Vacature Database administrator DB2 - Nijmegen

Nijmegen

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Van goed ontworpen databases bij de Belastingdienst profiteert het hele land. Het is belangrijk om de grote hoeveelheid gegevens die de Belastingdienst gebruikt te optimaliseren.” - Dick Tax databaseadministrator bij de Belastingdienst.

Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. De afdeling IBS Vennootschapsbelasting en Dividendbelasting (VPB en DIV) zorgt voor architectuur, ontwikkeling, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en inzet van applicaties binnen de keten. Het System Team werkt als ondersteunend team binnen de IBS VPB voor alle applicaties en teams. We werken conform het Scaled Agile Framework (SAFe). Vanuit deze filosofie worden zoveel mogelijk werkzaamheden bij de ontwikkelteams ondergebracht, maar zijn er teamoverstijgende taken die uitgevoerd worden door het System Team. In het System Team worden applicatiebeheer, omgevingenbeheer, databaseadministration, communicatie en integratie- en ketentests uitgevoerd.

In jouw rol als databaseadministrator (DBA) maak je deel uit van het System Team binnen IBS VPB en DIV. Als team verleen je ondersteuning aan de applicatie-ontwikkelteams (conform SAFe) bij het beheer en onderhoud in de voortbrenging, het testen van applicaties en de inrichting en het onderhoud van omgevingen. Als ervaren DBA heb je kennis van en ervaring met het inrichten en onderhouden van IBM Db2-databases op het mainframe en in IBM Pure Application System (IPAS)-omgevingen. Of het nu gaat om nieuw te bouwen applicaties of onderhoud aan bestaande ontwikkelstraten.

Als DBA geef je ondersteuning en advies aan de applicatie-ontwikkelteams en waarborg je de kwaliteit van het (technisch) datamodel van onze applicaties. Daarnaast beoordeel je de performance en ben je betrokken bij de toegangspad-analyse. Ook begeleid je databaseconversies en zorg je voor de afstemming met de collega’s van Data Center Services.

Word jij de nieuwe collega van Dick? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Tom Teunissen, Adviseur W&S via 06- 11796099 of [email protected] .

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau.
 • Je hebt aantoonbare succesvolle ervaring als DBA in een complexe omgeving.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met werken in een scrum-/agile-omgeving.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het inrichten en onderhouden van IBM Db2-databases in mainframe (z/OS)- en IPAS-omgevingen.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van het voortbrengingsproces.
 • Je hebt een visie op de processen die met het werk als DBA te maken hebben.

Jouw competenties?

 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • samenwerken
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?

Jij bent een professional die anderen graag wil helpen. Je bent in staat om het voortouw te nemen binnen het team en bent altijd op zoek naar verbetermogelijkheden om de voortbrenging te optimaliseren. Daarnaast ontwikkel jij jezelf graag en volg je relevante innovaties in jouw vakgebied op de voet. Ook organiseer jij je eigen werk zodanig, dat je je afspraken kunt nakomen en dat anderen weten waar ze aan toe zijn. Je ben een prettige samenwerkingspartner, voor collega’s binnen én buiten je team. Je bent creatief en flexibel, kunt zelfstandig werken en neemt initiatief als de situatie daarom vraagt.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!