT Group. Dit versterkt onze innovatiekracht en geeft ons een unieke positie door onze kennis van verschillende markten te vertalen naar slimme IT-oplossingen voor klanten.
Onze uitdaging ligt op het zo goed mogelijk laten functioneren van de huidige mobiliteit. Onze procesleidingsystemen en applicaties voor verkeersleiding zorgen ervoor dat miljoenen reizigers elke minuut van de dag doorstromen naar hun bestemming. Dit doen we door bijvoorbeeld duizenden seinen op het spoor aan te sturen en te zorgen dat dit veilig en vlekkeloos gebeurt. We voorspellen met inframonitoringssoftware wanneer preventief onderhoud nodig is en houden reizigers op de hoogte met real-time informatie. We testen en onderhouden onze systemen vaak zelf, met onze 24/7 support zorgen we ervoor dat alles goed blijft werken.
Daarnaast werken we ook hard aan de mobiliteit van de toekomst, denk bijvoorbeeld aan een nieuw concept zoals Mobility as a Service.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over ICT Group
In 1978 werd ICT Group N.V. opgericht als specialist in de ontwikkeling van embedded oplossingen voor industriële toepassingen. In 2002 kreeg de naamloze vennootschap twee verschillende werkmaatschappijen: ICT Embedded en ICT Solutions. Deze werden in 2009 omgedoopt naar HUMIQ om vervolgens in 2012 verder te gaan onder de naam ICT Automatisering Nederland. ICT Group heeft de missie om herkend te worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke en brancheoverschrijdende oplossingen en richt zich dan ook op het realiseren van efficiënte, flexibele en eenvoudige processen. Deze uitdaging gaat ICT Group voornamelijk aan binnen de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Werken bij ICT Group
De mensen van ICT Group staan dagelijks weer voor de uitdaging om complexe processen tot een werkend systeem te maken. Vervolgens is het de uitdaging om bestaande ICT oplossingen sneller, simpeler, duurzamer en effectiever te maken om het rendement te verbeteren. ICT Group gaat deze uitdaging graag aan met circa 1.400 medewerkers. Hoe ingewikkelder de projecten, hoe enthousiaster wij worden, en hoe ambitieuzer de doelstellingen, hoe hoger wij onze lat moeten leggen. Op deze manier is ICT Group erin geslaagd om al langer dan 40 jaar succesvol te zijn in de ICT en op industrieel gebied. Werken bij ICT Group betekent dat je gaat werken aan producten en projecten met slimme, innovatieve en integrale ICT oplossingen die jou persoonlijk uitdagen.

Vacatures ICT Group
Onder de vacatures van ICT Group vallen kansen in de categorieën Microsoft, Java, Embedded, PLC / SCADA / DCS & MES, Outsourced services, Staff, Testing / Agile en Project managers / Consultants. In onder meer Barendrecht, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Breda, Nieuwegein, Maastricht en Groningen worden uitdagingen aangeboden bij ICT Group. Bij ons bedrijf bestaan regelmatig nieuwe mogelijkheden voor onder meer .NET software developers, Angular ontwikkelaars, business consultants, software testers, solution architecten, Azure engineers en Java programmeurs. Er worden zowel young professionals als ervaren professionals gezocht, met name voor een fulltime dienstverband.

lees meer

Contactpersoon ICT Group
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Architect in Nieuwegein Bekijk alle soortgelijke vacatures