Vacature Informatie Analist - Arnhem

Arnhem

Alliander
 • Alliander Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

In de functie van Informatie Analist sla je de brug tussen zowel onze klanten en haar gebruikers als informatie en de techniek. Je beantwoord technisch inhoudelijke klantvragen, brengt de behoeften van stakeholders in kaart en weet deze te vertalen naar oplossingen. Door jouw communicatieve vaardigheden en analytische vermogen ben je in staat de wensen van de klanten samen te vatten en consolideren. Je bent in staat om het werkelijke probleem te achterhalen en op basis daarvan samen met de Product Owner tot de beste gewenste oplossing te komen.

Jouw energie

Als Informatie Analist maak jij je alle ins en outs van onze producten eigen en weet je jouw kennis en expertise in te zetten bij zowel de (pre)salesactiviteiten als de productontwikkeling. Dit doe je door productondersteuning te bieden aan de sales- en implementatieteams in de verschillende landen. Bij complexe, inhoudelijke vraagstukken van klanten en collega’s ben jij het directe aanspreekpunt. Je denkt mee met de klanten, brengt de onderliggende behoeften en wensen in kaart door de juiste vragen te stellen, analyseert deze en maakt een vertaling naar concrete oplossingen middels mock-ups of wireframes.

Je werkt intensief samen met de Product Owner en Solution Architect. Je stelt, samen met hen, functionele specificaties en user stories op die zowel door de business als de ontwikkelaars begrepen worden. Samen met de Solution Architect verdiep jij jezelf in de (doel)architectuur van het product zodat je weet waar de technische grenzen liggen wanneer klanten nieuwe behoeften uitspreken.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • je ondersteunt de implementatiemanagers tijdens het onboardingsproces én de implementatie/integratie fase;
 • je bent in staat technisch inhoudelijke vragen te beantwoorden en denkt mee met de klanten over de behoeften en wensen;
 • je vertaalt de klanteisen en -wensen in concrete oplossingen en adviseert de Product Owner;
 • indien nodig kun je een design of mock-up maken om een oplossing snel te kunnen valideren;
 • samen met de Product Owner stel je functionele specificaties en user stories op inclusief acceptatiecriteria.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Bij ENTRNCE International, één van de Scale Ups van Alliander, werken we zo’n 30 bevlogen medewerkers aan één gezamenlijk doel: Belangrijke oplossingen bieden voor de energietransitie door het ontwikkelen en implementeren van een platform dat peer2peer handel mogelijk maakt, congestie helpt voorkomen en zorgt dat we het eerlijke beeld geven over de herkomst en bestemming van elektriciteit. Daarmee spelen we in op de toenemende decentralisatie van de energiemarkt. Wij voelen ons allemaal ondernemers en zijn internationaal actief.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek): 

 • tot wel € 5.027,- (schaal 9) bruto per maand;
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen;
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical;
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van €500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair;
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en -learningmodules. 

Bij Alliander verbaas je je over de fijne arbeidsvoorwaarden. We hebben ze hier voor je op een rij gezet https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Je wil je graag verdiepen in marktsystemen en -processen in de energiesector. Je kan goed luisteren, je vraagt door om tot de kern te komen, bezit analytisch vermogen en bent in staat om een concrete oplossing uit te werken. Daarnaast bezit je technische kennis en ervaring om een ontwerp te maken en samen met ontwikkelaars de (on)mogelijkheden ervan helder te krijgen en met deze input iteraties op je ontwerp te maken. Je neemt alleen genoegen met de beste kwaliteit van wat je op dat moment kan leveren. Je werkt graag samen in een kleine informele organisatie, waarbinnen er veel ruimte is om te ontdekken, te leren en initiatief te nemen. Je werkt gestructureerd en bent proactief. Daarnaast weet je ook wat het betekent om te werken onder architectuur: dat oplossingen binnen de ICT architectuur blijven en conform procedures worden opgeleverd.

Verder breng je het volgende mee:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring met informatie analyse en functioneel ontwerpen;
 • je hebt een goede balans tussen dienst- en serviceverlening en het bedrijfsbelang;
 • je wil graag tot de kern van het probleem komen, alvorens in oplossingen te denken (design thinking / service design minded);
 • ervaring met wireframes en het maken van mock ups;
 • kennis van programmeerlogica;
 • ervaring met Agile werken in een scrumteam;
 • ervaring in de energiesector;  
 • goede beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal is een must.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature en doe dit sowieso voor 30 mei 2021.

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Meer informatie over de vacature: schakel met Jaap Boekema, Manager Product Development & Operations via [email protected] of via 06-46199910. Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Colinda den Ouden, Corporate Recruiter, via [email protected] of via 06 – 42234638.

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naar https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/  Hier kan je er alles over lezen.

Recruiter

Colinda den Ouden

Telefoonnummer:

+31 (6) 42234638

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Duits, Engels, Nederlands
Bedrijfsomschrijving Alliander bereidt zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst; door via innovatie snel slimme oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen waarmee we de maatschappelijke kosten van onze energievoorziening beperken en waarmee iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie.

lees meer

Contactpersoon Alliander
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Informatie Analist in Arnhem Bekijk alle soortgelijke vacatures