Vacature Duaal leertraject hbo ICT bootcamp software development - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Dit traject is voor mij een mooie kans om snel werkervaring op te doen in een team en direct salaris te ontvangen. Allemaal zaken die je bij een reguliere hbo-opleiding niet krijgt!” Jelle Schut, duaal student leertraject software development bij de Belastingdienst.

Je hbo-diploma in software development afronden en tegelijkertijd salaris ontvangen? En direct een vaste baan nadat je jouw hbo-diploma hebt behaald? Het is allemaal mogelijk bij een van de grootste IT-bedrijven van Nederland: de Belastingdienst. We zijn vooruitstrevend, maken gebruik van de nieuwste technologieën én zijn een betrokken werkgever. En wat deze baan nog mooier maakt: als je bij de ons aan de slag gaat, kun je direct wat betekenen voor de Nederlandse samenleving!

In dit traject studeer en werk je tegelijkertijd. Mooie bijkomstigheid: wij betalen het vervolg van jouw studie, waardoor je geen verdere studieschuld opbouwt! Het traject start met een bootcamp in software development waarbij je één dag in de week besteedt aan de oriëntatie en verkenning van de Belastingdienst en onze interne organisatie. Daarna volg je een traineetraject in een richting van het vakgebied software development. Beide onderdelen worden omgezet in studiepunten. Vervolgens kijken we hoeveel punten je nog nodig hebt om jouw bachelordiploma te behalen.

Tijdens het duaal traject ga je in een scrumteam aan de slag met gave IT-projecten en werk je met bevlogen IT-collega’s van verschillende niveaus. Samen hebben jullie allemaal hetzelfde doel voor ogen: mooie producten opleveren. Ben jij klaar om je kennis in praktijk te brengen, een goed salaris te verdienen én je hbo-opleiding af te ronden? Reageer dan snel. Dit traject start eind augustus 2021 en er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega worden van Jelle? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Dat is mogelijk. Zo zijn er voorlichtingsavonden op woensdag 3 februari en donderdag 18 februari, klik op de datum om je hiervoor in te schrijven. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met Wendy of Myrthe.

lees meer

Functie-eisen
 • Je bent recent gestart met een hbo-opleiding in een technische, bèta- of analytische richting (zoals informatica, informatiekunde, kunstmatige intelligentie of wiskunde) en geeft de voorkeur aan leren en werken tegelijk.
 • Je hebt minimaal 45 studiepunten of je behaalt deze punten in het studiejaar 2020-2021.
 • Je hebt sterke affiniteit met IT en kunt dit aantonen in je motivatiebrief.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • samenwerken
 • resultaatgerichtheid
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Samenwerken hebben we bij de Belastingdienst hoog in het vaandel staan. Gelukkig ben jij een echte teamplayer en zijn jouw communicatieve vaardigheden uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Ook ben je creatief en bedenk je passende oplossingen waarvan je anderen op basis van argumenten kunt overtuigen. Je wilt jezelf altijd verder ontwikkelen en je nieuwe technieken eigen maken. Verder ben je accuraat en een doorzetter. Kortom: je bent de persoon die wij zoeken en ziet dit traject als een mooie kans om je loopbaan uit te stippelen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 1.920 - € 2.498 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 3
 • Maand­salarisMin €1.920 – Max. €2.498 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur -
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een opleidingsprogramma aan en gedurende het leer-werktraject maak je salarisstappen tot en met schaal 8. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als junior in schaal 9. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als motivatie. Vermeld deze daarom duidelijk.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

De procedure ziet er als volgt uit:
We beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Voldoe jij aan de functie-eisen, dan maakt een online voorselectietest deel uit van het sollicitatieproces.
De kandidaten die het beste gescoord hebben tijdens de voorselectietest zullen worden uitgenodigd voor de selectiegesprekken op vrijdag 28 mei. Die vinden als het mogelijk is face-to-face plaats, indien dit nog niet mag i.v.m. COVID-19 dan zullen de selectiegesprekken online plaatsvinden.
Voorafgaand aan de selectiegesprekken zal er een persoonlijkheidstest worden afgenomen.
Wanneer je geselecteerd wordt tijdens de selectiegesprekken vinden dinsdag 1 juni de arbeidsvoorwaarden gesprekken plaats.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Developer in Apeldoorn