Vacature Technisch Projectleider Industriële Automatisering - Venlo

Venlo

Hessing Supervers
 • Hessing Supervers
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De komende jaren (2021/2022) staat de bouw van een prachtige nieuwe ‘fabriek van de toekomst’ op onze planning. Deze fabriek wordt gevestigd in Venlo – Noord Limburg (Gebied Greenport).

De nieuwe fabriek biedt straks natuurlijk volop mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden en de productieprocessen verder te automatiseren, mechaniseren en te robotiseren. Naast innovatie zullen duurzaamheid en circulariteit in het productieproces een belangrijke rol gaan spelen.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij per direct op zoek naar een:

Technisch Projectleider Industriële Automatisering
 
Wat ga je doen als Technisch Projectleider Industriële Automatisering?
Als Technisch Projectleider Industriële Automatisering ben jij, samen met een team van gemotiveerde collega’s, verantwoordelijk voor het laten slagen van het logistieke automatiseringsproject binnen het ‘Green Future’ project. Je reviewt en begeleidt het bestaande concept van het ontwerp en draagt belangrijke informatie over aan de systeem integrator. Jij optimaliseert daar waar nodig en geeft input aan de (op te zetten) nieuwe organisatie om vanuit daar de nieuwe logistieke systemen te kunnen laten draaien. Je beoordeelt offertes en concepten van leveranciers (m.n. gericht op systemen), stelt test protocollen op en stemt een testomgeving af en begeleidt deze tests in nauwe samenwerking met het volledige bouwteam en het ontwikkelteam op het gebied van MES. Tussentijds controleer je de voortgang op tijd, geld en kwaliteit. Na een aantal succesvolle tests ga jij aan de slag met de opstart. Jij organiseert, structureert en stuurt bij waar nodig om de gestelde doelen te behalen. Go/ no go besluiten worden door jou gefaciliteerd en tevens stel jij een wijzigingsbeleid op voor bijvoorbeeld software updates. Tussentijds evalueer jij het project en formuleer jij, in samenwerking met jouw team, mogelijke verbetervoorstellen.

Op basis van de juiste payback dienen er in de tweede fase (ook) andere delen van de fabriek geautomatiseerd te worden. Als vanzelfsprekend draag jij bij aan het optimaal inregelen van onderhoud, softwareondersteuning en het oplossen van storingen. Fase twee is ook bedoeld om de organisatie op te zetten rondom het beheersen en de verdere ontwikkeling van de totale automatisering. Denk hierbij aan verbinding met MES en ERP systemen en de lokale automatisering.

De Technisch Projectleider Industriële Automatisering zal binnen de nieuwe organisatie op termijn gaan opereren in het OE Team (2023). In de nabije toekomst behoort het verder ontwikkelen van de systemen, het uitbreiden en optimaliseren ervan, ook tot jouw verantwoordelijkheid.

lees meer

Functie-eisen
 • Afgeronde HBO opleiding (HTS Werktuigbouwkunde, Industriële Automatisering, Aeronautical Engineering etc.);
 • Bij voorkeur 5-10 jaar relevante werkervaring als Projectleider (bij voorkeur met nieuwbouwprojecten);
 • Werkervaring in een soortgelijke werkomgeving (voedselverwerkende industrie, bij voorkeur AGF/ verpakkingsindustrie);
 • Ervaring met warehouse controle systemen in complexe omgevingen;
 • Grondige (markt)kennis van automatisering van logistieke- en softwaresystemen (MES en ERP-systemen), kennis van AMR’s/ AGV’s is een pre;
 • Vermogen om te werken in matrixorganisaties (projectteam/ fabrieksteam);
 • Gemakkelijk schakelen van hoofdlijn naar detail en omgekeerd, in staat zijn veranderingen door te voeren;
 • Goede communicatie- en presentatievaardigheden;
 • Resultaatgericht, analytisch, leergierig, flexibel, initiatiefrijk en zelfstandig;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, Engels is een pré.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info Hessing Supervers is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Met het project Green Future willen wij de capaciteit van Hessing kunnen garanderen en uitgroeien tot de grootste en beste fabriek voor gesneden en verpakte groente in Europa. De uitdaging binnen deze functie is de stap maken van deels handmatige logistieke bewegingen naar automatisch transport middels AMR’s, AGV’s en andere automatische systemen.
 
Plaats binnen de organisatie:
Je werkt nauw samen met het operationele team van de bestaande locaties (+/- 10 personen). Je rapporteert aan de Projectmanager Green Future . In 2021 ben je voornamelijk werkzaam op onze hoofdlocatie in Zwaagdijk (Noord-Holland), vanuit een testlocatie (omgeving Venlo) of vanuit huis. De vaste standplaats wordt uiterlijk per Q2 2022 Venlo (Noord-Limburg).
 
Solliciteren op de functie van Technisch Projectleider Industriële Automatisering
Herken jij jezelf in bovengenoemd profiel en ben jij de Technisch Projectleider Industriële Automatisering waar wij naar op zoek zijn? Solliciteer dan direct via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton!

Heb je vooraf nog vragen? Neem dan gerust contact op met de afdeling HR via 0492-592797 en vraag naar Ingrid Joosten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Werktuigbouwkunde, Industriële Automatisering, Aeronautical Engineering, Projectleider Nieuwbouw

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Project Coordinator in Venlo Bekijk alle soortgelijke vacatures