Vacature Java-tester - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

"Het is prettig om als Java-tester samen te werken met een team van betrokken collega’s in een goede sfeer met volop ruimte voor innovatie, persoonlijke groei en input. De vrijheid die je krijgt om je eigen ding te kunnen doen en tegelijk als team te kunnen groeien, is een aangename combinatie.", medewerker team toezicht bij de Belastingdienst.

Kwalitatief goede applicaties opleveren die ook goed onderhoudbaar zijn: daarvoor zijn we verantwoordelijk bij het team toezicht, onderdeel van generieke business services (GBS) van de IV-organisatie van de Belastingdienst. Binnen het team werken zo’n twintig collega’s aan de realisatie van een digitaal klantbeeld. Daarbij worden op het mainframe gegevens uit bronnen ontsloten die we presenteren in een Java-web-frontend. We ontwikkelen en onderhouden hiervoor meerdere applicaties die worden ingezet in het toezichtproces van de Belastingdienst. En deze applicaties worden gebruikt door zo’n tienduizend medewerkers! Het compacte team waarin je aan de slag gaat, is ondersteunend ingesteld. We leveren graag goede kwaliteit, maar dit gaat niet ten koste van de productiviteit. Elkaar helpen bij vraagstukken zit in ons DNA en dit stralen we ook uit.

In jouw rol als Java-tester ontwikkel je Java-applicaties (web) en webservices. Samen met je collega’s maak je deel uit van één van de twee scrumteams binnen het team toezicht. In sprints van twee weken leveren we telkens een ‘shippable product’ op. Specifiek ga je samen met collega’s in je scrumteam, de product-owner en gebruikers werken aan het (door)ontwikkelen, onderhouden en borgen van de continuïteit van diverse toezichtapplicaties.

Met jouw expertise lever je in samenwerking met je teamleden kwalitatief goede applicaties op die ook goed onderhoudbaar zijn. Onderdeel daarvan is natuurlijk een goed werkende geautomatiseerde regressietest. We maken hiervoor gebruik van verschillende tools, waaronder Selenium WebDriver in combinatie met Robot Framework. De nadruk van jouw opdracht komt te liggen op het testen van de applicaties en het opzetten van automatische regresssietesten met behulp van het genoemde framework. We verwachten van je dat je hiermee zelfstandig uit de voeten kunt.

Word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Berry Denekamp, via 06 - 52 41 25 86.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt aantoonbaar hbo-niveau.
 • Je bent minimaal vijf jaar ervaring als Java-tester.
 • Je hebt goede kennis van het opstellen van testdocumentatie.
 • Je hebt goede kennis van TMap Next en bent bekend met het mainframe-platform z/OS.
 • Je hebt goede kennis van tooling, waaronder Robot Framework, Jenkins en Git Jira.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • voortgangscontrole
 • klantgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?

Jij hebt oog voor resultaat en weet wat onze klanten willen. Er zijn altijd nieuwe vraagstukken en uitdagingen die wachten op jouw expertise. Ieder dag weer. Gelukkig verleg je graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. Ook ben je iemand die pas aan de slag gaat als de opdracht volledig duidelijk is. En als het nodig is, ben je assertief en proactief genoeg om vragen te stellen en verder te kijken dan de opdracht. Verder ben je altijd op zoek naar verbeteringen, kun je goed samenwerken met gebruikers, product-owners en je teamleden én voel je je thuis in de professionele en tegelijkertijd informele werksfeer binnen de scrumteams.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.756 - € 4.430 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Apeldoorn