Vacature Inhouse R&D Java Software Engineer - Ermelo

Ermelo

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Jij ziet jezelf aan de slag gaan binnen een internationale organisatie en wil graag bezig zijn met de full life-cycle van development. Je vind het belangrijk veel vrijheid te hebben als het gaat om te maken keuzes in technieken, tooling en de manier van ontwikkelen. Herkenbaar? Dan zou dit de baan voor jou kunnen zijn!

Als R&D Engineer maak jij de ondersteunende software of uitbreidingen op bestaande producten. Binnen het R&D team wordt er veel van jouw creativiteit gevraagd en wordt je uitgedaagd om nieuwe technieken te onderzoeken en eigen te maken. Je zal tijdens een ontwikkeltraject niet alleen betrokken worden bij het programmeren, maar ook bij de creatie van functionele en technische ontwerpen, meedenken over architectuur en te gebruiken tools, libraries en frameworks. Als R&D’er ben je van A-Z betrokken bij projecten en bezig met de full life-cycle van development aan de front- en backend.

De stack die binnen deze organisatie wordt gebruikt bestaat zoal uit Java EE, Apache Maven, Jenkins, Swing, JSP, Apache Wicket, Apache Cayenne, Hibernate, JPA, Apache libraries, JUnit, Selenium, Webservices.

Door de grote focus op R&D en grootschaligheid van de projecten, is kwaliteit en op zoek naar de beste oplossingen, continu een belangrijk speerpunt. Heb jij een idee over hoe het beter kan, schroom dan niet deze gedachtegangen te delen. Belangrijk is dat je in staat bent om snel (nieuwe) technologieën eigen te maken, leergierig en proactief van aard bent.

De ontwikkelaars binnen het R&D team gaan ook weleens op bezoek bij klanten om trainingen te geven over de ontwikkelde modules. Aangezien het bedrijf een internationaal karakter heeft, kan het voorkomen dat je naar het buitenland moet reizen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands én Engels;
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar;
 • Je beschikt over aantoonbare Java EE/J2EE ervaring;
 • Ervaring met Scrum/Agile development is een pre;
 • Je bent leergierig en maakt snel technologieën eigen; 
 • Je laat van je horen als jij denkt dat er een betere oplossing is;
 • Je hebt een proactieve houding.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.300 p/m
Overige info
 • Een aantrekkelijk salaris van € 2.300,- à € 4.800,- afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een (half)jaar contract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Volop ruimte voor trainingen en certificeringen;
 • NLJUG-abonnement vanuit de zaak en vrije dag om de NLJUG-meeting bij te wonen.

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, [email protected] of bellen naar 020 – 8203 666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Dit bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in New Jersey is gevestigd, bestaat sinds 1978 en heeft zich gevestigd over de hele wereld. Het kantoor in Nederland zit er inmiddels 15 jaar en daar ligt de focus op Research & Development.

Als internationale organisatie richten zij zich op de ontwikkeling van flexibele oplossingen die de investeringen van hun klanten tegen de veranderingen in de technologie beschermen. Klanten wie van deze producten gebruik maken zijn met name banken. Dit zijn Nederlandse banken maar ook banken in Zuid Amerika, Spanje, Griekenland, Saoedi-Arabië, Azië en kleinere banken in Afrika.

Het team in Ermelo bestaat uit zo’n 15 man. Het R&D team bestaat uit 5 medewerkers. Door de toename van en vraag naar nieuwe projecten, modules en functionaliteiten groeit het bedrijf. Projecten waar de komende tijd aan ontwikkelt wordt zijn bijvoorbeeld nieuwe modules die betrekking hebben op procesmodellering en DMS. Hier komt veel nieuwbouw van software bij kijken en is het gehele team betrokken bij de full life cycle. Gezamenlijk denkt het team ook na over architectuur, de best te gebruiken tooling en de manier waarop dit ontwikkelt wordt. Er is veel vrijheid om input te leveren en te werken op de manier die mensen zelf het beste vinden. Het R&D team is momenteel op zoek naar meerdere R&D Java Engineers om het team verder uit te breiden.

Iedere week wordt er binnen het bedrijf een meeting gehouden om te bespreken wat ze bereikt hebben en hoe ze nu verder moeten. Daarnaast is dit het moment waarop collega’s kennis met elkaar delen en sparren over het behalen van optimale resultaten. Zo hebben recent flink wat beveiligingsissues de revue gepasseerd.

De sfeer in Ermelo is ontzettend informeel en open. Het kantoor in Ermelo is gevestigd op loopafstand van het station. In de kelder is een goed restaurant gevestigd waar regelmatig kookworkshops worden verzorgd en natuurlijk regelmatig etentjes plaatsvinden. Ook is het jaarlijkse NLJUG-uitje een terugkerend uitje van het team.

lees meer

Contactpersoon Roy Out
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!