Vacature Consultant PIM/MDM Software - Arnhem

Arnhem

Compano BV
 • Compano BV
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 24 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Compano zoekt collega (m/v) voor kantoor Arnhem

Software PIM/MDM Consultant
24-40 uur per week

Kom jij ons team in Arnhem versterken? Jouw rol als consultant is het ondersteunen van fabrikanten met onze PIM-software en groothandels of inkooporganisaties met onze MDM-software.

Jouw functie
Als consultant ben jij met je sales collega verantwoordelijk voor de implementatie van onze software bij de klant. Je doet samen de intake bij de klant om hun processen goed te begrijpen. Je analyseert processen, begrijpt de in- en uitgaande product datastromen. Je schrijft een gedegen consultancy rapport, waarbij je complexe vraagstukken vertaalt naar een heldere inrichting van het systeem toegespitst op de klantsituatie. Als er maatwerk nodig is, dan beschrijf je helder wat de aanpassing moet zijn, inclusief een testplan. Daarna zorg je ervoor dat de online omgeving ingericht wordt met de juiste modules en help je de klant bij de eerste import van data. Verder richt je waar nodig inkoopcontracten in of ondersteun je bij de initiële data import, en bij het maken van koppelingen naar bijvoorbeeld een website, webshop, ERP-systeem of bij het maken van exportbestanden. Voor de klant is het vaak ook een nieuwe manier van werken, dus je neemt hen dan ook mee in dit veranderproces. Je bent hierbij de vraagbaak voor klanten en je zorgt voor structuur in de data, waar mogelijk op basis van branchestandaarden.

Met jouw ondersteuning en onze software zorgen we er samen voor dat de klant de kwaliteit van zijn data verbetert en daarmee zijn concurrentiepositie verstevigt.

Hoewel al ons werk “in the cloud” is en je overal kunt werken, ben je meestal op kantoor. Omdat we contact belangrijk vinden en weten dat samenwerken ook tot stand komt door samen te zijn, ga je soms naar een klant of ontvang je deze op kantoor in Arnhem. Gemiddeld ga je 1 à 2 dagen per maand naar onze vestiging in Sneek om te overleggen met de andere collega’s.

lees meer

Functie-eisen Jij houdt van puzzelen met data en systemen en je weet waar je over praat dankzij je ruime ervaring. Je bent inhoudelijk sterk en denkt in oplossingen. Je bent natuurlijk in de omgang, komt afspraken na, luistert naar klanten en collega’s. Je communiceert helder, bewaart het overzicht van je eigen projecten, signaleert mogelijkheden en stelt prioriteiten. Van nature ben je nieuwsgierig, neem je het initiatief en ben je altijd gemotiveerd om te leren en te verbeteren. Samen met je collega’s bouw je aan het succes van ons bedrijf: je haalt veel plezier uit het continue verbeteren van jezelf, je klantprojecten en de organisatie.

Verder heb je:
 • Een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding.
 • 5-10 jaar werkervaring waarvan minimaal 2 jaar als (junior) consultant of datamanager.
 • Ervaring met het implementeren van software (bijvoorbeeld ERP, MDM of PIM).
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Duits als derde taal is een pré.
 • Je komt afspraken na en je kunt je gemakkelijk inleven in de situatie bij de klant.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en zowel klanten als collega’s werken graag met je samen.
 • Je kan goed luisteren en weet de klant te overtuigen van je advies.
 • Bij voorkeur heb je ook ervaring in de installatie- of bouwbranche of een technische omgeving.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Handig om te kunnen: Duits
Overige info Een uitdagende en afwisselende baan in een groeiende onderneming met een informele klant- en resultaatgerichte werksfeer. Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen hoe je invulling geeft aan je werk en functie, op een fijne werkplek in Arnhem, dichtbij het centrum, openbaar vervoer en snelwegen.

Hiernaast bieden wij jou:
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Contracturen naar wens bespreekbaar (24-40uur)
 • Flexibele werktijden
 • Mogelijkheden om thuis te kunnen werken
 • 26 vakantiedagen (o.b.v. 40 u p/week)
Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren?
Denk jij nu... dat is net wat voor mij!
Stuur dan je korte motivatiebrief en CV via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton

Wil je toch wat meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met onze Algemeen Directeur, Jurgen Immink: 06-53790336.

Sollicitatieprocedure
Een aanvullend assessment kan tot de mogelijkheden behoren en voor indiensttreding wordt een bewijs voor goed gedrag aangevraagd (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Over Compano
Compano B.V. is een snelgroeiend, ambitieus bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, verkopen en ondersteunen van generieke- en maatwerksoftware op het gebied van product- en artikeldatasystemen die in de gehele keten van fabrikant tot installatiebedrijf worden toegepast. Meer dan 1000 bedrijven werken al met onze software. We hebben een sterke positie in Nederland, leggen de focus op de Benelux en krijgen steeds meer gebruikers bij gerenommeerde bedrijven in Europa.

Met ons Product Informatie Management (PIM) systeem verbeteren fabrikanten hun product data waardoor hun eindklanten beter kunnen kiezen. Het Master Data Management (MDM) systeem zorgt voor eenvoudig assortimentsbeheer, inclusief inkoop- en verkoopcondities voor groothandelaren, inkoopverenigingen en grote installatiebedrijven. Met onze datapool artikelbeheer.nl wisselen bedrijven op eenvoudige wijze product- en artikeldata uit, op basis van de internationale ETIM-standaard. Data van artikelbeheer.nl kan ook direct in onze online calculatiesoftware worden gebruikt of in (bedrijfs)software van derden.

Met 25 enthousiaste collega’s werken we samen vanuit onze vestigingen in Sneek (15 medewerkers) en Arnhem (10 medewerkers). Compano kenmerkt zich door een mooie mix tussen een professionele werkwijze, persoonlijke zelfstandigheid en een open, informele samenwerkingscultuur met een collegiale sfeer en actieve personeelsvereniging. We houden niet van grote rapporten, wel van korte lijnen. Klanten waarderen de persoonlijke benadering, vakkennis, gedegen implementatie en goede ondersteuning van de software en diensten.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Consultant in Arnhem Bekijk alle soortgelijke vacatures