Vacature Software developer Security - Nijkerk

Nijkerk

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Passie voor techniek gaan hand in hand met vrijheid en flexibiliteit in deze rol als embedded software developer bij onze klant in Nijkerk. Wij zijn enthousiast, jij ook?

Het bedrijf is nu in een fase gekomen van verdere uitbouw en professionalisering. Vanwege deze fase is er behoefte om een embedded software developer aan te trekken die een goede bijdrage kan leveren aan deze verdere uitbouw. Als software developer ben je werkzaam in het R&D team met een gemiddelde leeftijd rond de 30 a 35 jaar, en krijg je de kans om het programmeren te combineren met je eigen ideeën en visie hierop. Je werkt voornamelijk met C en C++ en moet kennis/ervaring hebben van Electronica en hardware. Daarnaast werken zij ook met webtechnologieën en Visual Studio. Je focus zal liggen op het ontwikkelen van embedded software voor de verschillende inbraakdetectie oplossingen, maar ook de ontwikkeling van hardware. Op het embedded gedeelte ligt voornamelijk de grootste focus. Ook houdt jij je bezig met de integratie van het webportal. Het leuke aan deze setting is dat je veel moet en zal samenwerken met de support afdeling voor verschillende testen en after sales. Daarnaast kan je hier jezelf zijn, je eigen mening hebben en veel sparren met je (directe) collega’s.

Een algemene werkdag begint doorgaans met een daily stand-up samen met de custom support. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een sprint van twee weken. Samen met het team worden alle taken op het gebied van ICT en R&D opgepakt. Daarnaast vind de organisatie het belangrijk dat de medewerkers zich blijven ontwikkelen en specialiseren, dit stimuleren zij dan ook door het aanbieden van uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Met je zelfstandige houding ben je in staat om analytisch en onderzoekend te kijken naar bepaalde software oplossingen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur technische informatica;
 • Relevante werkervaring in soortgelijke functie;
 • Kennis en affiniteit van de hardware;
 • Ervaring met C/C++, webtechnologieën en Visual Studio;
 • Goede beheersing in Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent zelfstandig, maar ook teamplayer, analytisch, onderzoekend, leergierig, geen 9 tot 5 mentaliteit en klantvriendelijk;
 • In het bezit van rijbewijs B.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info
 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen;
 • Uitdagende en afwisselende functie;
 • Locatie op fietsafstand van het station;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een prettige en vrije werkomgeving, met een wekelijkse vrijmibo!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via [email protected] of bellen naar 020-8203666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant, gevestigd in Nijkerk, distribueert oplossingen en diensten op het gebied van toegangscontrole, inbraakdetectie en video-security. Zij zijn de fabrikant en leveren al 40 jaar (opgericht in 1978) inbraak detectiesystemen voor o.a. woningen. Wat deze klant bijzonder maakt is dat zij de enige fabrikant van Nederland zijn en business to business werken met de verschillende klanten. Deze klant is daarnaast, sinds 2010, onderdeel van een zeer innovatieve holding. Dit maakt het voor onze klant mogelijk om andere bedrijven op dit gebied eenvoudig te betrekken bij de complexe en/of omvangrijke (security) vraagstukken.

Het bedrijf is niet erg groot als je het vergelijkt met de impact dat zij hebben op de (Europese) markt en de klanten. De organisatie bestaat namelijk uit ongeveer 25 a 30 medewerkers. Waarvan het technische hart een belangrijk onderdeel is, 3 a 5 medewerkers zijn te vinden in het R&D team. Door dit IT-team wordt voornamelijk aan de embedded kant gewerkt. Naast de medewerkers die gevestigd zijn op de locatie in Nijkerk, hebben ze ook een satelliet team in Polen. Hier werken medewerkers vooral aan het bewaken, ontwikkelen en optimaliseren van de cloud werkzaamheden. Het cloud gedeelte creëert een app die het werk kan bedienen.

Het bedrijf groeit gestaag en zorgt uitstekend voor z’n mensen. Ze zijn er hierbij goed in geslaagd om een mooie mix van verantwoordelijkheid en vrijheid te scheppen voor de collega’s. Ondernemerschap wordt bijvoorbeeld gestimuleerd en als iemand een idee heeft dat interessant genoeg is wordt daar ook tijd voor ingeruimd.

Daarnaast heerst er in het bedrijf een prettige samenhang tussen resultaatgericht werken en een no-nonsense werkomgeving. Dit betekent doorgaans dat er korte lijnen zijn, er informeel wordt samengewerkt en dat de organisatie een zeer ‘platte’ structuur heeft. Naast vrijheid staat ontwikkeling van de medewerker ook vooraan op de lijst van de organisatie. Er worden intern verschillende trainingen verzorgd die bijdrage aan het verbeteren van de product- en vakkennis. Het leuke aan deze setting is dat er in handbereik op de bureaus ontwikkelhardware liggen. Het bedrijf wil zich IoT eigen maken en ontwikkelen o.a. nieuwe platformen en nieuwe keypads. Hierbij willen ze dat het mogelijk wordt dat de detectoren aansluiten op de centrale, zodat alle oplossingen centraal geregeld kunnen worden. De wekelijkse vrijdagmiddag borrel en jaarlijkse uitjes worden erg gewaardeerd en maken het werken bij dit bedrijf simpelweg heel fijn en prettig.

lees meer

Contactpersoon David de Boers
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Developer in Nijkerk