Vacature Functioneel beheerder domein Administratie en Gegevens - Hilversum

Hilversum

Gemeente Hilversum
  • Gemeente Hilversum
  • MBO niveau 4 of hoger
  • Medior niveau
  • Tijdelijk contract
  • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functioneel beheerder domein Administratie en Gegevens

Ben jij ambitieus en wil je je graag verder ontwikkelen? Heb je een flexibele houding, een eigen mening en zoek je naar de verbindende oplossingen? Kun je goed schakelen tussen verschillende onderwerpen en houd je van afwisseling? Dan is dit de baan voor jou! Je komt te werken in een organisatie die volop in beweging is en waar veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Functie
We zijn op zoek naar een functioneel beheerder binnen het domein administratie en gegevens. Jouw gebruikers zijn werkzaam voor de teams belastingen en financiën. Wij ondersteunen deze teams met verschillende applicaties, waarbij Centric key2financien en key2belastingen de belangrijkste zijn. Ook kennis van Cognos en sql is een pre bij het beheer binnen dit domein. Het zijn belangrijke onderdelen van de organisatie omdat via de belastingen veel geld binnenkomt en via de financiële administratie juist weer veel betaald wordt. Samen met de collega’s binnen de gemeente zorg je ook voor een soepele begrotingscyclus. Nauwkeurigheid en oog voor kwaliteit van gegevens moet dus in je DNA zitten.

Een optimale dienstverlening waarbij onze burgers en ondernemers centraal staan is essentieel. Dit betekent bijvoorbeeld dat rekeningen van onze leveranciers en lokale ondernemers op tijd betaald moeten worden en opgelegde belastingen altijd moeten kloppen. Als functioneel beheerder draag jij ook bij aan de klantbeleving. Vind jij het leuk om samen met je gebruikers na te denken hoe we deze klantbeleving voortdurend kunnen verbeteren en hoe we kunnen inspelen op de snel veranderende behoeftes van onze inwoners en ondernemers, dan is dit een functie voor jou. Jouw doel is steeds om de informatiesystemen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de werkprocessen van je gebruikers zodat zij zich volledig kunnen richten op onze inwoners en ondernemers.

Onze gebruikers komen graag naar jou toe omdat ze weten dat jij hun wensen en behoeftes goed kan vertalen naar de leveranciers van onze applicaties. Je vind het leuk om te investeren in de goede relatie met je collega’s, zodat je optimaal kunt samenwerken. Door voortdurend feedback te vragen en te geven zorg je voor continue verbeteringen van processen en ontwikkelingen.

lees meer

Functie-eisen Van jou verwachten we dat je een dienstverlenende houding hebt. Dat je geen held wilt zijn door het blussen van brandjes maar dat je een held wilt zijn door brandjes te voorkomen. Dit realiseer je met een proactieve houding. De rol van functioneel beheerder is bij ons aan het veranderen, zo zal de focus steeds meer gaan liggen op ketenbeheer waarbij regie voeren op deze keten een belangrijk aspect is. Jij bent niet verantwoordelijk voor één applicatie maar voor de samenhang tussen de diverse applicaties. Je initieert en realiseert verbetervoorstellen om nog beter op de ketens aan te sluiten. Je coördineert deze verbetervoorstellen tot en met de implementatie. Daarbij zorg je voor betrokkenheid en draagvlak bij de juiste stakeholders. Je onderkent binnen en buiten de grenzen van je werkgebied de impact en gevolgen van aanpassingen.

Onze applicaties verhuizen ook steeds meer naar de cloud dat betekent ook daar regie voeren over de SAAS-leveranciers. Met jouw kennis van de samenhang tussen de applicaties en de wensen en behoeftes van je gebruikers ben je ook een waardevol projectdeelnemer van verschillende projecten binnen de organisatie.

Daarnaast:
Je bent flexibel en enthousiast en hebt een proactieve houding. Je bent iemand die meedenkt met stakeholders en collega’s, iets wat goed past in ons ‘keten-denken’. Je hebt een helicopterview en kijkt verder dan je eigen takenpakket. Tevens vind jij het leuk om partijen aan te sturen en te verbinden, waarvoor je je klantgerichte, open houding inzet. Je werkt gestructureerd, beschikt over analytisch denkvermogen, hebt oog voor kwaliteit en je kunt denken vanuit het perspectief van je gebruiker.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond, zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. We proberen met één been midden in de samenleving te staan en met het andere onze bedrijfsvoering goed te regelen. We willen zowel onze inwoners en de stad op een moderne en passende manier ondersteunen, als ook de eigen organisatie efficiënt en digitaal laten werken. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief het verschil te maken.

Team Business IT ondersteuning
Je komt te werken binnen het team Business IT Ondersteuning (BIO), samen met het team ICT en het team Informatiemanagement onderdeel van de i-keten. Ons team bestaat uit 17 functioneel beheerders, 4 regisseurs en 1 contractbeheerder. Als team hebben we de ambitie om onze klanten te ondersteunen op het gebied van IT dienstverlening en -ontwikkeling. Binnen het team kennen we verschillende domeinen, maar werken we met zijn allen aan het verbeteren van onze processen en vaardigheden in het beheer.

Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een functie voor 32 - 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van € 4.048,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van opleiding en ervaring.

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure bel met Rinse Buijs (teammanager) op (035)629 2430.

Solliciteren
Dan zien wij jouw motivatie en CV graag online tegemoet vóór 5 juli 2021 via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton. De 1e gesprekken vinden plaats op 9 juli en de 2e gesprekken op 13 juli.

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Hilversum