Vacature R&D Software Engineer - Wageningen

Wageningen

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met onderzoek en voeding? Lijkt het jou gaaf om te werken aan duurzame alternatieven voor de voeding en producten van vandaag? Dan is deze Java rol jou op het lijf geschreven! 

Momenteel zijn zij op zoek naar een enthousiaste software ontwikkelaar die wilt meewerken aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten. Je houdt je hier bezig met het digitaliseren van allerlei voedselgerichte informatie. Dit wordt gedaan door middel van onder andere verschillende frameworks, ontologie en kunstmatige Intelligentie (Bayesiaanse methode en Machine Learning). Vervolgens kunnen hier weer andere oplossingen mee gerealiseerd worden. Zo is een van de projecten waaraan gewerkt wordt een beslissingsondersteunend systeem voor het kwaliteitsmanagement van aardbeien, waarbij gegevens en kennis gekoppeld wordt om  te zorgen voor een tijdige en smakelijke aardbei aan het eind van de toeleveringsketen. Een ander voorbeeld is een beslissingsmodel dat dieetadvies geeft aan ouderen, rekening houdend met persoonlijke kenmerken en voorkeuren. 

Door dit soort oplossingen te ontwikkelen werk je dus niet alleen aan een heel tof project, maar help je ook mee aan de verbetering van de voedselketen. Maatschappelijk zeer relevant dus! Naast ontwikkeling doe je ook veel onderzoek, wat je samen met je collega’s ook weer toe past in jullie werk. De groep kenmerkt zich met een informele werkomgeving waar veel ruimte en vrijheid is om eigen verantwoordelijkheid te nemen. 

De technische stack bestaat vooral uit Java met Spring en Hibernate. 

lees meer

Functie-eisen
 • Een Master in Computer Science of vergelijkbaar;
 • Een goede achtergrond als Software Developer (minimaal een aantal jaar ervaring);
 • Je bent een teamplayer en hebt ervaring met een Agile manier van werken;
 • Kennis van Java, Spring en Hibernate;
 • Pré: kennis van semantische web technologie en triple stores;
 • Je hebt affiniteit met agrifood en werkt graag in een onderzoek gerichte omgeving.

lees meer

Overige info
 • Competitief salaris;
 • Vakantiegeld, eindejaar bonus, goede pensioenregeling;
 • Moelijkheid tot het volgen van trainingen en/of cursus;
 • Flexibele werkuren;
 • Gratis gebruik van de faciliteiten op de Campus van Wageningen University;
 • Maatschappelijk relevant werk, een bijdrage aan de voedselketen!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via [email protected] of bellen naar 020-8203666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Jij kan werken bij een onderdeel van de gerenommeerde Universiteit in Wageningen. Dit bedrijfsonderdeel doet onderzoek op het gebied van voedsel, duurzaamheid en alternatieven als het gaat om producten die gemaakt worden van uitputtende brandstoffen. Hierbij moet je denken aan de gehele keten, van de grondstof tot het werkelijke product. 

Vanuit verschillende vakgebieden worden mogelijke oplossingen onder de loep genomen en waar mogelijk aan de hand van een samenkomst van verschillende disciplines naar oplossingen gezocht. Oplossingen komen tot stand in laboratoria maar ook na het opzetten van bijvoorbeeld een pilot.

De technologieën die ontwikkeld worden, of informatie die bij deze onderzoeken vrijkomt, wordt gebruikt door nationale en internationale overheden, onderzoeksorganisaties of door het bedrijfsleven. Daarbij ligt de focus vooral op het innoveren met een duurzaam karakter. Denk bijvoorbeeld aan mobiele apps als het gaat om diabetes of om de versheid van vis vast te stellen.

Kortom, je ziet hier echt bij de bron van de meest vernieuwende concepten. Wetenschappelijke informatie ligt hier ten grondslag en men is hier ook op de hoogte van de mogelijkheden op technologisch vlak. Valt het te realiseren met de huidige technologie en mogelijkheden? Dergelijke kennis is hier allemaal aanwezig. Heb jij ideeën waarmee jij denkt de wereld en mens op een gezonde manier te kunnen helpen en verbeteren? In deze omgeving kun je sparren op zeer hoog niveau en tot uitvoerbare producten komen!

lees meer

Contactpersoon Romy Wemer
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Engineer in Wageningen Bekijk alle soortgelijke vacatures