Vacature Data Engineer voor energie- en watermanagement branche - Amsterdam, Eindhoven, Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het oplossen van complexe business cases, het ontwikkelen van Data-Driven strategieën en het maken van voorspellingsmodellen? Ben jij een gedreven, zelfstandige en communicatief vaardige Data Engineer? En wil jij graag werken bij een succesvol, snelgroeiend bedrijf? Lees dan snel de volledige vacature!

Als Data Engineer kom je in future tech terecht en ga je door middel van grote hoeveelheden data en innovatieve technieken aan de slag om complexe business cases op te lossen. Het oplossen van deze cases betreft het adviseren van directieleden omtrent hun data-driven strategie, het opzetten van een Big Data Analytic strategie, het analyseren van externe bronnen of social media, het maken van voorspellingsmodellen en het geven van workshops en trainingen.

Binnen de organisatie krijgt je veel verantwoordelijkheden om het project van A t/m Z vorm te geven. Om de kennis over te dragen en analyses uit te voeren krijg je te maken met de nieuwste technologie stack op het gebied van programmeren (Java, Python en R) en data analyse en visualisatie (SAS, STATA, Matlab, Tableau en Qlikview). Daarnaast werk je ook met Hadoop, Spark, Amazon AWS, MapReduce en NoSQL. 

Naast een hele toffe inhoudelijk uitdaging is er ook ruimte voor ontspanning. Er worden per jaar een aantal uitjes georganiseerd waarbij je kunt denken aan etentjes, teambuilding activiteiten en pizzasessies. Alsof dat nog niet genoeg is wordt er jaarlijks groots uitgepakt met een feest dat bedrijfsbreed wordt gegeven. 

lees meer

Functie-eisen
 • Afgeronde universitaire master in een beta-richting;
 • 2+ jaar werkervaring als Data Engineer of vergelijkbaar;
 • Ruime programeerervaring, het liefste in twee talen (Python, Java en C);
 • Ervaring met data modellen en data storage technologie (bijvoorbeeld data lakes, datawarehouses);
 • Ervaring met Big Data (hadoop/Sprak) of streaming technieken (Kafka, API's, ETL's);
 • Kennis van Cloud technologie: Azure, AWS en GCP;
 • Ervaring met ETL tooling (Airflow, Alteryx).

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info
 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Een persoonlijke bonusregeling waar je zelf invloed op hebt;
 • Een benefitsbudget die je zelf mag besteden;
 • 25 vakantiedagen per jaar;
 • Goede mobiliteitsvergoeding;
 • Een laptop van de zaak;
 • Volop opleidingsmogelijkheden en een Agile werkomgeving.

Klinkt dit als de volgende stap in jouw carrière, of heb je vragen na het lezen van deze vacature? Laat dan van je horen door te reageren!

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Deze organisatie is gespecialiseerd in het benutten van digitale mogelijkheden om organisaties succesvoller te maken. Het benutten van digitale mogelijkheden wordt verdeeld onder vier peilers: mobile, analytics, technologie en marketing. Het implementeren van applicaties valt onder de mobile peiler en het implementeren van Data analyse tools valt onder analytics. De derde peiler betreft de ontwikkeling van robots, drones, VR en IoT en de laatste peiler betreft de technologische implementatie van CMS systemen. 

De kracht van de organisatie is de mate van passie waarmee de medewerkers ervoor zorgen dat de wensen van de klant worden nageleefd. Een greep uit de klanten van de organisatie is als volgt: ABN AMRO, Essent, Triodos Bank, Eneco en het VUmc. Klanten waarderen de diensten van deze organisatie dan ook met een 9.4! Naast de tevreden klanten is het personeel minstens net zo tevreden. De organisatie behoort tot één van de snelst groeiende IT-bedrijven in Nederland. In 2017 is de organisatie namelijk met 73% gegroeid. 

Momenteel wordt er gewerkt aan verscheidene projecten, veelal met een belangrijk businesscomponent. Deze organisatie hecht er veel waarde aan écht iets te kunnen betekenen voor hun klanten, en houdt hier ook rekening mee bij het aannemen van opdrachten en projecten. Momenteel zijn zij vooral actief in het energie- en watermanagement, daarnaast pakken zij ook projecten op in de finance en logistieke sector. Binnen deze branches worden Data-component oplossingen op maat geleverd. Denk hierbij aan Business-, AI-, en Business Infrastructure componenten.

Naast de kennisdeling van de medewerkers aan de klanten, is ook de kennisdeling van medewerkers onderling van zeer grote waarde. De onderlinge kennisdeling versterkt de onderlinge samenwerking en de kwaliteit van adviezen en implementaties. Ook krijg je de mogelijkheid om opleidingen te volgen in jouw vakgebied en om regelmatig beursen te bezoeken om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. 

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Data Engineer in Driebergen-Rijsenburg