Vacature Senior java developer - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, het flexibel indelen van mijn activiteiten en samenwerken aan complexe vraagstukken: daarvan krijg ik energie. In deze dynamische omgeving vol actuele ontwikkelingen draag ik bij aan het vereenvoudigen van nationale en internationale btw-verplichtingen.” Wilrik, integratietester bij IBS Omzetbelasting.

De missie van onze Integratie Business Services (IBS) Het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. IBS Omzetbelasting is gestart met de modernisering van het gehele IT-landschap. Het doel? De realisatie van een landschap dat schaalbaar en flexibel is, rekening houdend met steeds veranderende wetgeving en regelingen. IBS OB werkt aan Nederlandse en Europese wetgeving en aan regelingen voor alle ondernemers, groot en klein. Dit alles in een bijzonder dynamische en complexe omgeving, zéker in deze coronatijd. Op dit moment telt de afdeling vier Java-scrumteams, die continu inspelen op actuele ontwikkelingen en buiten de bestaande kaders denken.

In jouw rol als senior Java developer heb je als primaire taak het ontwikkelen van software. Steeds weer vraag jij je af of onze applicatie nog beter kan. Zijn er misschien nieuwe functionaliteiten die hierbij kunnen helpen? Opmerkingen van gebruikers grijp je aan om de software naar een hoger niveau te tillen. Dat je proactief en leergierig bent en van uitdagingen houdt, komt hierbij goed van pas. Je vormt als multidisciplinair teamlid de schakel tussen alle IT-specialismen en zorgt voor een goede onderlinge communicatie en samenwerking.

Als senior Java developer bouw je aan nieuwe functionaliteiten en onderhoud je bestaande functionaliteiten. Eventuele incidenten en problemen los je vlot op. Je denkt mee en adviseert over het ontwerp en de architectuur van de applicatie. Probleemloos werk jij met onder meer Java 8, SpringBoot, Angular, Cucumber of een andere Testautomatiseringstool, dit alles op het Mainframe in combinatie met DB2/SQL. Hebben je teamleden ondersteuning nodig? Dan spring jij bij. Zo behalen jullie gezamenlijke sprintdoelen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Wilrik? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Sandra van Zanten

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau, en bij voorkeur een hbo-diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je beschikt over SCJP/OCPJP en/of een aantal aanvullende Java-certificaten, of je bent bereid deze te behalen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met CI/CD en met DevOps-omgevingen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bekend met benamingen als DevOps, OpenShift/container hosting, SAFe, scrum, IBM WebSphere Application Server, MQ, continuous delivery, en XMLSpy.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • klantgericht
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • communicatief vaardig

Herken jij jezelf ook hierin?
Het werk bij de Belastingdienst is ontzettend divers. Er zijn altijd nieuwe vraagstukken en uitdagingen. Gelukkig verleg je graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. Jij bent iemand die zorgt dat de opdracht volledig duidelijk wordt. Ook neem je initiatief, ben je proactief en heb je voldoende kennis om vragen te beantwoorden. Daarnaast werk je graag samen en voel je je thuis in de professionele en tegelijkertijd informele werksfeer binnen de scrumteams.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Apeldoorn