Vacature Data Engineer bij Beeld en Geluid, fulltime - Hilversum

Hilversum

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
 • Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Beeld en Geluid werkt continu aan de verbetering van de digitale infrastructuur om audiovisueel materiaal op een goede manier te archiveren en voor hergebruik toegankelijk te maken. Nieuwe technologische ontwikkelingen spelen hierbij een belangrijke rol. Voor het ontwikkelteam van Beeld en Geluid zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Data Engineer
36-40 uur per week

Beeld en Geluid is een fysiek en digitaal knooppunt dat uiteenlopende doelgroepen en marktpartijen samenbrengt. Een breed-georiënteerde groep van ontwikkelaars ondersteunt de technische ontwikkeling van de Beeld en Geluid infrastructuur, zowel ten behoeve van de kernsystemen als meer experimentele toepassingen. Met behulp van “innovatie Labs” verkent Beeld en Geluid technieken die het instituut verder kunnen helpen om doelgroepen beter te bedienen. Vaak doen we dit in samenwerking met kennisinstellingen en andere erfgoedinstellingen in onderzoek- en innovatieprojecten. Het doel is daarbij om de ontwikkelingen en best-practices in de labs te vertalen naar concrete toepassingen binnen de digitale infrastructuur van het instituut. Voorbeelden van onderwerpen waar we aan werken zijn: automatisch metadateren en data-analyse met behulp van kunstmatige intelligentie, doorzoekbaar maken van grootschalige, multimediale archiefdata, inzet van Linked Data voor het koppelen van informatiebronnen, en innovatieve vormen van UI/UX ten behoeve van doelgroepen online en bezoekers van het Beeld en Geluid Museum.

Ben jij de collega die wij zoeken?
We zijn op zoek naar een ‘data engineer', een ontwikkelaar die ons team gaat helpen om de technische uitdagingen op te lossen die komen kijken bij de ontwikkeling van een moderne digitale
data-infrastructuur rond audiovisuele data. We denken aan iemand
 
 • met kennis en ervaring rond het opzetten van een data-infrastructuur, zoals voor een zoekomgeving of een Knowledge Graph.
 • met kennis en ervaring in Linked Data technologie (Triple Stores, Knowledge Graphs)
 • die in staat is om datasets van divers pluimage te doorgronden en klaar te maken voor integratie met andere datasets, bijvoorbeeld de conversie van metadata naar linked data formaten
 • die goed in teamverband kan werken en meerdere projecten en taken kan overzien

lees meer

Functie-eisen
Kennis en ervaring

Opleidingseisen
 • Een afgeronde HBO+ opleiding op het gebied van artificiële intelligentie, software engineering of een andere relevante vakopleiding;
Kennis en vaardigheden
 • Minimaal 3 jaar programmeerervaring met in ieder geval Java, Python en Scripting;
 • Kennis op het gebied van semantic web technologie ((RDF, OWL, SKOS, en SPARQL) is een pré;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring met het ontwikkelen van datamodellen en/of ontologieën;
 • Ervaring met Windows en Linux systemen;
 • Flexibele instelling: zowel met betrekking tot verscheidenheid van taken en vormen van communicatie binnen afdeling (online bereikbaarheid);
 • Goede communicatieve eigenschappen, zowel met betrekking tot de samenwerking binnen het team en met externe partners;
 • Grote mate van pro-activiteit, zelfstandigheid, praktische gerichtheid, oog hebben voor de behoeften vanuit het team.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.284 - € 5.344 p/m
Overige info Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen. De inschaling gebeurd op basis van ervaring, met een bruto maandsalaris (op fulltime basis) van minimaal € 3283,64 en maximaal € 5343,84 (CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan uiterlijk 24 mei 2021 een bondige motivatie met cv via de site werkenbijbeeldengeluid.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma's, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Data Engineer in Hilversum