Vacature Consultant Procesautomatisering (Water) - Den Bosch

Den Bosch

ICT Group
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Bij ICT werken we aan de mooiste projecten voor bijvoorbeeld waterschappen en drinkwaterbedrijven. We zijn actief in heel Nederland, dus de kans is groot dat je in de buurt van jouw woonplaats kan werken.

Binnen het waterdomein zijn we met name betrokken bij het opzetten en uitwerken van de standaarden voor de procesautomatisering van diverse afvalwaterzuiveringsinstallaties, zoals bijvoorbeeld bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, bij Waterschap Vallei en Veluwe en nog vele anderen. Ook zijn we betrokken bij verschillende oppervlaktewaterprojecten zoals bij het Waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Delfland waar we zowel de hoofdpost als ook aansturing van de pompen, gemalen en kleppen in het kader van het peilbeheer verzorgen . Naast de wereld van de waterschappen doen we op het gebied van proces automatisering ook het nodige voor de drinkwaterbedrijven, waaronder  Waternet, Evides, Vitens, WML en Oasen.

De functie:
Als consultant ben je goed bekend in het waterdomein en altijd bezig met nieuwste ontwikkelingen. Je bent ingewijd in de wereld van de procesautomatisering van concrete objecten als afvalwaterzuiveringen, pompen en gemalen, onderstations en control rooms. Je kent de principes van systems engineering en kunt activiteiten binnen dit model oppakken danwel klanten hierin begeleiden. Je bedenkt hoe je geavanceerde systemen en softwareoplossingen het beste bij onze opdrachtgevers kunt inzetten. Je werkt mee aan de mooiste uitvoeringsprojecten.

Je werkt bij ICT Group in een team van collega engineers en consultants waarin je door de schaalgrootte van onze projecten de gelegenheid krijgt om steeds nieuwe kennis en ervaring op te doen.

Wat ga je doen?
•    Je hebt een uitgebreid netwerk dat je kunt benaderen voor vragen en mogelijkheden, zowel aan de klantkant als aan de zijde van de advies- en ingenieursbureaus;
•    Je geeft advies en begeleidt grote IA-vraagstukken in een van de genoemde waterdomeinen (keten, systeem, drinkwater). Je voert op inhoud dialoog met opdrachtgevers en hun omgeving (externe adviseurs);
•    Je ontwerpt en ontwikkelt systeem- en software oplossingen en bent gewend nieuwe ontwikkelingen toe te voegen. Je bent in staat eisen van de klant te vertalen naar systeemeisen en eventueel uit te werken in een functioneel / technisch ontwerp;
•    Je bent een coach voor onze (software) engineers;
•    Je acteert soms aan opdrachtgeverszijde, maar ook aan de uitvoeringskant;
•    Je bent in staat om standaardisatietrajecten vorm te geven en te begeleiden;
•    Je bent uitstekend in staat jouw gedachten te verwoorden, zowel mondeling als op schrift. Jouw specificaties, eisen en ontwerpen blinken uit in helderheid en duidelijkheid. Jouw offertes maken het verschil bij inschrijvingen op complexe tenders.

lees meer

Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou?
•    Je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding in een technische richting of een algemenere richting met ruime werkervaring in het technische domein van onze waterklanten   
•    Relevante werkervaring binnen het Waterdomein ( ook software engineers die een stap willen maken zijn welkom)
•    Je bent technisch sterk onderlegd en kunt jouw ideeën goed overbrengen
•    Je hebt kennis van en ervaring met PLC/SCADA en DCS systemen (bijvoorbeeld ABB, Siemens of Schneider, maar je bent vooral in staat om boven de techniek te staan).
•    Je begrijpt de principes van systems engineering, je kunt omgaan met moderne tooling voor requirements management en het ontwerpen van softwaresystemen
•    Je bent bereid om op onze diverse kantoren te werken en bij klanten

lees meer

Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info

Dit hebben we jou te bieden

  • Goed salaris: je ontvangt een goed marktconform salaris
  • 29 vakantiedagen: met de vrijheid om dagen bij of te verkopen
  • Pensioenregeling: een goede regeling voor je oude dag
  • Leaseauto: of een vergoeding voor je eigen auto
  • Onkostenvergoeding: een netto bijdrage in werkgerelateerde kosten
  • Opleidingen: houd je kennis op peil in onze ICT Academy
  • Boekenbudget: koop een boek of hard- of software voor jezelf

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over ICT Group
In 1978 werd ICT Group N.V. opgericht als specialist in de ontwikkeling van embedded oplossingen voor industriële toepassingen. In 2002 kreeg de naamloze vennootschap twee verschillende werkmaatschappijen: ICT Embedded en ICT Solutions. Deze werden in 2009 omgedoopt naar HUMIQ om vervolgens in 2012 verder te gaan onder de naam ICT Automatisering Nederland. ICT Group heeft de missie om herkend te worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke en brancheoverschrijdende oplossingen en richt zich dan ook op het realiseren van efficiënte, flexibele en eenvoudige processen. Deze uitdaging gaat ICT Group voornamelijk aan binnen de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Werken bij ICT Group
De mensen van ICT Group staan dagelijks weer voor de uitdaging om complexe processen tot een werkend systeem te maken. Vervolgens is het de uitdaging om bestaande ICT oplossingen sneller, simpeler, duurzamer en effectiever te maken om het rendement te verbeteren. ICT Group gaat deze uitdaging graag aan met circa 1.400 medewerkers. Hoe ingewikkelder de projecten, hoe enthousiaster wij worden, en hoe ambitieuzer de doelstellingen, hoe hoger wij onze lat moeten leggen. Op deze manier is ICT Group erin geslaagd om al langer dan 40 jaar succesvol te zijn in de ICT en op industrieel gebied. Werken bij ICT Group betekent dat je gaat werken aan producten en projecten met slimme, innovatieve en integrale ICT oplossingen die jou persoonlijk uitdagen.

Vacatures ICT Group
Onder de vacatures van ICT Group vallen kansen in de categorieën Microsoft, Java, Embedded, PLC / SCADA / DCS & MES, Outsourced services, Staff, Testing / Agile en Project managers / Consultants. In onder meer Barendrecht, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Breda, Nieuwegein, Maastricht en Groningen worden uitdagingen aangeboden bij ICT Group. Bij ons bedrijf bestaan regelmatig nieuwe mogelijkheden voor onder meer .NET software developers, Angular ontwikkelaars, business consultants, software testers, solution architecten, Azure engineers en Java programmeurs. Er worden zowel young professionals als ervaren professionals gezocht, met name voor een fulltime dienstverband.

lees meer

Contactpersoon Jonathan van Oudheusden
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Meer soortgelijke vacatures
ICT Vacatures Den Bosch
Vergelijkbare ICT Vacatures in Den Bosch