Vacature Lead software engineer (Java) - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Ik vind het mooi dat ik van begin tot eind betrokken ben bij de ontwikkeling van onze software en daarvoor schakel met architecten, ontwerpers, bouwers én testers. Het is prachtig om te zien hoe een idee steeds meer gestalte krijgt en uitgroeit tot kwalitatief goede en goed werkende software.” Leo Aarnink, lead software engineer bij de Belastingdienst.

Burgers ontzorgen door goede IT te leveren: dat is het doel van de afdeling integratie business services (IBS). Jij gaat aan de slag voor ons onderdeel schenk- en erfbelasting, waar we systemen realiseren waarmee burgers vaak later in hun leven te maken krijgen. Bijvoorbeeld het systeem dat nodig is om schenk- en erfbelastingaangifte te doen. Bij IBS ontwikkelen we de systemen van a tot z, waardoor we alle stappen kennen die zich in deze ontwikkeling bevinden. Er is veel interactie met de business en de communicatielijnen zijn kort. Daarnaast werken we in een agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op bewezen technologie, die ons houvast en zekerheid biedt om systemen te kunnen ontwikkelen en goed te laten functioneren. Er heerst een goede werksfeer op de afdeling; we werken hard in een dynamische en uitdagende omgeving, maar er is ook volop ruimte voor ontspanning en innovatie.

In jouw rol als lead software-engineer werk je mee aan de verdere professionalisering van onze dienstverlening. Development en operations: jij bent van beide markten thuis. In deze functie ontwikkel én beheer je software. Zowel bij de systeemontwikkeling als de realisatie van de systemen binnen de releasetrain vervul jij een voortrekkersrol. Daarnaast coach je teamleden om de kwaliteit van de software development lifecycle en onze producten continu te verbeteren. Zo organiseer je workshops om kennis uit te wisselen. Verder signaleer je knelpunten en stel je oplossingen voor. Ook leg je de verbinding tussen onze communities of practice, feature teams en solutionarchitectuur, en denk je actief mee over complexe architectuurvraagstukken.

Aanvullend heb je volop ideeën over hoe wij onze systemen nóg beter kunnen maken en welke manier(en) van werken, best practices, technologieën en functionaliteiten ons hierbij kunnen helpen. Hierbij denk je ook mee over ontwikkelingen op het gebied van DevOps en draag je bij aan de uitwerking hiervan. Opmerkingen van gebruikers grijp je aan om de software naar een hoger niveau te tillen. Hierbij ben je een belangrijke schakel tussen alle IT-specialismen, waarbij je zorgt voor een goede samenwerking.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Leo? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Bart Aarsen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt wo-niveau.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen in Java Enterprise Edition.
 • Je hebt ervaring met agile- en SAFe-omgevingen en bij voorkeur ook met CI/CD- en DevOps-omgevingen.
 • Je hebt diepgaande kennis van kwaliteitsaspecten, zoals de optimalisatie van de software development lifecycle, beveiliging en prestatie-efficiëntie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van Linux, IBM PureApplication System, Jenkins, Maven, Git, SonarQube, Jira, Angular en React.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • overtuigingskracht
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
In de teams neem jij de rol van verbinder op je. Je kunt omgaan met de verschillende belangen die er spelen en zorgt ervoor dat de samenwerking tussen collega’s optimaal is en blijft. Verder ben je communicatief sterk en sta je stevig in je schoenen. Tot slot vind je het belangrijk om jezelf verder te bekwamen in je vak én heb je oog voor de ontwikkeling van collega’s.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.842 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 12
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Apeldoorn