Vacature Senior test automation engineer - Gegevens - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Belasting is een serieuze zaak voor elke Nederlander. Daarom draag ik bij aan de controle op de kwaliteit van de software en de juistheid van de data. Ik werk in een dynamische, veelzijdige en vooral creatieve omgeving met een geweldige combinatie van oude en de nieuwste technieken.” Eric, tester bij de Belastingdienst.

Het domein inning en betalingsverkeer is onderdeel van informatievoorziening, de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Wij zorgen voor geld in de schatkist en voor uitbetaling van toeslagen. Op een efficiënte manier zo veel mogelijk van de verschuldigde belasting innen, daar draait het om. Interessant voor jou: binnen ons domein zijn grote veranderingen gaande. Zoals nieuwe wetgeving en onze vernieuwingen van de bronadministraties. Jouw team team gegevens werkt aan voorzieningen om gegevens uit bronadministraties te ontsluiten. Het gaat erom dat de gegevens toegepast kunnen worden in klantportalen, beschikbaar komen voor medewerkers van de Belastingdienst en gebruikt kunnen worden in massale geautomatiseerde processen. Je begrijpt dat de kwaliteit van de gegevens van groot belang is. Daarom werk je samen met je elf collega’s aan instrumenten en processen die de gegevenshuishouding verbeteren.

Als senior test automation engineer zet je je in voor de continuïteit, nieuwbouw en implementatie van diverse applicaties. In jouw agile-team lever je een maximale bijdrage aan de teamprestatie. Met alles wat je in je hebt draag je samen met je collega’s proactief bij aan verschillende agile-events. Jouw doel: de gecommitteerde sprintdoelen behalen.

De kern van je werkzaamheden bestaat uit het voorbereiden en uitvoeren van functionele en integratietesten van nieuwe en bestaande ICT-services. Daarna rapporteer je over de resultaten ervan. En voer je samen met je collega's keten- en performancetesten uit.

Word jij de nieuwe collega van Eric? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Hans van Geenen, teamleider, via 06 18 60 12 32.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring met het werken in een Java-omgeving.
 • Je hebt ervaring met zowel het ontwikkelen als het uitvoeren van tests, vanaf de realisatiefase tot de keten- en acceptatiefase.
 • Je hebt ervaring met testautomatisering, zoals met Robot Framework of vergelijkbare tools, en bij voorkeur een duidelijk beeld bij het hoe en waarom (niet) daarvan.
 • Je hebt een TMap-certificering en ervaring met agile-werken in scrumteams volgens SAFe.
 • Je hebt kennis van Angular en bij voorkeur van de processen en het applicatielandschap als het gaat om inning.

Jouw competenties?

 • mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • samenwerken
 • analyseren
 • initiatief
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?
Met je klantgerichte instelling ben je de spreekbuis van het team naar de klant. Je weet de kwaliteitseisen en klanteisen samen te brengen. Daarbij ben je in staat om zowel richting als invulling te geven aan het testproces en pas je probleemloos de best-practices van testautomatisering toe. Verder kun je je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Gezien de huidige maatregelen vinden sollicitatiegesprekken plaats via video-bellen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Automation Engineer in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures