Vacature Functioneel beheerder Splunk - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Ik werk in een team dat de nieuwste ontwikkelingen in logmanagement bruikbaar maakt voor de Belastingdienst. Een mooie uitdaging in een stimulerende werkomgeving.” Wichard Mulder, teammanager basisinfra/securitydiensten bij de Belastingdienst

Binnen de Belastingdienst zorgt het onderdeel data center services (DCS) voor optimaal ontworpen en ingerichte bedrijfsprocessen om zo de effectiviteit en slagvaardigheid van onze organisatie te verhogen. Dit gebeurt in multidisciplinaire DevOps-teams bestaande uit deskundige medewerkers. Het team securitydiensten is binnen DCS verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van diverse generieke securitygerelateerde tools. Denk hierbij aan tools op het gebied van logmanagement (Splunk), identity- en accesmanagement, public key infrastructure, hardware security module en vulnerability scanning.

In jouw rol van functioneel beheerder Splunk word je vanuit het team securitydiensten ingezet op alle voorkomende Splunk-beheerwerkzaamheden. Je hebt daarmee een belangrijke en afwisselende taak. We gebruiken Splunk binnen de gehele Belastingdienst namelijk voor het grootschalig verzamelen, analyseren, correleren en presenteren van technische data over de (veilige) werking van infrastructuur, applicaties en bedrijfsprocessen. Ook leggen we in Splunk audit logs vast conform afspraken in ons handboek beveiliging belasting. Vanwege dit brede gebruik willen we de inrichting van Splunk en de daaraan gerelateerde systemen (Active Directory en IMS) naar een hoger niveau tillen. Binnen dit unieke project speel jij een essentiële rol.

Als functioneel beheerder geef jij invulling aan proactief beheer. Dit doe je door het interpreteren van dashboards over het gebruik en verbruik van de diverse Splunk resources. Indien nodig zet je corrigerende acties uit. Je ontwikkelt housekeeping-taken voor Splunk en voert deze uit. Dankzij jou zijn de bijbehorende administraties rondom de klanten binnen Splunk en hun aansluitingen op orde en communiceren we op een heldere manier met klanten over hun gebruik (bv rondom AVG) en verbruik van data. Je ondersteunt onze gebruikers bij het maken van dashboards indien nodig. Verder draag je bij aan het oplossen van AVG- gerelateerde incidenten. Ook voer je het opgestelde logging-beleid rondom Splunk uit. Denk aan opslagtermijnen en AVG richtlijnen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Wichard Mulder ? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met Wichard Mulder, teamleider securitydiensten, via 06 - 18 60 02 70.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een hbo-diploma in een relevante ICT-richting, het liefst in (technische) informatica.
 • Je hebt minimaal enkele jaren werkervaring met functioneel beheer, bij voorkeur binnen complexe ICT-Infrastructuuromgevingen.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met Splunk.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met Active Directory en IMS.
 • Indien je kennis hebt van frameworks voor functioneel beheer en informatiemanagement zoals BiSL of BiSL-Next, vormt dat een pre.
 • Je bent bij voorkeur bekend bent met het werken in een DevOps-omgeving.

Jouw competenties?

 • analytisch
 • resultaatgericht
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?

Je goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels zet je graag in. De kern van de zaak doorzie jij snel en je komt ook vlot tot een vakkundig oordeel. Hierbij komt je proactiviteit goed van pas. Je wilt jezelf continu ontwikkelen en specialiseren. Vaste gewoontes of procedures zijn er volgens jou om doorbroken te worden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.756 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures